מתכון לקילו קקאו (בבת אחת) אבל משהו משמין מידי

oval irli

New member
מתכון לקילו קקאו (בבת אחת) אבל משהו משמין מידי

יש לי בבית 1 קילו קקאו, ואני מפחדת שהוא יתקלקל ורוצה להכין ממנו מכל הכמות הזאת (קילו קקאו בבת אחת) משהו טעים, אבל לא משהו משמין מידי.
יש לכם רעיונות בשבילי ?
אני רוצה לציין שיש לי גם חצי קילו ביסקוויטים ובהתחלה חשבתי לעשות כדוריות שוקולד אבל זה נראה לי לא הגיוני לשים 1 קילו של קקאו על כמות של חצי קילו ביסקוויטים, כי 1 קילו קקאו נשמע לי הרבה מידי קקאו בשביל סך הכל חצי קילו ביסקוויטים.
אז יש לכם רעיונות איך להכין משהו (אולי אפילו משהו שדומה לכדוריות שוקולד) אבל עם חצי קילו ביסקוויטים בלבד ?
אני לא רוצה להוסיף ביסקוויטים יותר מהחצי קילו כי אני פוחדת להשמין.
אז יש לכם רעיונות למתכון להשתמש בכל ה 1 קילו קקאו בבת אחת באותו מתכון, אבל לא מתכון משמין מידי ?
 

חנהפ

Active member
נראה לי איבדת את זה...

קודם כל קקאו לא יתקלקל כ"כ מהר, תשמרי במקרר...
ושנית 1 ק"ג קקאו יספיק ל5-6 עוגות וביקשת לא משמין.
 

oval irli

New member
יש משהו (אפילו עוגה כמו שכתבת) שבנויה

כך שכמות הקקאו היא גדולה מאוד (נאמר מעל חצי קילו קקאו) ושנגמר מהר ?
יש כדוריות שוקולד שאפשר להכין ושהמתכון שלו הוא כזה שאפשר לשים כמעט את כל הקילו קקאו ?
 

חנהפ

Active member
בוודאי, כשמכינים לגדוד

הנה מתכון לדוגמא:

המצרכים (20 מנות):
240 גרם ביסקוויטים
90 גרם חמאה, רכה או קרה
90 גרם (1/2 כוס) סוכר
1.5 כף ברנדי
3.5 כפות קקאו
2/3 כוס חלב 3% שומן
קוקוס טחון לעיטור

אופן ההכנה:
1מפוררים ביסקוויטים במעבד מזון.
2ממיסים חמאה בקערה גדולה במיקרוגל.
3מוסיפים סוכר, ברנדי, קקאו וחלב לקערת החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
4מוסיפים את הביסקוויטים המרוסקים/טחונים לתערובת ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
5יוצרים כדורי שוקולד בעזרת הידיים, מניחים בצלחת וטובלים בצלחת ובה קוקוס. מאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.
 

רוני1955

Active member
באיזה מצב צבירה הקקאו? אבקה?

אני מכין שוקולד מקקאו, אבל במצב צבירה של חתיכות (מה שנקרא עיסת קקאו). על כל נגלה של שוקולד אני משתמש ב 250 גרם.
 

oval irli

New member
אבקה רגילה שקונים משופרסל

זה הקקאו שיש לי.
תוכל לעזור לי לחשוב על רעיון איך להכין מזה שוקולד כמו שאתה מכין מחתיכות קקאו ?
 

רוני1955

Active member
שוקולד

אני יכול לתת לך את המתכון, ותנסי עם אבקה. לפי מה שאני יודע, זה יוצא פחות חלק מאשר עם עיסת קקאו, אבל מעולם לא ניסיתי.
מתכון לשוקולד בריא:
עיסת קקאו (250 גרם)
100 מ"ל שמן קוקוס (87 גרם)
100 מ"ל סירופ מייפל (130 גרם) לא סירופ בטעם מייפל, אלא סירופ אמיתי.
תוספות אפשריות- פולי קקאו טחונים, שקדים טחונים, חמוציות ועוד כיד הדמיון הטובה עלינו.
בסיר שמונח בתוך סיר עם מים (בן מארי) מחממים את החומרים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה. מוסיפים תוספות אם רוצים, לא חובה משום שטעים מאד גם כך. נותנים לתערובת להתקרר קצת, מעבירים לכלי נוח למזיגה או לשקית זילוף ויוצקים לתבנית שקעים כלשהי- לבבות, פרחים, עיגולים וכיו"ב.
מעבירים למקרר לשלוש ארבע שעות לפחות. מחלצים מהתבנית, נהנים ויודעים שעשינו משהו טוב לעצמנו...
 

