מה בסירים לערב חג שני?

Maldini Girl

New member
מה בסירים לערב חג שני?

ערב חג שני בפתח - אם עוד לא נמאס לכם מארוחות, ואולי גם אם כן.. מה מכינים?

אצלינו
יום הולדת לאחותי, לפי המסורת בעלי השמחה מזמינים את התפריט
מרק גזר
סלט עגבניות שרי
סלט סלק
סלט ירוק

מנות עיקריות:
פסטה ברוטב שמנת-חרדל ופרגיות צלויות
קיש בצל
אנטיפסטי
2 פיצות ביתיות, אחת פשוטה רגילה ואחת עם נגיעות של שמן כמהין ופטריות.

לקינוח
עוגת גבינה ואוריאו


אגב על נושא הפיצה... אבא שלי רצה שנכין פיצה היום וביקש שאכין בצק. קניתי בסופר "קמח פיצה" של סוגת. לא אהבתי את המתכון שהם הציעו אז די אלתרתי מתכון... קילו קמח, בערך כף וחצי שמרים יבשים, 5 כפות שמ"ז, כף סוכר ובערך 500 מ"ל מים. יצא הבצק הכי טוב שיצא לי אי פעם. יצא גמיש ורך וסופר כיפי לעבודה, ומצד שני בתנור היה מעולה ממש. יצאו אחלה פיצות שבעולם. מהבצק שנשאר אכין את הפיצות למחר.

חג שמח.

 

ady18

Well-known member
אצלי

יהיה
מרק עוף שוב
סלטים ירוק ודי לא מחדשים
קנלוני בשר
פרגיות ברוטב בצל
לפרגיות יהיה פירה
עוגת"קרמבו"
 

חנהפ

Active member
שמחת תורה -כרוב ממולא.. מילים נרדפות בערך

ועוגות אגוזים כמו בפלודני
חוץ מזה סלטים, מרק עוף עם אטריות ופרוסות קבנוס
עוף ותפו"א בתנור כרובית וברוקולי אפויים ועוגת מוס שוקולד לקינוח



 

superman1234

New member
יפה. התמונה של הכרוב הממולא עושה חשק לאכול....

אני חושב שבפורום מתכונים כשמעלים מתכון, רצוי תמיד לצרף גם תמונה . (במידה ויש כמובן)
 

חנהפ

Active member
מתכון לכרוב ממולא

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91+%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90[/URL]
רכיבים:
2 כרובים בינוניים
מילוי:

2 כוסות אורז שטוף
2 כוסות מים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 בצלים קצוצים
750 גר' הודו אדום טחון
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
3 כפיות שום כתוש
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מעט סוכר
אבקת מרק עוף

רוטב:

1 קופסת רסק עגבניות גדולה
4 כפות שמן
1/2 כוס סוכר
מלח
פלפל שחור
2 כפות שום כתוש
אבקת מרק עוף

אופן הכנה:

לסיר הזה שנכנסו בו כ- 40 ממולאים השתמשתי ב- 2 כרובים בינוניים.

מילוי:

לבשל 2 כוסות אורז שטוף ב-1/2 3 כוסות מים + 2 כפיות מלח + כפית פלפל שחור.

לקרר.

לטגן 2 בצלים קצוצים לצבע זהוב עמוק.
מעבירים את האורז, בצל מטוגן, בשר, בצל קצוץ לקערה ומערבבים.
להוסיף 1/4 כוס שמן, 1/4 כוס מים, 3 כפיות שום כתוש.
להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט סוכר ואבקת מרק עוף.
לערבב היטב ולהניח לחצי שעה.

הכנת הממולאים:
פורשים את העלה על משטח עבודה,

מניחים בקצה הקרוב למגלגל כף גדושה מהמילוי (כמות המילוי תלויה בגודל העלה)

מקפלים את קצה העלה מעל המילוי, מקפלים את קצוות העלה משני הצדדים כלפיהאמצע
ומגלגלים עד הסוף.

בישול:
בסיר גדול דיו להכיל את הממולאים. מרפדים את התחתית בבצל וכרוב פרוסים.
מסדרים את הממולאים בצפיפות, בין הקומות מפזרים כרוב פרוס.

רוטב:
מערבבים 1 קופסת רסק עגבניות גדולה + מים ליצירת מיץ עגבניות דליל.
מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב.
מערבבים היטב ויוצקים על הממולאים.

את שארית הנוזל כדאי לשמור על מנת להוסיף לסיר תוך כדי הבישול.
מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי.

