"הבשלה" של עוגת דבש....

mira590

New member
"הבשלה" של עוגת דבש....

שאלה למנוסים מבינכם:
בעוגות הדבש כותבים להניח לא במקרר לכמה ימים לצורך הבשלה...
העוגה מכילה ביצים - בחום של היום זה בעייתי העוגה מתחילה להסריח אחרי כמה ימים.
בשנה שעברה איבדתי 2 עוגות דבש כי השארתי בתנור במקום "קריר וחשוך" אך בחום שלנו... ביום הרביעי הסריחה והיתה דביקה עם סיבים (כמו של קורי עכביש- סליחה על התיאור) והיא ונזרקה.
לא רוצה ליפול גם השנה....
מה עושים?
 

raya

Well-known member
משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך
מכניסים למקרר כדי למנוע את היווצרות "קורי העכביש".
מכירה אותם והם אכן דוחים.
רעיה
 

רומי 9121

New member
שתי אפשרויות:
לקנות טרי בערב חג (או לאפות בערב חג)
אפשרות שניה לשים במקרר במדף תחתון (אני תמיד בחגים מפנה את שתי המגירות
הגדולות של הירקות ושמה שם תבשילים או סלטים לחג) אפשר גם את העוגות.
 

חנהפ

Active member
אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה

זה עובד, עוגת דבש נמצאת בתנור יומיים שלושה וזהו. מעדיפה לשמור במקפיא לאחר האפיה . יש עוגות שנשמרות יותר תלוי במידת העסיסיות שלהן
 

mira590

New member
סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?

האם זה בגדר המלצה? סתם כדי לכתוב?
אין ממש בהמלצה זו.
 
למעלה