לבקשתך,מתכון למרק עגבניות משובח ,,
מרק עגבניות משובח:
 
8 עגבניות לחלוט במים רותחים ולהסיר קליפה, (אפשר להשתמש בעגבניות מקופסא)
ולאחר מכן לחתוך לקוביות בינוניות.
 
2 בצלים בינוניים קצוצים - לטגן ב-4 כפות שמן עד שנעשים שקופים,ולהנמיך את הלהבה,ולהוסיף 10 שיני שום כתוש טרי.
לערבב במהלך 3 דקות שלא יישרף.
 
ולאחר 3 דקות ערבוב מוסיפים למחבת עם הבצל ,את קוביות העגבניות ,
ולערבב ביחד על אש בינונית עוד 3 דקות,
ולהוסיף 6 כוסות מים,(או מרק עוף ) .ו-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף,
1 כפית גרגרי-כוסברה יבשה.
1 כפית מחוקה בזיליקום- יבש.
1 עלה -דפנה ,לטחון או לפורר.
1/2 כפית תימין (קורנית),
1/2 כפית אבקת -אניס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן.
 
מעבירים ללהבה גבוהה ומחכים מעט לרתיחה חזקה, ואז להנמיך ללהבה קטנה.
 
מבשלים במכסה חצי מכוסה ,(למניעת גלישה מהסיר,ולאפשר את שחרור האדים).
מודדים 30 דקות בדיוק ומכבים את האש.
 
מוסיפים פנימה 5 כפות פטרוזליה קצוצה-גס,
מכסים במכסה מודדים 15 דקות בדיוק,
וזה מוכן !!!
 
לשידרוג:
בגמר הבישול,הוספתי לכול מנה 2 כפות קרוטונים מתובלים.(יש להשיג בכול סופר).
וקוביות טופו-קטנות.(גוש טופו לחתוך לקוביות-קטנטנות..)
אפשר להוסיף צנוברים שמוסיפים המון ,לאחר שמזהיבים 2 -3 דקות בתנור-האפייה,
(להיזהר ! הצנובר נשרף במהירות, אם לא משגיחים!).
לסיכום:
קוביות הטופו יוצרים מרקם קטיפתי ,והקרוטונים המתובלים נפלאים במרק הטעים והריחני הזה, והצנוברים מוסיפים את טעמם לחגיגה.