(לעלים שעברו הקפאה די בשעתיים בישול)
 
כרוב ממולא - סגנון הונגרי

שלום
אני מכין טיפה שונה.
לא שם אורז וגם לא סוכר.

מכין רגו בשר על בסיס עגבניות:
בצל 1 קצוץ ברונואז, אחרי אידוי במעט שמן קנולה, מוסיף 1.5 ק"ג בשר בקר טחון, מפרק כל הזמן שלא יהיו גושים עד שמשנה צבא מאדום לחום.
מוסיף רסק עגבניות 1 גדול של טל, ואחד MUTTI עגבניות מרוסקות, קצת מים,
חצי ראש שום קטוש, פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור.
20 דקות לפני שאני מוריד מהאש מוסיף כוס יין אדום.

כרוב:
2 ראשים, מוציא את הלב (קונוס) ומרתיח במים עד שמרכח.
מפרק את הכרוב אחרי שהתקרר טיפה לעלים.
את האמצע (עלים קטנים מדי לגלגל) קוצץ שיפונד.

מעושן:
ע"מ לקבל טעמים של בשר מעושן, מטגן בשמן 180 גר' קבנוס של מזרע! ו-200
גר 'ביקון.

מטגן בסיר גדול 1 בצל קצוץ ברונואז. מוסיף את הכרוב שנשאר העלים הקטנים.
מוסיף כרוב חמוץ אחד (שימור) עם המיץ.
מוסיף 2 כפות פפריקה אדומה, ואת המעושן עם השמן.
מגלגל את הכרוב ומניח מעל עד למילוי הסיר וצריכת כל הכמות בשר/עלים.
מוסיף מהמים שבהם בושלו ראשי הכרוב, עד לגובה הקומה ה-1 של הכרובים המגולגלים.
מכסה ומשאיר על האש לשעה פלוס מרתיחה.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כרוב ממולא לעצלנים

מדובר בשיטה, לא במתכון וזה יכול להתאים לכל אחד מהמתכונים שפורסמו כאן וגם לאחרים עם סוגי מילוי שונים.

מרככים את הכרוב, מסירים ממנו כ4 או 5 עלים שלמים, חותכים בו חור עגול ומרוקנים את תוכנו.
יש להשאיר "קליפה" בעובי של כ5 עלים.

ממלאים את הכרוב בתערובת המילוי על פי המתכון הרצוי וסוגרים את החור עם העלים שהסרנו קודם ומבשלים את הכרוב על מצע החומר שהוצא ממנו.

מגישים את ה"כדורגל" שהתקבל לשולחן ופורסים ממנו פרוסות כמו מאבטיח.

מתכון מהיר להכנה ומרשים ביותר בזמן ההגשה?

הערה:
מאחר ובסופו של דבר פורסים את הכרוב לפרוסות ולא מגישים בתוך עלים מגולגלים רצוי מאד שהמתכון יכיל חומר קושר, ביצה בד"כ ע"מ שהפרוסות לא תתפוררנה בזמן ההגשה.
 

חנהפ

Active member
כרוב ממולא לעצלנים -קולושוארי קאפוסטה...

שכבות של עלי כרוב, מילוי בשר טחון ואורז מכוסה בעלי כרוב וכל זה אפוי ברוטב עגבניות
ממש מצויין
 

raya

Well-known member
נחמד - מוצא חן בעיניי הרעיון......
יש לי בשר טחון, ויש כרוב - אכין בשבוע הבא.
תודה!
 

oritta17

New member
השיטה המהירה ביותר ,במקום לגלגל כול עלה במלית ,השיטה שלי :

בתבנית פיירקס בקוטר 26 ס"מ ודפנות בגובה גובה 8 ס"מ ,מניחים עלה כרוב ועליו מניחים בכף את המלית.
מעליו מניחים עוד עלה ועליו שוב מלית ,וכך 8 פעמים עד שהתבנית מלאה בשכבות ,
יוצקים רוטב מעל הכול ומכניסים לתנור,ואופים עד שכול המטבח מתמלא בריחות מעלפים.
יוצא כמו פשטידה עגולה,ולאחר צינון קצר,פורסים למשולשים,ומתעלפים מהטעם המשגע.
המתכון מאוד דומה לזה שהביא מיכאל לנג,(למעלה),
אבל במקום כרוב כבוש,הוספתי מיץ לימון-בנדיבות.
 

יוסיזיו

New member
רוני,ההונגרים מכינים עם מעט אורז והמון המון כרוב כבוש

וליד מגישים צלוחית שמנת
 
למעלה