קציצות עוף וכרישה בתנור עם פטנט מנצח

קציצות עוף וכרישה בתנור עם פטנט מנצח

היי, רוצה לשתף אתכם במתכון שמבוסס על פטנט שלמדתי מהילה קריב, מהבלוג ביסים. הרעיון הוא לאפות את הקציצות בתוך תבנית שקעים של מאפינס, מה ששומר עליהם גם עסיסיים וגם בלי יותר מדי שמן.

אתם מוזמנים להציץ במתכון לקציצות עוף וכרישה בתנור גם באתר שלי, הכל טעים.
------------
מרכיבים

600 גרם חזה עוף טחון
1 בצל, קצוץ דק
2 כרישות, רק החלק הלבן, קצוצות לעיגולים דקים
3 כפות שמן זית
1 קישוא מוצק, מגורר
ביצה בינונית
2 פרוסות חלה ללא הקרום, שהושרו במים ונסחטו היטב; או חצי כוס פירורי לחם
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

במחבת מחממים שמן זית, ומקרמלים בסבלנות על אש בינונית-קטנה את הבצל והכרישה. מצננים.
בקערה גדולה מערבבים היטב את העוף, הקישוא, הביצה, החלה או פירורי הלחם, המלח והפלפל. מוסיפים את תערובת הכרישה והבצל יחד עם השמן שנותר על המחבת, ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית שקעים של מאפינס בעזרת ספריי או נייר סופג משומן היטב.
צרים בעזרת ידיים לחות כדורים קטנים בקוטר השקעים. משמנים גם את הצד העליון של הקציצות ואופים בתנור 15-20 דקות, עד שהצד העליון משחים. הופכים את הקציצות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמה. מחלצים בזהירות וחוזרים על הפעולה עם מחזור נוסף.

 
למעלה