האם לדעתכם אפשר לאפות קציצות ירק?

Maldini Girl

New member
האם לדעתכם אפשר לאפות קציצות ירק?

יש לי בבית קצת ירקות שבא לי להכין מהם קציצות - איזה שני גזרים, קישוא, בצל...
אפשר לדעתכם פשוט לאפות במקום לטגן?
 

yair_bar

New member
מנהל
אם אין ברירה. יוצא חצי כח

כבר עדיף לקחת את זה לכיוון פשטידה
 
כן בהחלט אפשר. אני עושה זאת לעיתים קרובות בתבנית מאפינס

לביבות ירק אפויות:
רק מעט ספריי שמן, ללא גלוטן ובכל זאת טעימות ועסיסיות. מוגשות עם רוטב יוגורט.
המצרכים:
2 קישואים בינוניים
2 גזרים בינוניים
1 תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים
1 בצל בינוני
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 עד 3/4 כוס קמח חומוס
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
ההכנה:
לקלף קישואים, גזר , תפוחי אדמה ובצל ולגרד על פומפיה או במעבד מזון. להניח את הירקות המגוררים על מסננת גדולה ולסנן היטב (רצוי גם לסחוט מכל הנוזלים העודפים). להניח את הירקות המסוננים בקערה. להוסיף פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, קמח חומוס וביצים ולערבב היטב. (להתחיל עם חצי כוס קמח חומוס ולהוסיף עוד רבע כוס אם התערובת נראית דלילה מדי). לחמם תנור ל 180 מ"צ. לשמן בספריי שמן תבנית מאפינס או תבניות קטנות ח"פ להניח כף גדושה מהתערובת בכל שקע וליישר היטב. לרסס מעט שמן גם מלמעלה ולהכניס לתנור החם ל 30 -35 דקות עד שהלביבות מזהיבות ומשחימות בשוליים. להגיש עם רוטב יוגורט או רוטב טחינה.

או זה:
לביבות כרובית אפויות:
המצרכים לתריסר לביבות אפויות:
1/2 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 כרישה בינונית מנוקה וחתוכה לעיגולים.
2 שיני שום קלופות וכתושות.
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
1 ביצה
2 כפות קמח חומוס
2 כפות קוואקר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל (שחור או לבן לפי הטעם)
1 כף רוטב סויה דל מלח.
לכלי המתאים למיקרוגל, להכניס את פרחי הכרובית, הגזר, טבעות הכרישה. לכסות עם כיסוי מתאים ולבשל 4 - 5 דקות לפי עוצמת המיקרוגל. (אפשר בכלי אידוי מעל מים רותחים לחילופין).
להעביר את הירקות למעבד מזון ולעבד לפירורים בינוניים (לא לטחון למשחה).
להוסיף את כל יתר המצרכים. לשמן בספריי שמן תבנית מאפינס של 12 שקעים. להניח כף מהתערובת בכל שקע ולהדק. (הלביבות אמורת למלא קצת פחות ממחצית כל שקע). להתיז מעט ספריי שמן גם מעל הלביבות. לאפות בתנור מחומם ל 180 מ"צ כ 15 דקות עד שפני הלביבה משחימים.
להגיש חם רצוי עם רוטב יוגורט או טחינה.



 

Maldini Girl

New member
תודה רבה, נראה יופי!

אתמול כבר אפיתי כמו פשטידה ואכלתי עם שמנת חמוצה. אבל פעם הבאה אנסה לפי המתכון שלך.
 
למעלה