ג'חנון

ג'חנון

אני כבר מכין כבר כמה פעמים ג'חנון ללא הצלחה הבצק מאוד דביק ומרבה להיקרע. מבקש לקבל מתכון שמצליח תודה רבה
 

oritta17

New member
את הבצק הדביק יש להניח שעתיים על השייש כשהוא מוברש בשמן.

אחרת לא ניתן לעבוד איתו.
&nbsp
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין

קילו קמח
5 כפות סוכר
כפית גדושה מלח
כשתיים ושלוש רבע מים
הכל למיקסר להתחיל ללוש כאשר הבצק דביק מעט להוסיף קמח עד קבלת בצק גמיש
למרוח את הבצק בתוך קערת המיקסר בשמן לכסות במגבת לאחר כשעתיים להפעיל את המיקסר וללוש לעוד כ3 דקות ולכסות שוב.
לאחר עוד כשעתיים ללוש שוב להוציא מהקערה ולחלק לכדורים בגודל כפול מכדור פינג פונג לצפות כל כדור בשמן ולהשאיר על השיש לשעה
לקחת את הכדור וללשטח על השיש לפס ארוך של 30 ס"מ ולמשוך בזהירות את הבצק לצדדים עד קבלת משטח של כ30 על 30 למרוח מרגרינה רכה לקחת את צד ימין של המשטח ולקפל עד מרכז המשטח וכך גם עם צד שצאל ועכשיו לגלגל תוך מתיחהלהכין סיר ג'חנוןרצוי סיר שחור להניח בתחתית פיתה או פרוסות לחם ולסדר את גלילי הגחנון. אני נוהג להניח את נייר העטיפה של המרגרינה על הג'חנונים ואת הביצים על הנייר. לתנור בחום של כ120 מעלות אפשר גפ פחות תלוי בתנור.
ניתן למי שאוהב במקום סוכר להוסיף סילאן
נראה הרבה עבודה אבל כל זה מבוצע בין כל מטלות הבית שכך זה לא גוזל זמן
 
למעלה