ככה עושים פלאפל....

superman1234

New member
וזה מה שיוצא....



 

yair_bar

New member
מנהל
כל הכבוד על ההשקעה בצילום

אתם תמיד מכין פלאפל עם שמרים?
 

superman1234

New member
לא. בהתחלה הייתי משתמש באבקת אפיה.

אבל אחרי שמצאתי מתכון ל "טעמיה" - הפלאפל המצרי המקורי , ושם הומלץ להשתמש בשתי פרוסות לחם ישנות או בכף גדושה של קמח בכדי למנוע התפרקות של הקציצה בטיגון והומלץ להחליף את אבקת האפיה בשמרים. למי שמקפיא, כמוני חלק מהעיסה, מומלץ לחכות כ 30 דקות בערך בטמפרטורת החדר לפני שמכניסים למקפיא.
 

כביסה4

New member
אתה יכול בבקשה לפרט בהודעה ?

נראה מצויין.. אשמח לכמויות בעיקר של מה שיש בתמונה הראשית עם החומוס והפול.. ובישלת מראש באופן מלא את החומוס והפול ?
 

superman1234

New member
להלן המתכון שלי לפלאפל :

רכיבים :
500 גרם (אחרי השרייה של 24 שעות) של גרגירי חומוס + פול ירוק ללא הקליפה.
1 - בצל בינוני.
3-4 גבעולים של בצל ירוק.(לא חובה)
5 -שיני שום.
חופן גדוש של עלי פטרוזיליה.
חופן גדוש של עלי כוסברה.
1 - פלפל ירוק חריף.
1 - כף גדושה - כמון טחון.
1 - כף שטוחה - מלח.
2 כפיות שטוחות - כוסברה טחונה.(לא חובה)
1 - כף גדושה קמח לבן.
1- כף שטוחה שמרים יבשים.
(כף שטוחה כ 15 גרם. כף גדושה כ 25 גרם. כפית שטוחה 5 גרם).

אופן ההכנה:
טוחן בפולסים טחינה מאוד גסה (2 עד 3 פולסים קצרים)את הירק במעבד מזון .
מוסיף את התבלינים, הבצל , והשום, וטוחן כ 2 פולסים קצרים.
מוסיף את החומוס והפול ומשלים את הטחינה.
נותן לעיסה לנוח לפחות 30 דקות.
מכאן ניתן להכין כדורי פלאפל לטיגון או לחלק למנות ולהקפיא או "גם וגם"...

אני מכין את כדורי הפלאפל ביד במשקל של כ 30 גרם ליחידה.
מכניסים את הכדורים לשמן חם מאוד. אחרי מספר דקות מקטינים את הלהבה. לקראת סיום הטיגון מעלים שוב את הלהבה לזמן קצר עד לסיום הטיגון.

הערה חשובה לכביסה4 - לא מבשלים את החומוס ו/או את הפול. משרים אותם במים ל 24 שעות כאשר עולה קצת קצף לבן, מחליפים את המים.(ניתן לסיים את ההשרייה גם אחרי 12 שעות לממהרים.....
)
 

yair_bar

New member
מנהל
כמה שאלות על המתכון

אבל קודם כל תודה על השיתוף.
&nbsp
אתה מניח את העיסה לנוח במקרר או בחוץ?
&nbsp
האם יצא לך לנסות לטחון במטחנת בשר ולא במעבד מזון?
&nbsp
מדוע אתה מכין את הכדורים באופן ידני ולא עם המכשיר של הפלאפל? זו תמיד נראתה לי כמו הפעולה הכי כיפית בבישול.
&nbsp
האם אין דרך להגיע לטמרפטורה אחידה נכונה של טיגון? האם חובה לשחק עם גובה הלהבה?
 

superman1234

New member
לפי הסדר.....

1. העיסה נחה בטמפרטורת החדר 30 דקות.
2. בתחילה השתמשתי במטחנת בשר. עברתי למעבד מזון ולמדתי לשלוט בטקסטורה של העיסה. הרבה יותר נוח.
3. כל אחד והכייף שלו.....
4. המשחק בלהבה הוא תולדה של הניסיון שלי. כך אני מקבל את הכדור הכי קריספי בחוץ ומבושל דיו בפנים.
 

פוקסי99

New member
פלאפל שלי

אני דוגל בפשטות ולכן הפלאפל שלי בסיסי במספר קטן של מרכיבים
הפלאפל המקורי הוא הוא מפול
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכים בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

פלאפל ירוקו פוקסי99 [מצורף קובץ jpg] ו 18:31 | 23/04/07


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה



 

רוני1955

Active member
ככה עושים פלאפל...

אין לי כוונה להתחרות, אלא להראות שאפשר גם ללא קמח, ואחרי הקפאה, לכל מי שהיה סקפטי.
את המתכון כבר נתתי, ומי שיבקש יקבל שוב. המתכון שלי הוא ללא קמח או תוצריו. נטול גלוטן לחלוטין. היום הוצאתי שתי שקיות של עיסה מהמקפיא, אחרי שזה שוכב שם כבר לפחות שלושה חודשים. הפשרתי, עשיתי כדורים עם מכשיר ידני לפלאפל, וטיגנתי בצ'יפסר על 150 מעלות. פיתה, סלט, כדורים, וטחינה.
בתאבון.







 
למעלה