כשעכו עשתה לי השראה

Maldini Girl

New member
כשעכו עשתה לי השראה


אתמול נסענו לעכו. זה היה ביקור קולינרי מאד, כי העיר העתיקה פשוט הפכה למקום סופר שווה.
בשנה האחרונה התחלתי לאכול פירות ים, אף פעם לא אהבתי אבל ביקור במדריד פשוט שינה את דעתי. אבל למרות האהבה שלי אליהם אף פעם לא יצא לי להכין, בעיקר כי באזורים בהם אני גרה (קו ירושלים-טבריה) קשה להשיג פירות ים, בעיקר טובים.

אבל בעכו בשוק אפשר למצוא דברים מעולים וטריים. החל מדגים ועד סרטנים, שרימפס, קלמארי ואפילו לובסטר.
אז אתמול בערב החלטתי לעשות ארוחת פירות ים. בדר"כ כשאני לא יודעת להשתמש במוצר מסוים אני מתייעצת פה, הפעם החלטתי פשוט ללכת עם הלב לפי מה שנראה לי. אז זה מה שיצא.


מנה ראשונה: קלמארי צרוב עם עגבניות צלויות, בצל ירוק ושמנת חמוצה.
מצרכים:
150-200 גר' קלמארי נקיים
4-6 עגבניות שרי חצויות
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 גביע שמנת חמוצה "של פעם"
לתיבול: מלח דק, מיץ מחצי לימון, שמן זית טיפה סומק.

במחבת פסים רותחת (שלי לא הייתה מספיק רותחת) צורבים את הקלמארי מכל צדדיו, מוציאים לכלי בצד, שם מפזרים עליו מלח ומיץ לימון.
במקביל, במחבת רותחת אחרת צורבים היטב את העגבניות. גם אותן ממליחים מעט.
על צלחת מסדרים שמנת חמוצה, עליה מסדרים את הקלמארי, העגבניות והבצל. מזליפים מעל המנה מעט שמן זית וסומק, אפשר גם עוד קצת לימון ומגישים.



 

Maldini Girl

New member
פסטה פירות ים

המנה העיקרית הייתה פסטה פירות ים
כמות גדולה, ל3 אנשים.
300 גרם פסטה, רצוי שחורה ואיכותית (לי נשאר מהביקור האחרון באיטליה)
250 גרם קלמארי חתוכים לטבעות גסות
250 גרם שרימפס נקיים
6-10 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
חצי-3/4 כוס יין לבן
3-4 שיני שום קצוצות
שמן זית
אופציה: פטרוזיליה קצוצה/ בזיליקום קצוץ
אופציה נוספת: כמה כפות שמנת מתוקה 32% לפחות
&nbsp
*מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח לפסטה.
&nbsp
באותה מחבת פסים ממקודם, שמים שמן זית ומחממים היטב עד שתהיה לוהטת. צורבים את הקלמארי והשרימפס מספר דקות מכל הצדדים. מוציאים לכלי נפרד.במקביל, על המחבת הנפרדת שבה קודם צלינו את העגבניות - צולים את העגבניות במעט שמ"ז. מוציאים לצד.
על המחבת הלוהטת של פירות הים מוזגים יין לבן ובעזרתם כף עץ "מגרדים" על המשקעים מהתחתית. מוסיפים מעט שום ומבשלים מספר דקות. בשלב זה אני סיננתי את הרוטב (הטעמים של המשקעים נספגו אך לא רציתי חתיכות בפנים) והעברתי את תכולתו למחבת העגבניות. לשם הוספתי את העגבניות, פירות הים ובזיליקום קצוץ. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים מספר דקות.
&nbsp
במקביל מתחילים להכין את הפסטה לפי הוראות היצרן.
&nbsp
במחבת הרוטב מוסיפים חזרה את פירות הים ומבשלים כמה דקות נוספות, בזמן בישול הפסטה.
לקראת סוף בישול הפסטה מוסיפים 3-4 כפות שמנת לרוטב.
מסננים את הפסטה, מערבבים עם הרוטב ומגישים.
&nbsp
הלבן שאתם רואים למעלה זה קצת שמנת חמוצה "של פעם" שנותרה לי מהמנה הראשונה והוספתי גם פה, היא נתנה קצת קלילות וקרמיות למנה.



 

superman1234

New member
נערת מלדיני היקרה

תגידי, את באמת רק בת 24 ?