mykal

New member
לא מבינה,

חנה ניסתה לומר לך,
ואני מחזקת דבריה,
קקאו איננו מצרך שמתקלקל כ"כ מהר,
הכניסי אותו לכלי פלסטיק סגור טוב. למקרר,
עוד מעט חגים תרצי לאפות או להכין כדורי שוקולד,
הזדמנות טובה.
מה את לחוצה כ"כ להיפטר ממנו?
 

oval irli

New member
אני לחוצה מאוד להיפטר מהקקאו כי

קניתי אותו לפני חצי שנה, הוא נשאר בארון (ולא במקרר) ונמצא בארון כבר חצי שנה, ולא השתמשתי בו בכלל, ובגלל כל הסיבות האלה אני פוחדת שהוא יתקלקל אז אני רוצה להזדרז לחסל את הקקאו לפני שהוא יתקלקל.
בדקתי כרגע את הקקאו, וגיליתי שהוא לא 1 קילו קקאו (כמו שחשבתי) אלא 500 גרם הוא אבקת קקאו של עלית.
ואני רואה שכתוב בעטיפה שלו שתאריך התפוגה הוא עד 12.12.2017
כלומר, אפשר להשתמש בו עדיין.
אני לחוצה מאוד למצוא איזשהו מתכון שיעזור לי להיפטר ולחסל את ההקאו הזה לפני שהוא יתקלקל. אני לא מכינה הרבה מאכלים, לכן אני לא מחפשת משהו שכל פעם אצטרך להכין משהו ואז להשתמש בטיפה ממנו. אני מחפשת מתכון למשהו שבבת אחת אפשר לשים בו כמות יחסית גדולה של קקאו (למשל 250 גרם מהקקאו ואז בשני הזדמנויות שאכין את המתכון כבר אצליח להיפטר מכל ה 500 גרם קקאו שיש לי).
אודה אם תעזרו לי לחשוב על מתכון כזה ששמים בו הרבה קקאו (מעל 200 גרם).
 

mykal

New member
אגיד לך משהו--

במקום להילחץ, ולחפש משהו שפחות עושים,
אם זה עדין בחבילה סגורה,
תני אותה למישהו שכן נוהג להשתמש לאט לאט.
יאפה עוגה כושית לכל שבת,
ישלח עוגה כזו לגן לפתיחת שנה.
אני באמת לא הייתי נלחצת מחבילת קקאו.
 

oritta17

New member
קחי בחשבון שבשימוש בקקאו יחס הסוכר כפול מכמות הקקאו ,,

את מבקשת מתכון שלא משמין ,
אבל,,
הבעייה היא שהקקאו מריר מטבעו ובכדי שיהיה אכיל ,
מוסיפים על כוס קקאו - 2 כוסות סוכר לתערובת,
אחרת זה יוצא מר ולא אכיל.
לדעתי תעשי מה שכבר הציעו לך ,תשתמשי להכנת עוגות ,
(כוס אחת לעוגת קקאו אחת בשבוע, עד סוף דצמבר ,זה ישמש את כול הקילו קקאו.)
&nbsp
לי קרה שרציתי להיפטר מכמה מוצרי-מאפה ,כולל קקאו קמח וכו', (לפני פסח ),
והכנתי עוגות לעובדים שבמקום -העבודה ,ומאוד שימחתי אותם.
כך הכנתי וחילקתי את העוגות בהנאה רבה,,מבלי לגרום לעצמי להשמין .
 

oval irli

New member
אודה אם תתקנו מינונים של מתכון שעכשיו המצאתי מהראש

המתכון הוא לכדוריות שוקולד.

