איזה תבשיל מהיר תבשלו ,כאשר זמנכם קצר ?

oritta17

New member
איזה תבשיל מהיר תבשלו ,כאשר זמנכם קצר ?

התבקשתי לבשל תבשיל בסיר אחד, שיהיה מוכן תוך שעה בלבד.
מתכון שיכלול חלבונים,פחמימה, וירקות .(ללא בשר /דג,/ סויה.)

אשמח לקבל מכם רעיונות למתכונים -פרווה שמתבשלים בסיר אחד ?
 

yair_bar

New member
מנהל
משהו על בסיס אורז

מכיוון שהוא מתבשל מהר יחסית.
&nbsp
האם עוף בא בחשבון?
 

oritta17

New member
אורז זה בסיס מתאים,אך דרוש תבשיל פרווה .(ללא עוף /בשר/דג/)

 

חנהפ

Active member
נקניקיות סויה הולך?

פעם הייתי מכינה עם אורז ובצל מטוגן בפפריקה יוצא סוף הדרך.

אורז אפשר לבשל גם עם ירקות אחרים,(גזר מגורר,אפונה ותירס או לקט נורמנדי חתוך גס. אפשר להוסיף עדשים כתומות (קיצ'רי) אפשר מג'דרה -עם עדשים ירוקות ובצל מטוגן
 

oritta17

New member
אז פטריות יתאימו, ואיזה עוד פחמימה תתאים לשילוב הפטריות ?

 

oritta17

New member
תודה חנה, מה כדאי לשלב עם פטריות,כמנה פחמימה ?

האם לדעתך ,תפו"א יתאימו ביחד עם הפטריות ועם האפונה ?
 

חנהפ

Active member
אפשר במיקרו

תפו"א, אפונה, פטריות, אבקת מרק פטריות עוד תבלינים שאת אוהבת ומים
מבשלים עד שתפו"א מתרככים מתקבל עם קוטב קטיפתי טעים ומנחם
 

oritta17

New member
תודה רעיון מעולה ,עדיף ללא אבקות -מרק, אלא עם ירק קצוץ כמו,,

פטרוזיליה קצוצה שמיר,
יתאימו ?
 

חנהפ

Active member
הירוקים לא נראה לי שיתאימו

ואבקת המרק נותנת סמיכות נעימה לתבשיל
 

oritta17

New member
תודה לכולם, כנראה אשלב תפו"א עם פטריות ,אפונה,וירק צבעוני,,

כדי שלא יראה תבשיל חיוור.(אנמי.)
כנראה אוסיף גם קוביות קטנטנות גזר,ורצועת גמבה אדומה,כדי שהתבשיל יראה צבעוני.
&nbsp
והמון תודה לכולכם על כול הרעיונות .
 

חנהפ

Active member


 
מה לגבי פאד תאי?

אם טופו זה בסדר, אז הכי טוב. אם לא, אפשר להשתמש בשתי ביצים בתור חלבונים. פשוט טורפים אותן לתוך הווק בסיום, תוך כדי ערבוב.

הנה מתכון שתמיד מצליח לפאד תאי קלאסי עם טופו, אם מתאים לך...

מרכיבים


225 גרם אטריות אורז יבשות
רבע כוס מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ׳ילי
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן זית
1 ביצה (הטבעונים יכולים לוותר)
1 חבילת טופו
2 גזרים קלופים ומגורדים
8 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום כתושות
2 כפות בוטנים כתושים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן.
מערבבים בקערה את מיץ הלימון, רוטב הסויה ורוטב הצ׳ילי.
מחממים במחבת עמוקה או ווק חצי כפית שמן וצורבים פרוסות טופו עד השחמה (בערך שבע דקות לכל צד).
מוסיפים את יתר השמן, וכן את השום, הגזר והבצל הירוק. כעבור חמש דקות מוסיפים את תערובת הרטבים, ואחריה את האטריות. מערבבים היטב במשך דקה או שתיים (ניתן לערבב גם עם ביצה).
מגישים עם בוטנים כתושים ולימון חצוי.
 
למעלה