ארוחת החג שלנו...

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
ארוחת החג שלנו...

חלק מנות צמחוניות

מרק עוף וכופתאות כבד עוף
מרק כרובית

פטה כבדי עוף
פטה פטריות - שיטאקי, פורצ'יני, חורש ופקאנים
משולשי טוסט מבצק פיצה

סורבה מלון ופסיפלורה


פילה בקר ברוטב יין אדום ושיזיפים
גלילות בשר ירכי עוף (פרגניות) במלית אורז וירקות
גלילות חסה במלית ירקות
סלמון בסילאן ומיסו עם ירקות מוקפצים

תוספות:
מיני פאי שבלולי ירקות - זוקיני, גזר, תפו"א ובטטה
אורז + זוקיני, גזר ושקדים
שפאצל + בצל מטוגן, גזר מגורר ושעועית ירוקה

עוגת דבש (קלה) עם פצפוצי שוקולד
עוגת מוס שוקולד
עוגיות מרנג ואגוזי לוז Brutti ma Buoni (גדולות)

חלות אישיות מעוצבות

חג שמח ושנה טובה
 
אודה על מתכון לפטה פטריות ואגוזים.

אמנם יש לי חלק מהפטריות שציינת ועוד אחרות (מלך היער, פורטבלו, שימאג'י), ושיטאקה יבשות. לצערי כעת אין לי פורצ'יני..
התפריט נקרא משובח.
 
מצטרפת לבקשה


הכל נשמע טעים ומושקע....
 

TCHM

New member
בבקשה - פטה פטריות ואגוזים...

100 גר' אגוזי מלך או פקאן קלויים
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
300 גר' פטריות קצוצות גס *
100 גר' חמאת קוקוס בטמפ' החדר **
1 כפית טימין
1 כפית אורגנו
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח ולהוסיף לפי הטעם
פלפל שחור/לבן לפי הטעם

מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים
בבחישה עוד דקה.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן על להבה בינונית עד
לריכוך, מסירים מהאש.
מוסיפים את חמאת הקוקוס ומערבבים.
מכניסים את האגוזים הקלויים למעבד מזון ומפעילים לריסוק, מוסיפים
את הפטריות והתבלינים ומעבדים לתערובת חלקה.
טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם, מעבירים לכלי סגור או לכלים
אישיים עם מכסה תואם, מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.

* כל סוג פטריות טוב לצורך הענין טריות או מיובשות שהושרו במים וסוננו,
רצוי שחלק מהפטריות תהינה בעלות טעם מודגש כמו שיטאקי ו/או פורצ'יני.
רצוי להשתמש בפטריות כהות.
** ניתן להשתמש גם בחמאה מומסת.
 
למעלה