הבעיה שלי עם עוגות היא שלעוגה מוסיפים סוכר ושמן, ואני מפחדת להוסיף שמן כי אני מתנגדת להוספת שומן ונגעלת מזה, ודבר שאני שונאת בעצמי אני גם לא אוהבת לאחרים לאכול מזה.
האם יש מתכון לעוגה שצריך לשים במתכון הרבה אבקת קקאו, אבל בלי שמן ? לא נראה לי, ולכן אני מנסה לאלתר לעצמי תוך כדי חשיבה איזשהו מתכון לכדוריות שוקולד (שלא צריך לשים בהן סוכר וגם לא שמן כי במתכון הזה לכדוריות שוקולד אני בונה על הקוקוס ועל הביסקוויטים כתחליף לסוכר ולשמן).
חשבתי על רעיון אחר והוא להכין כדוריות שוקולד מ 250 גרם קקאו, 100 גרם גרגירי קוקוס כאשר את כל אלה אכניס תוך כדי עירבוב לתוך סיר על אש גבוהה שיש בסיר הזה 3 כוסות חלב, ואז אחרי שזה קצת מתקרר אז אפורר 500 גרם ביסקוויטים. המצאתי את המתכון הזה עכשיו מהראש שלי, ורציתי לדעת מה אפשר לשפר במתכון הזה (מינונים של כל מרכיב שכתבתי). מבחינת המינונים של שהמתכון הזה (שעכשיו המצאתי אותו מהראש) מה אפשר לשפר במינונים ?
האם תוכלו לעזור לי לאלתר איזשהו מתכון הגיוני (לתכנן את המינונים של הקוקוס, החלב, הביסקוויטים, כך שהמינונים יהיו הגיוניים לכמות גדולה של אבקת קקאו כמו כמות של כוס אבקת קקאו שלמה) לצורך הכנת כדוריות שוקולד עם הרבה מאוד קקאו, (עם ביסקוויטים שמחליפים את הצורך בסוכר ובשמן כי במילא בביסקוויטים יש כבר סוכר ושמן מעצם טבעם), ועם הרבה קוקוס כתחליף לסוכר, ועם הרבה מאוד חלב כי אני אוהבת מאוד חלב (חלב גם אולי יכול לאזן את המרירות של האבקת קקאו) ?
 

חנהפ

Active member
קודם כל למינוח -כדוריות זה דם, שוקולד או קקאו במקרה שלך

זה כדורים
קוקוס לא מחליף שומן במקרה הנ"ל, שימי שמנת חמאה במקום,
בסקויטים לא מספיק מתוקים כדי להמתיק את כל הקקאו שאת מתכננת לשפוך לסיר
ומה שהמצאת קשה לי להאמין שיעבוד זה יהיה פשוט לשפוך את הקקאו לפח יחד עם עוד חומרים...
 

oval irli

New member
אוקי, כדורי שוקולד (תיקנתי) האם תוכלי לעזור לי

ולכתוב לי מינונים של הרבה קקאו (לא יודעת כמה אבל תשתדלי שזה יהיה כמעט כוס שלם של אבקת קקאו), הרבה קוקוס (אפילו כוס שלמה של קוקוס), קצת דבש (עד 4 כפות דבש מקסימום), הרבה חלב ושמנת מתוקה
וכל זה בלי תוספות של שמן וסוכר.
שהמינונים שתכתבי לי יאפשרו לי להכין מהם כדורי שוקולד מוצלחים ?
 

מיקהפ

New member
נדמה לי שיש לך טעות בתפישה.

מציעה כמו קודמי, תני לשכנה או למישהו שיכין שוקו בחורף הקרוב לילדיו, אבקת הקקאו תהיה בסדר גמור עוד הרבה זמן.
למה אני מתכוונת טעות בתפישה, "וכל זה בלי תוספות של שמן וסוכר." קוקוס, שמנת מתוקה ודבש הם בדיוק כמו סוכר וחמאה,
כדורי שוקולד מכל סוג דורשים חמאה, משהו שיגרום להם להיות מוצקים.
בהצלחה,
היה לי פעם מתכון נפלא לממרח שוקולד, עם קקאו, חמאה סוכר וביצים חיות, אם תרצי, אחפש, אבל נדמה לי שאת מחפשת משהו בלתי אפשרי.
 

oval irli

New member
קוקוס כן תחליף בריא לחמאה הנה אפילו מתכון לחמאת קוקוס

ואפילו כתוב שאפשר לשים בה קצת אבקת קקאו
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?recipeid=585
אז אם אפשר להכין מקוקוס חמאה, אז אפשר מהחמאה להכין גם כדורי שוקולד, והשאלה שלי היתה איך להכין כדורי שוקולד כשהרבה קוקוס וקצת דבש משמשים כתחליף לתוספת של שמן וסוכר.
 

חנהפ

Active member
ניסית להכין חמאת קוקוס מהמתכון שצרפת?

נראה לי הזוי (לפחות באמצעים ביתיים)
כך מכינים חמאת קוקוס -
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=bsqdHKGgybs&list=PLEGO5TyMYk9f4RGFLyKMrnePfiZjDI-w1[/URL]
עדיין לא נפתרה בעיית המתיקות, הדבש והבסקויטים על כוס קקאו

שיהיה לך בהצלחה, לא נראה לי טעים
 
למעלה