אשמח למתכון למרק עגבניות מוצלח

אשמח למתכון למרק עגבניות מוצלח

תודה
 

oritta17

New member
לבקשתך,מתכון למרק עגבניות משובח ,,

מרק עגבניות משובח:
&nbsp
8 עגבניות לחלוט במים רותחים ולהסיר קליפה, (אפשר להשתמש בעגבניות מקופסא)
ולאחר מכן לחתוך לקוביות בינוניות.
&nbsp
2 בצלים בינוניים קצוצים - לטגן ב-4 כפות שמן עד שנעשים שקופים,ולהנמיך את הלהבה,ולהוסיף 10 שיני שום כתוש טרי.
לערבב במהלך 3 דקות שלא יישרף.
&nbsp
ולאחר 3 דקות ערבוב מוסיפים למחבת עם הבצל ,את קוביות העגבניות ,
ולערבב ביחד על אש בינונית עוד 3 דקות,
ולהוסיף 6 כוסות מים,(או מרק עוף ) .ו-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף,
1 כפית גרגרי-כוסברה יבשה.
1 כפית מחוקה בזיליקום- יבש.
1 עלה -דפנה ,לטחון או לפורר.
1/2 כפית תימין (קורנית),
1/2 כפית אבקת -אניס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן.
&nbsp
מעבירים ללהבה גבוהה ומחכים מעט לרתיחה חזקה, ואז להנמיך ללהבה קטנה.
&nbsp
מבשלים במכסה חצי מכוסה ,(למניעת גלישה מהסיר,ולאפשר את שחרור האדים).
מודדים 30 דקות בדיוק ומכבים את האש.
&nbsp
מוסיפים פנימה 5 כפות פטרוזליה קצוצה-גס,
מכסים במכסה מודדים 15 דקות בדיוק,
וזה מוכן !!!
&nbsp
לשידרוג:
בגמר הבישול,הוספתי לכול מנה 2 כפות קרוטונים מתובלים.(יש להשיג בכול סופר).
וקוביות טופו-קטנות.(גוש טופו לחתוך לקוביות-קטנטנות..)
אפשר להוסיף צנוברים שמוסיפים המון ,לאחר שמזהיבים 2 -3 דקות בתנור-האפייה,
(להיזהר ! הצנובר נשרף במהירות, אם לא משגיחים!).
לסיכום:
קוביות הטופו יוצרים מרקם קטיפתי ,והקרוטונים המתובלים נפלאים במרק הטעים והריחני הזה, והצנוברים מוסיפים את טעמם לחגיגה.
&nbsp
 

oritta17

New member
לידיעתך, כיום יש להשיג מרק עוף ללא מונוסודיום ושאר מזיקים.

ולמי שלא מעוניין,אפשר גם לוותר על אבקת מרק,
מכיוון שיש מספיק תבלינים במתכון.
&nbsp
 
מונוסודיום גלוטומט

שלום
מונוסודיום גלוטומט אינו רעל. למרות שהוא אינו "טבעי", החומר מדגיש טעמים וביפן הוא מכונה הטעם החמישי: אוממי.
לכ-20% מהאוכלוסיה יש רגישות לחומר בצריכה בכמויות.
השימוש באבקות מרק, הוא דרך "עקיפה" להעשיר טעמים, ע"י שימוש במונוסודיום גלוטומט ובכמות מופחתת. אם מוסיפים כף אבקת מרק, רק חלק ממנו באמת מכיל מונוסודיום גלוטומט.
לכן, שימוש באבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט, מיתרת את האבקת מרק לחלוטין.
 

רוני1955

Active member
מרק עגבניות

מכיוון שאני חושב שאבקות מרק למיניהן הן לא הדבר הכי בריא להכניס לגוף, אני לא משתמש בהן.
(הרכיבים מודגשים)
מרק עגבניות עם אורז
מכינים מראש:
שני גזרים קלופים ומפומפמים
8 עגבניות בינוניות קלופות (חורצים קלות, משרים 3 דקות במים רותחים, קולפים) מחולקות ל 4, מרוסקות במעבד מזון או בבלנדר. (אפשר במקום זה קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות).
בישול:
(סיר של כ 10 ליטר)
קוצצים בצל גדול, מטגנים עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שום פרוסות, אחרי שתי דקות מוסיפים את הגזר המפומפם, ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. יוצקים את העגבניות המרוסקות, מוסיפית תוכן של שתי קופסאות קטנות רסק עגבניות, וממלאים את הסיר עם מים רותחים. מוסיפים 2-3 גבעולי סלרי (אני מוסיף אותם שלמים בשביל שאוכל להוציא אחר כך, אפשר לקצוץ למי שאוהב לאכול את הסלרי), שליש צרור פטרוזיליה ושליש צרור שמיר (אני מכניס אותם בתוך כדור רשת). כף עד כף וחצי מלח לפי הטעם, כף סוכר, כפית גדושה פלפל לבן טחון. מבשל חצי שעה, מוסיף כוס אורז (לא מבושל), מבשל עוד כרבע שעה עד 20 דקות.
 
מרק העגבניות האגדי של חמותי, סבתא נורית :)

המתכון למרק העגבניות האגדי של סבתא נורית. עוד מתכונים באתר שלי, הכל טעים


מרכיבים
12 עגבניות רכות ובשלות
בצל גדול
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
ציר ירקות/כף אבקת מרק
רכז עגבניות איכותי
2 כפות שמן זית
מלח/פלפל/צ׳ילי גרוס/כפית סוכר
בלנדר מוט
מסננת

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-250 מעלות.
חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית עם הפנים כלפי מעלה. מזליפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור ל-20-30 דקות עד שהעגבניות נצלות ומתחילות להיחרך.
בזמן שהעגבניות נצלות מעמידים סיר גדול על אש בינונית עם מעט שמן זית ומכניסים את הרכיבים לפי הסדר הבא (כל אחד מקבל שתי דקות של טיגון): בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל ירוק. אפשר לחתוך הכל גס, גם ככה המרק עובר סינון.
לאחר שהרכיבים בסיר רכים ומוזהבים, מכניסים פנימה את העגבניות הצלויות עם כל הנוזלים.
מוסיפים מלח, מערבבים, וממתינים שכל התערובת תרתח. לאחר שרתחה מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את רכז העגבניות וציר הירקות/אבקת מרק. מרתיחים 20 דקות, טועמים ומדייקים תבלינים (מומלץ להוסיף כפית סוכר להעמקת הטעם).
לסיום טוחנים היטב את המרק עם בלנדר מוט ומעבירים אותו דרך מסננת כך שיוצא מרק אדום וצח. מה שנשאר במסננת הוא למעשה רוטב עגבניות מעולה! אפשר להקפיא ולהכין בעתיד הלא רחוק שקשוקה משודרגת.
מגישים עם שקדי מרק / קרוטונים / גבינת פרמז׳ן.
 
למעלה