שאלה על סוגי קמח.

lseugy

New member
שאלה על סוגי קמח.

שבת שלום לכולם.

השאלה בקיצור - איך להכין קמח שמרים כשיש לי קמח רגיל ושקיות שמרים נמסים/יבשים או איך שקוראים לזה.

ברמת הבישול שלי (נמוכה מאד) וברמת האפיה שלי (בקו האפס המוחלט) אני רוצה לפעמים להכין (או לפחות לנסות) משהו לא שגרתי.

כבר כמה זמן שאני מפנטז על כמה מאפים. אבל לקנות לכל מאפה את סוג הקמח שלו - לא מתאים לי. בקצב שאני ניגש לזה - סיכוי סביר ביותר שאם אקנה לכל מאפה את הקמח המיוחד לו (וכנראה יש כמה עשרות סוגים בסופרמרקט) אמצא עצמי תקוע עם כמה טונות קמח לא מנוצל.

לכן אני מחזיק רק קמח לבן רגיל (וגם זה במקרר כי אצלי שני קילו קמח שקניתי זה משהו שיכול להחזיק קרוב לשנה).
אז למשל איך להכין קמח שמרים.

תודה לכל המסייעים והמייעצים.

ובכל מקרה אתם מוזמנים:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
 

TCHM

New member
מאד פשוט...

אין דבר כזה "קמח שמרים", יש קמח שעשיר יותר
בגלוטן אבל לאפית לחמים רגילה !תתחיל להכין כל
לחם שתרצה מהקמח הרגיל בלי בעיה והלחמים
יהיו מצויינים.
כשרוצים להתמקצע מוסיפים גלוטן, 3-4 זאאחוזים.
כל קמחים שכתוב עליהם "קמח ללחם" זאת שטות
גמורה ורמיה באחוזי הגלוטן.
אני אופה למעלה מ-40 שנה עם קמח רגיל ורק לפעמים
מוסיף גלוטן.
שוב, תכין מקמח רגיל באחריות תוך הקפדה על
תהליך נכון ו...סבלנות.
כאן למשל
בהצלחה.
 

חנהפ

Active member
דוקא יש קמח שמרים... מוכרים קמח שמכיל בתוכו שמרים יבשים

מיותר בעיניי... קונה קמח ומשתמשת למגוון מוצרים, היכן שצריך שמרים מוסיפה אותם
 

TCHM

New member
ברור שיש אבל יקר ומיותר זאת כוונתי.

זה קמח רגיל עם שמרים יבשים ומשפר אפיה...מיותר
והמשפר אינו מתאים לכל סוגי הבצקים.
יש גם "קמח ללחם" שאין בו כל יתרון על קמח רגיל.
 

lseugy

New member
בדקתי. הוא מביא לדף הפתיחה ולא לפוסט מסוים. זה מה שהתכוונתי.

לא יודע איך הגעת לפוסט.
 

raya

Well-known member
קמח "שמרים"....
כאשר אני מכינה לחם - מוסיפה 11 גרם שמרים יבשים (כפית מידה של מטרנה) לכ- 800 גרם קמח (מזה כ-210 גרם קמח מלא).
לפיצה - אותה כמות שמרים יבשים לבערך חצי ק"ג קמח.
ובמקום לקנות קמח תופח - מוסיפה 10 גרם אבקת אפיה לחצי ק"ג קמח.
הכמויות לא ממש מדויקות - כלומר לפעמים גם פחות אבקת אפיה לכמות כזו של קמח.
 

lseugy

New member
לכל המסייעים והמייעצים.

 
למעלה