חשבתם להכין בעצמכם תפוחים מסוכרים על מקל לכבוד שמחת תורה?

חשבתם להכין בעצמכם תפוחים מסוכרים על מקל לכבוד שמחת תורה?

כבר שנה שנייה שאני מכין בעצמי, והילדים נטרפים. המתכון לתפוחים מסוכרים על מקל ועוד מתכונים באתר המתכונים שלי, הכל טעים.

מרכיבים

2 כפות סוכר
3/4 כוס מים
1/2 כוס סירופ תירס
1/2 כפית צבע מאכל אדום (אפשר לוותר כמובן, אבל זה לא אותו דבר בלי הצבע)
ספריי שמן או מעט שמן קנולה
6 תפוחים בינוניים, שטופים ומיובשים היטב
6 שיפודי עץ

אופן ההכנה

בסיר קטן שמים את הסוכר, המים, סירופ התירס וצבע המאכל האדום, אם משתמשים בו, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. אם יש לכם מדחום, הכניסו אותו לסיר, כדי לבדוק מתי הסירופ מגיע ל-150 מעלות. זה אמור לקחת כרבע שעה עד 20 דקות של בעבוע. כשהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה והופך סמיך מאוד, מורידים אותו מהאש.
משמנים נייר אפייה בספריי או מעט שמן, ומניחים על תבנית או מגש.
משפדים את התפוחים על שיפודי העץ. מטים את הסיר על צידו, ומסובבים כל תפוח כך שייתעטף בסירופ הסמיך מכך צדדיו. מנערים בעדינות מעל הסיר כדי להוריד את הסירופ העודף. מניחים את התפוחים על נייר האפייה. הציפוי יתקשה והתפוחים יהיו מוכנים לאכילה בתוך 10 דקות. חג שמח!
 

אספרסו2

New member
ולא לשכוח

עם כמות הסוכר הדביק
שרופא השיניים שלכם בוודאי שמח בחגו.
 
למעלה