שלום כולם. האם יש דבר כזה אבקת פלאפל

גליגלי6

New member
שלום כולם. האם יש דבר כזה אבקת פלאפל

לא מצאתי ברשת. רוצה להכין בבית אבל בלי להשרות חומוס. תודה
 
בוקר טוב נדמה לי שזה מוצר של אוסם

פשוט כנס למרכול ושאל או שתחפש היכן שמים את מוצרי אוסם.האמת שלא ראיתי מזמן.
אבל תוכל להשתמש בחומוס של סנפרוסט יעשה את העבודה בלי להשרות.
מאיר כרמיאל
 

רוני1955

Active member
החומוס של סנפרוסט מבושל.

פלאפל עושים מחומוס לא מבושל אלא רק מושרה.
 

yair_bar

New member
מנהל
קרא שוב בבקשה את מה שרוני כתב

המבושל אינו מתאים להכנת פלאפל
 
בוקר טוב.המוצרים של סנפרוסט לא מבושלים אבל

בוקר טוב.
המוצרים כלומר הירקות הם מבושלים למחצה כלומר לא ניתן לקחת את החומוס שלהם ולאכול כי הם לא עברו בישול מושלם.
מאיר כרמיאל
 

רוני1955

Active member
פלאפל

שוב: פלאפל עושים מחומוס שלא בושל בכלל. לא בישול חלקי ולא כלום.
עכשיו, כל אחד יעשה מה שנראה לו.
 

גליגלי6

New member
הבנתי..מודה לכולם.


אקנה את האבקה של אוסם. אין לי ככ כוחות להתעסק בהשריית חומוס. תודה לאכפתיות של כל השלושה
 

רוני1955

Active member
הצעה

לפני שאת לוקחת את השקית לקופה, תקראי את רשימת הרכיבים של מה שיש בפנים. לי, רשימה כזו היתה מוציאה את החשק להכין מזה משהו.
 

ornme1

New member
האיש שלי הביא, קראתי והוא החזיר לסופר...

מאוד מאוד ממליצה על המתכון של חוסאם עבאס לפלאפל, מהספר שלו ושל נירה רוסו.
אפשר למצוא ברשת את המתכון. אין עליו. עולה על כל פלאפליה משובחת.
 

רוני1955

Active member
פלאפל

זה עניין אותי, וחיפשתי את המתכון שלו. זה מאד דומה למתכון שאני מכין, מלבד הנענע שאני לא שם, וקצת הבדלים בכמויות. מה שאהבתי אצלו, שהוא לא שם לחם או קמח. לפני כמה ימים היה כאן דיון על הנושא הזה, ואני טענתי שאין צורך בקמח או תוצריו. התווכחו איתי, ועלתה טענה שבלי זה הכדורים מתפרקים בטיגון. המתכון הזה רק חיזק את מה שטענתי.
 

ornme1

New member
ברור, הרי החלבון משמש כדבק מאחד, החומוס עתיר חלבון,

לא צריך שום תוספות מכבידות. בעיני הקמח לא מתאים.
במתכון של חוסאם עבאס אני אוהבת במיוחד את המרקם שנוצר מהטחינה במכונת בשר. החומוס יוצא בטקסטורה של חלקיקי חומוס שחלקם נגיסים ולא במשחה, וזה מה זה מוצלח.
הנענע מוסיף, נסה.
שלחתי את המתכון לחו"ל, והחליפו שם את הנענע בעלי המנטה המקומיים. דווח לי שיצא להיט.
 

רוני1955

Active member
ברור שטוחנים במטחנת בשר.

אולי אנסה עם נענע. נשאל את המשפחה אם הם מעונינים לנסות.
 

superman1234

New member
אם זה לא היה פורום מתכונים, הייתי מרפה מהנושא.

אבל מאחר ואני מניח שאנשים שקוראים כאן, הולכים אח"כ (לפחות חלק מהם בחלק מהמקרים...
) גם לעשות מעשה בהתאם למתכון שמופיע כאן ,אז החלטתי שלא להרפות....
.
ראשית,להלן קישור למתכון שמדובר בו :
http://falafelamiti.blogspot.co.il/

* יש לשים לב שמדובר בטחינה כפולה במכונת בשר. (עם הדיסקית הגסה). זוהי גם עבודה כפולה. אני עברתי לטחון במעבד מזון עם הלהב, אני טוחן בפולסים בכדי לקבל מרקם גס (להבדיל ממשחה). זה בהחלט ניתן.

* אכן לא מוזכר במרשם להוסיף קמח, אבל מה שכן כתוב, שמכינים את הפלאפל מכל הכמות. אמרתי שניתן לקבל כדורים (שנוטים להתפרק) עם הפלאפל הטרי. ברגע שמקפיאים ומוציאים מהקפאה, אצלי לפחות , התקבל פלאפל אמורפי, בחלקו דמוי עיסה. ניתן לאכילה אבל לא אסטטי.

באתר של המתכון , צורת הכדורים מוכרת לי. הם מאוד רגישים ללחיצה.
המלצתי לכל חובבי הפלפאל, להוסיף כף קמח גדושה על כל 1/2 ק"ג חומוס/פול אחרי ההשריה.
התוצאה היא כדורים קריספיים יציבים וטעימים חבל"ז.
 

רוני1955

Active member
אני אחזור שוב.

אני נוהג להכין כמות גדולה של עיסה, מחלק לשקיות ומקפיא. כשרוצים פלאפל, מוציא מהמקפיא, מפשיר, ומשתמש כמו טרי. לא מתפורר בטיגון אני לא מבין למה אתה מתעקש. אצלך מתפורר, אצלי לא. זה מה יש.
 

superman1234

New member
חחחחחחחחחח מעניין אתה רואה התעקשות רק אצלי..


אצלך לא מתפורר, ולכן אתה ממליץ לא להוסיף כלום.
אצלי כן התפורר ולכן אני ממליץ בחום להוסיף כף גדושה של קמח לכל 1/2 ק"ג חומוס מושרה.
יחליט הקורא מה לעשות.
 

רוני1955

Active member
תבדוק את המתכון שלך.

יש שם כנראה משהו שהורס לך את המרקם של פלאפל אחרי הקפאה.
 

milch

New member
אם יש בעית רגישות לגלוטן....

אפשר להוסיף קמח חומוס שהוא נטול גלוטן.
גם כאן צריך לשים לב כיוון שיש יצור רגיל שעלול להכיל גלוטן ויצור מוקפד בסביבה נטולת גלוטן וכמובן יש הבדל גם במחיר.
 

ornme1

New member
תודה, אנסה להקפיא. אם שומר על תכונותיו,
זה רעיון טוב.

 
למעלה