לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4316643,166 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'כשעכו עשתה לי השראה'
כשעכו עשתה לי השראה
06/10/2017 | 09:30
10
207
אתמול נסענו לעכו. זה היה ביקור קולינרי מאד, כי העיר העתיקה פשוט הפכה למקום סופר שווה.
בשנה האחרונה התחלתי לאכול פירות ים, אף פעם לא אהבתי אבל ביקור במדריד פשוט שינה את דעתי. אבל למרות האהבה שלי אליהם אף פעם לא יצא לי להכין, בעיקר כי באזורים בהם אני גרה (קו ירושלים-טבריה) קשה להשיג פירות ים, בעיקר טובים.

אבל בעכו בשוק אפשר למצוא דברים מעולים וטריים. החל מדגים ועד סרטנים, שרימפס, קלמארי ואפילו לובסטר.
אז אתמול בערב החלטתי לעשות ארוחת פירות ים. בדר"כ כשאני לא יודעת להשתמש במוצר מסוים אני מתייעצת פה, הפעם החלטתי פשוט ללכת עם הלב לפי מה שנראה לי. אז זה מה שיצא.


מנה ראשונה: קלמארי צרוב עם עגבניות צלויות, בצל ירוק ושמנת חמוצה.
מצרכים:
150-200 גר' קלמארי נקיים
4-6 עגבניות שרי חצויות
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 גביע שמנת חמוצה "של פעם"
לתיבול: מלח דק, מיץ מחצי לימון, שמן זית טיפה סומק.

במחבת פסים רותחת (שלי לא הייתה מספיק רותחת) צורבים את הקלמארי מכל צדדיו, מוציאים לכלי בצד, שם מפזרים עליו מלח ומיץ לימון.
במקביל, במחבת רותחת אחרת צורבים היטב את העגבניות. גם אותן ממליחים מעט.
על צלחת מסדרים שמנת חמוצה, עליה מסדרים את הקלמארי, העגבניות והבצל. מזליפים מעל המנה מעט שמן זית וסומק, אפשר גם עוד קצת לימון ומגישים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פסטה פירות ים'
פסטה פירות ים
06/10/2017 | 09:40
2
141
המנה העיקרית הייתה פסטה פירות ים
כמות גדולה, ל3 אנשים.
300 גרם פסטה, רצוי שחורה ואיכותית (לי נשאר מהביקור האחרון באיטליה)
250 גרם קלמארי חתוכים לטבעות גסות
250 גרם שרימפס נקיים
6-10 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
חצי-3/4 כוס יין לבן
3-4 שיני שום קצוצות
שמן זית
אופציה: פטרוזיליה קצוצה/ בזיליקום קצוץ
אופציה נוספת: כמה כפות שמנת מתוקה 32% לפחות
 
*מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח לפסטה.
 
באותה מחבת פסים ממקודם, שמים שמן זית ומחממים היטב עד שתהיה לוהטת. צורבים את הקלמארי והשרימפס מספר דקות מכל הצדדים. מוציאים לכלי נפרד.במקביל, על המחבת הנפרדת שבה קודם צלינו את העגבניות - צולים את העגבניות במעט שמ"ז. מוציאים לצד.
על המחבת הלוהטת של פירות הים מוזגים יין לבן ובעזרתם כף עץ "מגרדים" על המשקעים מהתחתית. מוסיפים מעט שום ומבשלים מספר דקות. בשלב זה אני סיננתי את הרוטב (הטעמים של המשקעים נספגו אך לא רציתי חתיכות בפנים) והעברתי את תכולתו למחבת העגבניות. לשם הוספתי את העגבניות, פירות הים ובזיליקום קצוץ. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים מספר דקות.
 
במקביל מתחילים להכין את הפסטה לפי הוראות היצרן.
 
במחבת הרוטב מוסיפים חזרה את פירות הים ומבשלים כמה דקות נוספות, בזמן בישול הפסטה.
לקראת סוף בישול הפסטה מוסיפים 3-4 כפות שמנת לרוטב.
מסננים את הפסטה, מערבבים עם הרוטב ומגישים.
 
