החלטתי "למחזר" שאריות מהסופש.

Maldini Girl

New member
החלטתי "למחזר" שאריות מהסופש.


אני מודה שאני לא מהממחזרים. נניח אבא שלי אם אתמול הוא הכין משהו והוא לא נגמר, אז למחרת המשהו הזה יהפוך למנה חדשה. אני פחות יצירתית. אם יש שאריות אנחנו בדר"כ אוכלים אותם יום-יומיים למחרת וזהו.

אולי אתם זוכרים שבסופש שיתפתי על ארוחה בה אירחנו והכנתי מרק אפונה שיצא טעים מאד, גם אם המרקם היה קצת מוזר לי, והבחור הכין פירה מצוין. גם קניתי בשישי זוקיני שהתכוונתי להכין ושכחתי מהם.
אז אתמול החלטתי לעשות להם שדרוג קל:
קניתי פרגיות. תיבלתי אותן ממש בעדינות בבהרט (בעיקר בשביל צבע), מלח, פלפל וטיפה שמן זית. וצליתי על מחבת ממש לוהטת.
את הפירה דיללתי וחיממתי עם קצת חלב.
את מרק האפונה שנשאר דיללתי גם בקצת חלב עד שנוצר מרקם דליל יותר של רוטב.
את הזוקיני הקפצתי במחבת עם מלח ופלפל.
וזה מה שיצא. האמת? יצא מהמם:

פרגית צלויה על מצע של זוקיני מוקפצים, פירה, ורוטב קרם-אפונה.

 

רוני1955

Active member
אפרופו פירה.

אני מכין לפעמים, ורוצה שגם הנכדות שלי יאכלו. אני משדרג את המראה והמרקם לטובתן.

 
למעלה