שאלה : מתכונים לסלט טורקי ולסלט חצילים תאילנדי

rotemfrm

New member
שאלה : מתכונים לסלט טורקי ולסלט חצילים תאילנדי

שני סוגי סלטים אהובים עלי שאני מעוניין לנסות להכין לבד.
חיפשתי מתכונים ברשת ולסלט טורקי מצאתי, אבל זה די שונה מהקנויים. לסלט חצילים תאילנדי מצאתי מתכונים שלא נראים דומים בכלל לקנוי. אשמח לעזרה, תודה.
 

oritta17

New member
סלט תורכי לבקשתך,,

סלט טורקי/ מתכון של מירה .
מצרכים
3 בצלים בינוניים
5 כפות שמן
3 פלפלים ירוקים מתוקים וכהים
. 2 גמבות אדומות
3 עגבניות רכות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1כפית כמון
1 עלה דפנה
1/2 כוס מים לערבב עם 4 כפות רסק - עגבניות (רצוי ללא חומר משמר.)
ההכנה:
קולפים 3 בצלים ,קוצצים-גס.ומטגנים אותם במחבת עם שמן ,על אש קטנה ,
במשך 10 דקות,(חשוב לכסות במכסה.)
בינתיים מנקים פלפלים וקוצצים, ומוסיפים למחבת ל-5 דקות טיגון ביחד עם הבצל ומכניסים למחבת גם את עלה הדפנה.
קוצצים 3 עגבניות ומוסיפים גם אותם למחבת.
מוסיפים תיבול: מלח, פלפל, מעט כמון ,ואת רסק- העגבניות.
מכסים במכסה ,ומבשלים על אש בינונית,כרבע שעה.
ומידי פעם מערבבים.
&nbsp
 

TCHM

New member
סלט טורקי לא מבשלים ולא מטגנים...

סלט טורקי

250 גר' רסק עגבניות בריכוז 28
1 עגבניה גדולה בשלה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות קטנות
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס + מים
1/8 כפית צ'ילי או לפי הטעם (הסלט לא אמור להיות חריף מאד)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן

  • לערבב את כל המצרכים, לתקן תיבול לפי הטעם.
  • ניתן להוסיף מעט מים ו/או שמן אם זה סמיך מדי לפי הטעם.
  • לשמור במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים.
לגבי סלט החצילים התאילנדי אינני יודע למה כוונתך, מה שנמכר
מוכן אין לו כל קשר לסלט חצילים תאילנדי.

 

נטעליג

New member
ד"א כמי שלא מסתדרת עם חצילים בטיגון, אידוי אמנם נותן מרקם

וטעם שונים, אבל סבילים יותר. לא ממש מוצלח לכל סלטי החצילים, אבל בהחלט שווה לדעת שקיימת אופציה כזו.
 

yair_bar

New member
מנהל
סלט טורקי שלי

המרכיבים:
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
1 פלפל אדום קטן-בינוני חתום לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות פריכוז (100 גרם בריכוז 28-30)
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בכלי שניתן להכניס אטום למקרר.
2. לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
&nbsp
 
למעלה