פלאפל

  • פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
פלאפל

שלום,
השבוע רציתי להכין פלאפל. יש לי מעבד מזון בבית והוצאתי מתכון מהאינטרנט.
האמת יצא טעים מבחינת טעם אבל דחוס מידי לטעמי.
האם יש למישהו מתכון טוב לפלאפל?

תודה מראש
 

רוני1955

Active member
אני סקרן

אפשר לראות את המתכון שהשתמשת בו?


מתכון לפלאפל:

במתכון הזה אין קמח, לחם, או כל מוצר אחר מחיטה. זה נטול גלוטן לחלוטין. אני מכין כמות גדולה, מחלק לשקיות ושומר בהקפאה. התערובת יוצאת ירוקה בגלל הכוסברה והפטרוזיליה, וכך למעשה צריך להיות פלאפל טוב.

1 ק"ג חומוס מושרה במים 24 שעות.
4-5 בצל ירוק (אופציונלי, לא חייבים)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
6-7 שיני שום
בצל גדול
פלפל חריף (למי שאוהב חריף)
20 גרם אבקת אפיה
מלח ופלפל
כמון (לא להתקמצן בכמון)
טוחנים הכל במטחנת בשר. את הבצל טוחנים אחרון. נותנים לתערובת לנוח. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים היטב. מוסיפים את התבלינים לפי טעם. לשים היטב, ואם התערובת סמיכה מוסיפים מים (אני לא מוסיף), עושים כדור אחד, מטגנים, טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך. עושים כדורי פלאפל עם מכשיר לכדורים, מטגנים בשמן עמוק.
אני מטגן בצ'יפסר על 165 מעלות.

 

milch

New member
הערה ברשותך...

אני מכין לפי מירשם מאד דומה. לאחר הנסיון הראשון (לפני מספר שנים) השמטתי את הבצל הירוק כי הוא מוסיף טעם וריח כמו בצל רכוב.
דבר שני, ממליץ לך להחליף את אבקת האפיה בסודה ביקרבונאט.
 

רוני1955

Active member
המשך

בדרך כלל אין לי בצל ירוק, וזה די נדיר שאני שם. אבל לא הרגשתי אף פעם משהו חריג בטעם ובריח. לגבי אבקת אפיה, ככה אני מכין מאז שהתחלתי, וזה עובד מצוין. מה היתרון של הסודה?
 

milch

New member
סודה

עפ"י נסיוני החלפתי גם בפנקייקים שאני מכין ממחמצת שאור וגם בפלאפל וזה נותן יותר אווריריות...
 

raya

Well-known member
בהמשך לתשובתו של milch
סודה לשתיה - זה נתרן ביקרבונט NaHCO3.
מתפרק בחימום (או בהוספת חומץ/מיץ לימון) ונוצרת כמות גדולה יותר של CO2.
אבקת אפיה מכילה גם כן סודה לשתיה, אבל בכמות קטנה יותר.
לא זוכרת כרגע מהם המרכיבים הנוספים.
 

milch

New member
תודה רעיה

ידעתי שהישועה תבוא מכיוון הכימיה
, מה שכתבת במילים מוכר לי, הנוסחאות זה כבר לא אני...
 

superman1234

New member
מעניין......

מבחינת המרכיבים, אני משתמש באותם מרכיבים עם כמה שינויים קטנים - אני משתמש לפעמים גם בפול ירוק שעבר השריה וקילוף מהקליפה החיצונית שלו.(להבדיל מפול מצרי). אני משתמש בשמרים יבשים להתפחה במקום אבקת אפיה או סודה לשתיה. את המרשם לקחתי מספר שאינני זוכר את שמו, אבל המתכון היה מבוסס על פלאפל מצרי שנקרא "טעמיה".
יש לי רק "בעיה אחת" עם המרשם שלך.
אתה כותב שאתה לא מוסיף לחם או קמח.
מניסיוני, אני יודע שאם אתה מטגן את העיסה אחרי שנתת לה לנוח כ חצי שעה מתום ההכנה, גם בלי הלחם/קמח יתקבלו כדורים שלמים אבל עם נטיה להתפרק. לעיסה המוקפאת, כפי שגם אני נוהג לעשות (ראה תמונה), כאשר נפשיר אותה לטיגון, לפחות אצלי, אם לא יהיו בה מרכיב מאחד כמו לחם או קמח, הכדורים פשוט יתפרקו ותתקבל עיסת פלאפל מטוגנת ולא כדורי פאלפל.
אין לי תמונה כרגע של כדורי הפלאפל, מבטיח להעלות כאשר אכין אותם, אבל בצניעות אומר שכדורי הפלאפל שלי נראים הרבה יותר טוב מאלו שבתמונה שלך.