הלבן שאתם רואים למעלה זה קצת שמנת חמוצה "של פעם" שנותרה לי מהמנה הראשונה והוספתי גם פה, היא נתנה קצת קלילות וקרמיות למנה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'נערת מלדיני היקרה'
נערת מלדיני היקרה
06/10/2017 | 11:03
1
129
תגידי, את באמת רק בת 24 ?
כשאני קורה את הפוסטים שלך (ואני נהנה מהם מאוד), אני מדמיין מישהי בוגרת, שהיא אשת העולם הגדול, שחוותה חוויות קולינאריות כמה שנים טובות בארץ ובעולם.
גם איכות הכתיבה שלך , לדעתי לפחות, תואמת אדם בוגר יותר מאשר לבחורה בת 24......
כל הכבוד !! חג סוכות שמח.
מתכונים >>
לצפיה ב-'האמת שאני כבר חצי שנה משקרת לאנשים'
האמת שאני כבר חצי שנה משקרת לאנשים
<< ההודעה הנוכחית
06/10/2017 | 14:00
126
ואומרת להם שאני בת 25. אני אהיה בת 25 רק עוד כחודש. אבל זה נשמע לי מרשים יותר. ותודה :)
מתכונים >>
לצפיה ב-'גם אני ביקרתי בעכו בחמישי'
גם אני ביקרתי בעכו בחמישי
06/10/2017 | 11:18
5
157
שלום
אבל בחרתי לאכול חומוס אצל סעיד. קצת התאכזבתי. זכרתי חומוס יותר טוב...
גם סואהילה כבר לא עושה לי את זה.
מישום מה הם גם מגישים את המנה בצורה מרושלת. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אנחנו לא הולכים לסעיד כי תמיד יש שם תור מטורף.'
אנחנו לא הולכים לסעיד כי תמיד יש שם תור מטורף.
06/10/2017 | 14:25
4
109
תמיד היינו אוכלים בשמסייה שנמצאת ממול. לצערי התאכזבנו. הפכנו את מעדל'ה בבזאר הטורקי למסעדת הבית החדשה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'היה תור קצר מהרגיל, רבע שעה ונכנסתי'
היה תור קצר מהרגיל, רבע שעה ונכנסתי
06/10/2017 | 18:44
3
107
שלום
עכו היא טיול בחמד לשבת או חג. בהתחלה חשבתי שמלוכלך ומסריח שם. אחרי 6 נסיעות להודו עכו ממש בסדר 
האוכלוסיה שם לא מסבירה פנים. עכשיו העיר בכלל בשיפוצים וזה מקלקל את האוירה. אח"כ יהיה יותר יפה ומסודר. חסר לי שילוט בסמטאות.
השוק אינו מזמין. לא הייתי קונה שם משהו. אוהב את המיץ רימונים הסחוט טרי. 
אפילו הדגים בשוק זה לא זה. לא הלובסטר או הסלמון נדוגו בים של עכו...ולגבי הטריות או האיכות, אין לי בהם אמון.
מתכונים >>
לצפיה ב-'הפסד שלך'
הפסד שלך
07/10/2017 | 00:20
2
88
אני לא חושבת שיש סלמונים שדגו אותם בים התיכון. מצד שני יש הרבה דגים אחרים שכן.
קנינו שם דגים הרבה פעמים והסחורה מצוינת.
הפעם קנינו שם פירות ים שהיו פנטסטיים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'התכוונת לזה?'
התכוונת לזה?
07/10/2017 | 09:33
1
122
שלום
לא הפסדתי כלום 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הפסד שלך. נשאר לי יותר. '
הפסד שלך. נשאר לי יותר.
07/10/2017 | 10:41
21
לצפיה ב-'ריזוטו שרימפס'
ריזוטו שרימפס
06/10/2017 | 14:22
124
משאריות השרימפס הכנתי ריזוטו היום
 
2 מנות גדולות
100-150 ג' שרימפס
כוס אורז לריזוטו
1/2 כוס יין לבן
חצי בצל סגול בינוני, קצוץ דק
2 כפות שמ"ז ו25 גרם חמאה+ עוד קצת שמן לשרימפס ולפטריות
בערך 2 כוסות ציר דגים (אולי תצטרכו יותר או פחות) חם
מלח, פלפל
2 שערות זעפרן מושרות בכרבע כוס מים רותחים
מיץ מרבע עד חצי לימון
גרידה מרבע עד חצי לימון
 
וגם (אופציה)
1/4 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת
4-6 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לרצועות
 
במחבת עמוקה ורחבה מחממים שמן עם חמאה. מטגנים בו על אש בינונית את הבצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את גרגירי האורז ומערבבים עד שהם עטופים יפה בשמן והחמאה.
מתחילים למזוג בהדרגה את היין מעל האורז, כל פעם קצת, מערבבים עד לספיגה ומוסיפים את היתר. במקביל מכוונים טיימר לכ22 דקות (הערה: הטיימר לא מחייב אבל כן נותן איזשהו מושג על הזמנים) ייתכן שייקח לריזוטו יותר זמן או קצת פחות.
מתחילים להוסיף בהדרגה מהציר, כל פעם קצת ומערבבים עד לספיגה.
 
במקביל, מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים בה את הפטריות ואז את השרימפס. שומרים בצד.
 
מוסיפים לאורז הריזוטו גם את מי הזעפרן. כמות הנוזלים צריכה להביא את האורז למצב שהוא מוכן. כלומר, לא קשה, ונעים לנגוס בו. אם נגמרים הנוזלים מוסיפים עוד עד שמגיעים למצב הרצוי.
לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון עד לקבלת טעם לימוני עדין. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם אם יש צורך (ייתכן והציר ייתן מספיק טעמים).
מכבים את האש ומוסיפים פנימה את האפונה והפטריות, מערבבים.
מסדרים בצלחת ומניחים מעל את השרימפסים.
מתכונים >>

הודעות אחרונות

17:54 | 20.10.17 Maldini Girl
13:38 | 20.10.17 שיח סלימאן
09:23 | 20.10.17 אורחים בפורום
11:39 | 19.10.17 מיריק 31
15:08 | 18.10.17 אורחים בפורום
09:24 | 17.10.17 oritta17
14:24 | 15.10.17 עמרי השמן
22:46 | 14.10.17 lseugy

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