איך גורמים לנענע לא להשחיר ?

rotemfrm

New member
איך גורמים לנענע לא להשחיר ?

תמיד הייתי קונה נענע וזה היה נשאר ירוק במקרר שבוע ויותר. לאחרונה זה מתחיל להשחיר תוך יומיים שלושה. אולי משהו במקרר השתבש ? ירקות ופירות מחזיקים כרגיל. גם פטרוזיליה. מה אפשר לעשות כדי שהנענע תחזיק יותר זמן ? אפשר להקפיא ? תודה מראש.
 

TCHM

New member
המקרר בסדר...

צמחי תבלין לחים נוטים להשחיר ולהרקב בגלל לחות.
לוודא שהנענע יבשה ולהניח על מגבת בד, לגלגל ולהכניס
למקרר.
אני לא מכניס צמחי תבלין למקרר, לוקח את הצרור ומכניס
לצנצנת/אגרטל קטן עם מים ויש צמח תבלין טרי לשבוע
לפחות.
שיטה אחרת היא לקנות את צמחי התבלין בעציצים קטנטנים
בעלות של כ 5 שח ואפילו פחות ולהניח על אדן החלון, גם
יפה וגם זמין.
 

TCHM

New member
לא, לשתילה צריך שורשים שאין בצרור קנוי...

להכניס את הצרור לצנצנת/אגרטל קטן עם מים וזהו.
נשאר טרי כשבוע.
 

ybo4

New member
צרור קנוי

אפשר לנסות להשריש לפחות את חלקו - אם מעמידים בצנצנת עם מים, במיוחד אם זה על אדן החלון - כלומר שמקבל אור.
סיכוי לא רע שחלק ישריש ואז אפשר לשתול באדנית.
או לעצור במשתלה ולרכוש עציץ במספר שקלים
 

נטעליג

New member
נצל"ש: איך מונעים מפסטו מבזיליקום טרי להשחיר?

איך הרוטב הקנוי נשאר כ"כ ירוק למשך זמן ומה בעצם גורם להשחרה?
יכול להיות שהקיצוץ במעבד מזון?

 

TCHM

New member
הקנוי לא נעשה במכתש ועלי ובכל זאת אינו משחיר...


נכון שעדיף להכין במכתש ועלי אבל אין כל פסול בשימוש
במעבד מזון.
בכדי למנוע השחרה שזה חימצון צריך להקפיד על כמות
שמן נכונה ואם אינו מיועד לשימוש מיידי כדאי להוסיף מעט
מיץ לימון בכמות שאינה משנה עדיין את הטעם למרות שמעט
חמיצות לא מזיקה.
במתכון המקורי אין מיץ לימון.
 

חנהפ

Active member
בפסטו בייתי רק השכבה העליונה

זו ש"נוגעת" באויר משחירה ולכן לצקת שמן זית לכיסוי זה ימנע את החימצון המשחיר
 

רומי 9121

New member
יש לי פטנט עולמי

לקנות טרי טרי באותו יום שאת רוצה לעשות שימוש.
אגב אומרים שאם "קורעים" את העלים בידיים - זה לא משחיר . אם חותכים
בסכין - זה משחיר.
וכעת ברצינות. אני משתמשת בעלי בזיליקום להכנת פסטו, אני קונה טרי יום או
יומיים לפני, שמה במקרר במדף התחתון, ולא פותחת את קופסת הפלסטיק
עד השימוש.
 
לגדל בגינה או באדנית במרפסת או בחלון מטבח

שלום
ולא רק נענע, גם עשבי תיבול אחרים, כמו רוזמרין.
הנענע היא צמח עמיד וחסון וכל שהוא דורש זה מים. תוסיפו מעט דשן (פירוק איטי)
ויש לך נענע טריה לכל השנה.

אם זה בגינה, לתחום את הנענע מפני שהיא עלולה להתפשט. זה לא נורא, מפני שיש ריח נפלא כשקוצצים את הדשא...

אין בתשובתי מתכון. אך אין גם בשאלתו של פותח שרשור.
 
דשן

שלום
לדעתי רצוי
מדובר במערכת אקולוגית סגורה, וקטנה. סה"כ מדובר בנוזל או גרגרים שמפזרים מעל וזה משחרר חומרי דישון באופן איטי לאדמה.
תחשבי על זה כמו על כלב. הצמח צריך לשתות ולאכול. מים לבד זה טוב, אך לא מספיק.
באדנית, רצוי לשים אדמה איכותית (שק במשתלה). חייב חורי ניקוז לעודפי מים.
אנחנו נכנסים לסתיו, זו תקופה שחלק מהצמחים נכנסים להעטה / תרדמת.
הנענע תחזיק, אך תפרוץ ממש באביב.
 

oritta17

New member
ליבש את העלים במגבת,ולהפרידם מהגבעולים, ול,,

להניח את העלים הטריים והיבשים ללא הגבעולים בתוך צנצנת זכוכית עם מכסה,
ולסגור היטב, ולהכניס למקרר.
וכך ישמרו העלים על טריות במשך 7 - 10 ימים.
&nbsp
 
למעלה