ד"א השקיות שאני מקפיא, בכל אחת כ 200 גרם עיסה שמספיקה ל 7 כדורי פלאפל.

 

רוני1955

Active member
המשך

על פניו, לפי הנקודות בכותרת, ההדגשה והמרכאות, נראה שאתה לא מאמין למה שכתבתי. אין לי כל כוונה להתווכח איתך. אני יודע מה אני עושה. הבת שלי צמחונית, אח שלי טבעוני, ושניהם מבחירה לא אוכלים גלוטן. מכיוון ששניהם נהנים לאכול את מה שאני מכין, ואני לא מכשיל אף אחד בבחירה שלו, אין כל סיכוי שאכניס גלוטן לפלאפל. בתמונה שצרפתי רואים כדורי פלאפל שלמים, מהמתכון שלי, ללא גלוטן. ודרך אגב, לא סילקתי מהתמונה כדורים שהתפוררו, רק מהסיבה שאין כאלה.
אני שמח שאתה חושב שהפלאפל שלך נראה יותר טוב משלי. ניצחת.
ושאלה לשאר הגולשים: מי מכם מוסיף ומי לא מוסיף גלוטן לפלאפל?
 

superman1234

New member
אתה לוקח את התגובה שלי למקום לא נכון.....

וכי למה שלא אאמין שאינך משתמש בקמח ?
אמרתי שמנסיוני, כאשר אין חומר שמאחד את המרכיבים (וזה התפקיד של הקמח בפלאפל) , כאשר העיסה טריה, ניתן לקבל כדורים שנוטים להתפרק או לאבד את צורתם הכדורית. עיסה שעברה הקפאה והפשרה, אצלי (בדקתי) התפרקה בטיגון ונוצרה עיסה אמורפית של פלאפל. ניתן להשתמש בה, אבל היא מאוד לא אסטטית.
אכן ציינתי שהפלאפל שאני מכין יוצא יפה יותר, אבל עם חיוך...ללא שום כוונה להיכנס לתחרות "מלך או יותר נכון מלכת הפלאפל"....
ד"א, ניתן גם לקלות סומסום במחבת ולצפות את כדור הפלפאל לפני טיגון.
 

superman1234

New member
הדו שיח בינינו הופך לסוג של תחרות וחבל.

יש לי את המתקן המכני להכנת הפאלפל, אבל אני מעדיף לעצב את כדורי הפאלפל ביד לצורה אליפטית שטוחה. כך שהחלק הפנימי מגיע לטמפרטורת הטיגון בצורה אחידה ומהירה. הפלאפל מתנפח והופך לאוורירי (בגלל השמרים והקמח) כש CO2 משתחרר. כאשר אכין, אני אעלה לכאן תמונה.

 

רוני1955

Active member
תחרות? ממש לא, לפחות מצידי.

אתה אומר שהפלאפל שלך מתפורר בטיגון, ואני מנסה להראות לך שאפשר גם אחרת.
לגבי התחרות - אתה ציינת שהפלאפל שלך נראה טוב יותר. לכן, בשביל למנוע תחרות, אמרתי לך שניצחת.
 
בוקר טוב.בפעם הבא תקנה פול מצרי .בגודל כמעט כמו גרגרי חומוס

בוקר טוב.תנסה לעשות פלאפל עם פולי מצרי.
מאיר כרמיאל
 

ga26

Member
איפה מוכרים את זה?

בשווקים או גם בסופר?
&nbsp
תודה
 

oritta17

New member
כדאי לשים לב ,יש אנשים אלרגים לפול, שבדרגת סיכון רבה,,

למען בריאותכם, כדאי לבדוק את הנושא ,לפני שמשתמשים בגרגרי-פול .
מי שלא יודע: לאנשים שאלרגים לפול,חסר בגוף אינזים המעכל פול,
וכתוצאה מחוסר אנזים זה,הפול הורס להם את כדוריות הדם ,ובכך מסכן חייהם,
לכן היו זהירים.
למי שנולד עם צהבת קשה, צריך להימנע מאכילת פול, וכמובן להתייעץ עם הרופא,
על הצורך לגשת לבדיקת אלרגייה.
&nbsp
 
למעלה