כשאני קורה את הפוסטים שלך (ואני נהנה מהם מאוד), אני מדמיין מישהי בוגרת, שהיא אשת העולם הגדול, שחוותה חוויות קולינאריות כמה שנים טובות בארץ ובעולם.
גם איכות הכתיבה שלך , לדעתי לפחות, תואמת אדם בוגר יותר מאשר לבחורה בת 24......
כל הכבוד !! חג סוכות שמח.
 

Maldini Girl

New member
האמת שאני כבר חצי שנה משקרת לאנשים

ואומרת להם שאני בת 25. אני אהיה בת 25 רק עוד כחודש. אבל זה נשמע לי מרשים יותר. ותודה :)
 
גם אני ביקרתי בעכו בחמישי

שלום
אבל בחרתי לאכול חומוס אצל סעיד. קצת התאכזבתי. זכרתי חומוס יותר טוב...
גם סואהילה כבר לא עושה לי את זה.
מישום מה הם גם מגישים את המנה בצורה מרושלת.







 

Maldini Girl

New member
אנחנו לא הולכים לסעיד כי תמיד יש שם תור מטורף.

תמיד היינו אוכלים בשמסייה שנמצאת ממול. לצערי התאכזבנו. הפכנו את מעדל'ה בבזאר הטורקי למסעדת הבית החדשה.
 
היה תור קצר מהרגיל, רבע שעה ונכנסתי

שלום
עכו היא טיול בחמד לשבת או חג. בהתחלה חשבתי שמלוכלך ומסריח שם. אחרי 6 נסיעות להודו עכו ממש בסדר

האוכלוסיה שם לא מסבירה פנים. עכשיו העיר בכלל בשיפוצים וזה מקלקל את האוירה. אח"כ יהיה יותר יפה ומסודר. חסר לי שילוט בסמטאות.
השוק אינו מזמין. לא הייתי קונה שם משהו. אוהב את המיץ רימונים הסחוט טרי.
אפילו הדגים בשוק זה לא זה. לא הלובסטר או הסלמון נדוגו בים של עכו...ולגבי הטריות או האיכות, אין לי בהם אמון.
 

Maldini Girl

New member
הפסד שלך

אני לא חושבת שיש סלמונים שדגו אותם בים התיכון. מצד שני יש הרבה דגים אחרים שכן.
קנינו שם דגים הרבה פעמים והסחורה מצוינת.
הפעם קנינו שם פירות ים שהיו פנטסטיים.
 

Maldini Girl

New member
ריזוטו שרימפס

משאריות השרימפס הכנתי ריזוטו היום
&nbsp
2 מנות גדולות
100-150 ג' שרימפס
כוס אורז לריזוטו
1/2 כוס יין לבן
חצי בצל סגול בינוני, קצוץ דק
2 כפות שמ"ז ו25 גרם חמאה+ עוד קצת שמן לשרימפס ולפטריות
בערך 2 כוסות ציר דגים (אולי תצטרכו יותר או פחות) חם
מלח, פלפל
2 שערות זעפרן מושרות בכרבע כוס מים רותחים
מיץ מרבע עד חצי לימון
גרידה מרבע עד חצי לימון
&nbsp
וגם (אופציה)
1/4 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת
4-6 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לרצועות
&nbsp
במחבת עמוקה ורחבה מחממים שמן עם חמאה. מטגנים בו על אש בינונית את הבצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את גרגירי האורז ומערבבים עד שהם עטופים יפה בשמן והחמאה.
מתחילים למזוג בהדרגה את היין מעל האורז, כל פעם קצת, מערבבים עד לספיגה ומוסיפים את היתר. במקביל מכוונים טיימר לכ22 דקות (הערה: הטיימר לא מחייב אבל כן נותן איזשהו מושג על הזמנים) ייתכן שייקח לריזוטו יותר זמן או קצת פחות.
מתחילים להוסיף בהדרגה מהציר, כל פעם קצת ומערבבים עד לספיגה.
&nbsp
במקביל, מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים בה את הפטריות ואז את השרימפס. שומרים בצד.
&nbsp
מוסיפים לאורז הריזוטו גם את מי הזעפרן. כמות הנוזלים צריכה להביא את האורז למצב שהוא מוכן. כלומר, לא קשה, ונעים לנגוס בו. אם נגמרים הנוזלים מוסיפים עוד עד שמגיעים למצב הרצוי.
לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון עד לקבלת טעם לימוני עדין. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם אם יש צורך (ייתכן והציר ייתן מספיק טעמים).
מכבים את האש ומוסיפים פנימה את האפונה והפטריות, מערבבים.
מסדרים בצלחת ומניחים מעל את השרימפסים.

 
למעלה