קאפקייס עם הנכדה משבוע שעבר.
נכדתי בת ה 10 הכינה עם מעט עזרה קאפקייקס לאחותה הקטנה ליום ההולדת. המתכון:
המתכון:
50 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות.
50 גר' קקאו משובח
1 כוס מים רותחים (240 מ"ל)
200 גר' חמאה רכה ולא מומסת
200 גר' סוכר ( 1 כוס) אפשר חלק לבן וחלק חום
3 ביצים
1 כף תמצית וניל איכותית
11/4 כוסות קמח תופח (180 גר')
קורט מלח
נטיפי שוקולד לפי הטעם (אופציאונלי)
לעיטור:
150 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
100 מ" ל שמנת מתוקה
ההכנה:
מוזגים מים רותחים על הקקאו והשוקולד ובוחשים היטב עד שאין גושים.
במערבל עם מקצף בלון מקציפים חמאה וסוכר לתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצים וממשיכים בהקצפה עד שהתערובת אחידה. מוזגים את תערובת השוקולד והווניל וממשיכים להקציף עד שמתאחד.
מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד שמתאחד.
מחממים תנור ל 170 מ"צ
ממלאים כ 15 עטרות לקפקייקס כ 3/4 מגובהן בבלילה. מפזרים מעל אם רוצים נטיפי שוקולד ואופים בין 15 ל 20 דקות עד שהעוגות יציבות.
מצננים על רשת.
לקישוט:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים לשמנת את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מעטרים כל עוגה בשוקולד. ממתינים מעט להתייצבות הקרם ומעטרים לפי הטעם והמצאי.
אפשר להכין את הגנאש מראש. לצנן לילה במקרר ולהקציף בתוספת 100 מ"ל שמנת מתוקה קרה לקציפה בהירה. להעביר לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולעטר בשושני קצפת.
הקאפקייקס מונחים בתבנית ח"פ מאלומיניום לצרכי שינוע בלבד.
תמונות נוספות של קאפקייקס מהזדמנויות שונות. איכות התמונות והפרזנטציה הירודה נובעים מהעובדה שתמיד צולמו אחרי שינוע לייעדן.... מסתבר שאני מכינה קאפקייס תמיד כשאני מתארחת באחת מחגיגות הילדים
. מה שלא באמת מפתיע בהתחשב באופי המוצר....