הידעתם? היום יום קאפקייק שוקולד עולמי יש לכם?

חנהפ

Active member
הידעתם? היום יום קאפקייק שוקולד עולמי יש לכם?

לי כן

 
למה אף אחד לא סיפר לי?! רוצה לחלוק במתכון האהוב עלי


קאפקייקס שוקולד נוטלה משלושה מרכיבים


מרכיבים

כוס נוטלה (יש לנו מתכון נהדר לנוטלה תוצרת בית, אם אתם בעניין של לעבוד עוד קצת)
3/4 כוס (120 גרם) קמח תופח
2 ביצים בינוניות

תבנית קאפקייקס של 12 שקעים קטנים
מנג׳טים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים את שקעי התבנית במנג׳טים.
בקערה גדולה מערבבים את הנוטלה, הקמח והביצים. מערבבים היטב לכדי תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת למנג׳טים. לא ממלאים אותם עד הסוף, אלא משאירים לקאפקייקס מקום לתפוח.
אופים 20-25 דקות, עד שהקאפקייקס תופחים והבית מתמלא בניחוחות שאי אפשר לעמוד בפניהם.
 
קאפקייס עם הנכדה משבוע שעבר.

נכדתי בת ה 10 הכינה עם מעט עזרה קאפקייקס לאחותה הקטנה ליום ההולדת. המתכון:

המתכון:
50 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות.
50 גר' קקאו משובח
1 כוס מים רותחים (240 מ"ל)
200 גר' חמאה רכה ולא מומסת
200 גר' סוכר ( 1 כוס) אפשר חלק לבן וחלק חום
3 ביצים
1 כף תמצית וניל איכותית
11/4 כוסות קמח תופח (180 גר')
קורט מלח
נטיפי שוקולד לפי הטעם (אופציאונלי)

לעיטור:

150 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
100 מ" ל שמנת מתוקה
ההכנה:
מוזגים מים רותחים על הקקאו והשוקולד ובוחשים היטב עד שאין גושים.
במערבל עם מקצף בלון מקציפים חמאה וסוכר לתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצים וממשיכים בהקצפה עד שהתערובת אחידה. מוזגים את תערובת השוקולד והווניל וממשיכים להקציף עד שמתאחד.
מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד שמתאחד.
מחממים תנור ל 170 מ"צ
ממלאים כ 15 עטרות לקפקייקס כ 3/4 מגובהן בבלילה. מפזרים מעל אם רוצים נטיפי שוקולד ואופים בין 15 ל 20 דקות עד שהעוגות יציבות.
מצננים על רשת.
לקישוט:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים לשמנת את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מעטרים כל עוגה בשוקולד. ממתינים מעט להתייצבות הקרם ומעטרים לפי הטעם והמצאי.
אפשר להכין את הגנאש מראש. לצנן לילה במקרר ולהקציף בתוספת 100 מ"ל שמנת מתוקה קרה לקציפה בהירה. להעביר לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולעטר בשושני קצפת.
הקאפקייקס מונחים בתבנית ח"פ מאלומיניום לצרכי שינוע בלבד.
תמונות נוספות של קאפקייקס מהזדמנויות שונות. איכות התמונות והפרזנטציה הירודה נובעים מהעובדה שתמיד צולמו אחרי שינוע לייעדן.... מסתבר שאני מכינה קאפקייס תמיד כשאני מתארחת באחת מחגיגות הילדים
. מה שלא באמת מפתיע בהתחשב באופי המוצר....







 
למעלה