בישול לשבת

בישול לשבת

שלום
1. עוף בתנור עפ תפ"א:
חומרי גלם:
2 עופות (בינוניים, 1.5 ק"ג כ"א)
1/4 כוס שמן קנולה
3 כפות תבלין גריל עוף.
מלח גס
אופן הכנה:
קושרים את העוף
מניחים מעל תבנית של תפ"א קטנים שבושלו במים עד שהתרכחו.
מערבבים את השמן והתבלין גריל עוף בכערה קטנה ומורחים בעזרת מברשת טפלון על העופות מ-2 הצדדים.
מכניסים לתנור במדף תחתון על חום של 240 מע' C בתנור שחומם מראש.
אחרי כשעה, אחרי שהעוף השחים (ראה תמונה) הופכים את העופות.
לוודא שהנוזל העודף שבתוך העופות ישפך על תפוחי האדמה.
אחרי עוד כשעה להוציא את העופות.
מנקזים נוזל מהתבנית תפ"א. מוסיפים מלח גס ומכניסים לתנור להשחמה.
אחרי שמשחימים בצד 1, הופכים את התפ"א להשחמה גם בצדם השני.

הערות:
העור של העוף מגיע לעובי נייר, עם מרקם פריך, עטוף בתיבול. מעדן!
המרקם מאבד מאיכותו לאחר זמן, כך שעדיף לאכול טרי ישר מהתנור.
תפוחי האדמה עשבלים קליפה עם תוכן רך ולא יבש. טעם המלח מוסיף המון.
בתיאבון.



 
למעלה