רוטב סריראצ'ה התרשמות ראשונה - הבטחות צריך לקיים !

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רוטב סריראצ'ה התרשמות ראשונה - הבטחות צריך לקיים !

בהמשך לשרשור שהיה כאן התעוררה סקרנותי ואחרי שצפיתי במספיק סרטונים ביו טיוב גיבשתי לי את המתכון שמתאים לי.

אני רוצה לציין שאני אוהב חריף מתון/בינוני אבל אני לא מאלו שמנשנשים הבאנרוס וחלפניוס בין הארוחות אז את רמת החריפות כווננתי בהתאם, לטעמי מי שרוצה תמיד יכול להוסיף עוד קוועץ' אחד לסקוויזר.

לקערת זכוכית הכנסתי 12 פילפלונים אדומים חריפים מנוקים מהסוג הרגיל המשוווק אצלנו, 2 פלפלים אדומים בינוניים מתוקים, 4 שיני שום שתי כפות בינוניות סוכר חום וכחצי כוס מים רתוחים (הוזכר כי מי ברז רגילים שמכילים כלור עלולים לפגוע בתהליך ההתססה).
את התכולה ריסקתי עם בלנדר מוט, הכנסתי לצינצנת מכוסה בבד והנחתי לתסיסה במקום אפל וקריר למשך 4 ימים כשאני מקפיד לבחוש היטב את התערובת פעם ביום.

ביום האחרון העברתי את התערובת לסיר קטן, הוספתי כחצי כוס חומץ וקצת מים הבאתי להרתחה ובישלתי על אש קטנה קרוב ל20 דקות. כשהתקרר מעט טחנתי שוב להכי דק שניתן, העברתי דרך מסננת וביקבקתי.
בתכולה שנשארה במסננת טיפלתי כראוי לבעל גנים פולנים (לא זורקים אוכל) ושמרתי בצינצנת גרבר קטנה.

הרוטב שהתקבל הוא ממש כמו בתיאורים, סמיך, חריף במידה הראוייה (לי) ובעל צבע אדום בוהק משגע. לגבי הממרח, הוא קצת פחות חריף מהרוטב וישמש כתוספת לסנדביצ'ים ולבישול.



 

superman1234

New member
ראשית כל - מברוק .

עכשו הערה
- נכון שבמי ברז יש פלאור (שהוא חבר טוב של הכלור....) ושניהם אכן פוגעים בתהליך התסיסה. את זה שמעתי רק היום בסדנה שנכחתי בה, ראה פוסט שלי בנידון. ההמלצה היא להשתמש במים מינרליים. למיטב ידיעתי הרתחה של מים לא פוגעת בפלאור.
בלי שום קשר , עד היום כל הלחמים והבייגלך שאפיתי השתמשתי בבירה או בחלב וכמעט בלי מים בכלל.....
 

raya

Well-known member
יפה שאתה מקיים הבטחות...
גם אני משתדלת לעשות זאת.
הממרח שהכנת - ממש לא מתאים לי, לא אוכלת חריף בכלל.
אבל - אני רואה שגם לך נשארו עוד מצות מפסח.
גם אצלנו יש עדיין כחצי חבילה.
מברוק ובתאבון!
רעיה
 

yair_bar

New member
מנהל
מעניין מאד. אגב, חשבתי שרק אמא שלי אוכלת מצות כל השנה

סחטיין על ההכנה של הסרירצ'ה
 

oritta17

New member
מצות שנשארו,אצלנו נטחנים לפירורים,ומשמשים לציפוי שניצלים.

 

lseugy

New member
בהמשך לשרשור סריראצ'ה הקודם ובהמשך לפוסט זה, פניתי לגיל חובב

לזכותו יאמר שהשיב תוך יום אחד.
במתכון שפרסם https://www.youtube.com/watch?v=L3DmNHqXaYw
(ארוחות שעשו הסטוריה, דקה 9.37) בסוף המתכון אמר שאת המוצקים שנותרו זורקים לפח האשפה.
שאלתי למה. הרי במתכון שלך עשית מזה ממרח ולדבריך הוא פחות חריף מהרוטב עצמו. באמת במצב כזה חבל לזרוק אם זה אכיל וטעים.
&nbsp
למחרת ענה לי.
מצאתי לנכון להביא את שאלתי ואת תשובתו כלשונן ובהזדמנות זו אני שוב מודה לו על התשובה ועל הזריזות.
&nbsp
שאלתי:
בהכנת הסריראצ'ה [...] למה לזרוק לפח האשפה את מה שנשאר מהמוצקים, אחרי ההפרדה בין הנוזלים לבין המוצקים. בפורום המתכונים של תפוז פורסם ע"י אחד המשתתפים, שהכין סריראצ'ה באופן קצת שונה (וראיתי כזה באתר אמריקאי), שהוא שמר את המוצקים כממרח שהוא פחות חריף מהנוזלים.
תודה ויום טוב.
&nbsp
תשובתו:
אכן, מתכונים רבים ושונים. לא הכרתי את הטריק עם הממרח. נשמע מגניב!
ברכות וליבובים,
גיל
&nbsp
אז הנה גם אתה קיבלת ממנו מחמאה על הדרך.
 

lseugy

New member
כן, משום שהוא אמר בתכנית שלו שהמוצקים ילכו לפח.

רציתי לשאול אותו למה, כאשר ניתן לנצל אותם כמו שעשה שיח סאלימן.
 
למעלה