בואו תעזרו לי להתגבש על מנה/מתכון - סלמון ונודלס

Maldini Girl

New member
בואו תעזרו לי להתגבש על מנה/מתכון - סלמון ונודלס

התבקשתי למחר לארוחת ערב להכין בגדול "סלמון ונודלס" הכיוון הוא אסייתי.
הראש שלי קצת ריק... אין לי ממש רעיון איך להפוך את זה למנה.

את הסלמון אפשר לצלות או לאפות, אני מעדיפה לאפות.
מבחינת מצרכים יש בבית סויה, טריאקי, הרבה תבלינים, ירקות, ציר דגים (וגם עוף אבל נראה לי פחות מתאים), נודלס אורז ונודלס ביצים, פטריות שיטאקה, וכמובן סופר שאפשר לקנות בו הרבה דברים, כולל מבחר די סביר של מוצרים אסייתיים. יש גם לבבות דקל, קרם קוקוס וחלב קוקוס (שפחות מתחברים לי לסלמון אבל אולי אכין איתם מרק)
רעיונות מעניינים?
 

חנהפ

Active member
מנה מעולה שאני אוהבת מריבר בר

נודלס בקארי צהוב ועליו נתח סלמון צלוי

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/09/blog-post_4.html[/URL]


רוטב:
1 כוס חלב קוקוס
כפית שום כתוש
כפית קארי צהוב
חצי כפית כורכום
כפית אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות סויה
כף גדושה סוכר חום
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן בווק ולהוסיף את הבצל והכרישה ל-3 דקות
להוסיף את שאר הירקות ולהקפיץ כ- 5 דקות
להוסיף את חומרי הרוטב להרתיח
 

Maldini Girl

New member
נשמע מעולה וממש מעניין

ובמקרה גם יש לי קארי צהוב.
בודקת בהחלט :) תודה!
 
סלמון

שלום
ממליץ על סלמון טרי ולא קפוא. עכשיו בופרסל ב-80 ש"ח לק"ג לרגל החגים.
וודאי שמנקים לך את כל העצמות.
יש לפרוס את הסלמון (עם העור) לפרוסות של מנה (כ-5 ס"מ).
להניח על תבנית ולבזוק מלמעלה מרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית,
לערבב היטב עד שהחומרים מתמזגים למשחה נוזלית אחידה.
אחרי כשעתיים, לחמם מחבת עם מעט שמן זית ולטגן את הסלמון תחילה עם הצד בלי העור למטה, לקבלת צבע שחום יפה (להגשה)
אחרי כ-3 דקות להפוך, ולטגן עוד כ-5 דקות עם מכסה.
יצא לך הסלמון הכי טעים שאכלת...
במחבת לטגן מיץ לימון מ-2-3 לימונים עם חבילת חמאה, עד שהחמאה נמסה ועוד קצת...ולבזוק מעל הסלמון.
הנודלס: נסי מתכון של צאו' מיין יקרות (נודלס מוקפץ).
בהצלחה
 
100 גרם

שלום
הכמויות לפילה של 1/2 סלמון אחד.
את הרוטב חמאה עם הלימון ובכלל, את הסלמון רצוי להכין ולהגיש טרי וחם.
ניתן ע"י מבט על הפרוסת דג, לראות אם הוא עשוי, ע"פ הצבע בצד. הכתום מתבהר.
אני מעדיף כך, ע"פ תנור. בתנור הסלמון עלול להתיבש. במיוחד אם משתמשים בנתח קפוא!
 

Maldini Girl

New member
אין לי שום בעיה עם ההעדפה לצלייה :)

אני מעדיפה תנור כי צלייה זה לעמוד ולטגן כשכולם מחכים אם אני רוצה להגיש את זה ישר, אבל אמרתי שזו אופציה. אני לחלוטין מסכימה איתך שהצלייה עדיפה על תנור וכמובן שנתח טרי עדיף על קפוא. אם לא היה ברור, ה"נשמע לי המון" היה בנוגע לכמות החמאה. כשזה 100 גרם נשמע קצת יותר הגיוני :)
תודה.
 
תיקון: "אני לחלוטין מסכימה איתך שהצלייה עדיפה על תנור"

שלום
אני מניח שהכוונה ל-
"אני לחלוטין מסכימה איתך שהטיגון עדיף על תנור..."

זה המתכון, כך עשיתי (כבר מספר פעמים) ויצא כל כך טוב, שכולם שבחו. מבחינתי, זו הדרך הנכונה להכין סלמון. כבר ניסיתי בתנור, על האש (BBQ) בנוזל (מרוקאי), ומטוגן אסיאתי. האחרון ניצח ובגדול!
אם תבחרי להכין אותו כך, אודה לך אם תשתפי לגבי מידת הצלחתו. תודה.
 

Maldini Girl

New member
אוף, די מיכאל. צלייה משמע צליה במחבת. אין צורך לתקן על כל

דבר.
 


מתנה
 

Maldini Girl

New member
הדג

עשיתי סלמון שהשריתי במרינדה של דבש וסויה.
אז צליתי במחבת על צד אחד, הפכתי לצד שני והכנסתי לתנור שחומם מראש על 150 מעלות כי ידעתי שיש עוד כ20 דק'-חצי שעה עד שהדג ייאכל, ולא רציתי שיתייבש.
באופן מפתיע הדג יצא מטריף, סופר עסיסי וטעים. רק שבעייני הרוטב/ מרינדה לא הייתה מספיק דומיננטית
 
המתכון שלך שונה...

שלום
שמח שהצליח
.
מבחינת רוטב וטעם:
במשרה (מרינדה) חשוב שיהיה מרכיב חומצי (במקרה שלי החרדל). הרוטב שצינתי, מיץ לימון וחמאה, מוסיף המון. קל וזריז להכנה.

שלחתי לך קובץ וורד של שיטות ריכוך - כמתנה לחג. בישול היא גם שפה, שחשוב שנדע ונדבר. זה החומר שלמדו בדן גורמה על בישול (שיטות ריכוך).
שווה לך לשמור.
בקרוב אשלח גם שיטות חיתוך. שימילב, שמקור הנושא מגיע מצרפתית. המטבח הקלאסי אוגד ע"י אסקופיה ונחשב עד היום לבסיס והמקור.
חג שמח
 

oritta17

New member
לידיעת המבשלים דג וחמאה ,שייקחו בחשבון שמבחינת -

ספיגת החלבונים ,ישנה כאן בעייה, מכיוון שהחמאה כמו שאר מוצרי -החלב, ממש מפריעים לעיכול החלבון שבדגים,כלומר,לא מאפשרים ספיגת החלבונים מהדג לגוף.
כך שכדאי להחליף את החמאה ,בשמן איכותי מהצומח,כדי להפיק תועלת מהדג.
&nbsp
 
למעלה