מתכון לתחליף לנוטלה?

jen711

New member
מתכון לתחליף לנוטלה?

יש לי מתכון לעוגיות נוטלה ממש פשוטות, אבל אני יודעת שנוטלה זה לא ממש בריא אז חשבתי אולי אפשר להכין תחליף.
מישהו פה אולי חשב על זה פעם ויש לו רעיון למתכון?
אני חושבת על בסיס של:
חמאת בוטנים, קקאו, סטיביה נוזלית(במקום סוכר)
אתם חושבים שאני יכולה להצליח?
 

TCHM

New member
בהחלט יכול להצליח...

נוטלה זה בהחלט ממרח גרוע.
נסי:
3 כפות חמאת בוטנים ללא מלח וסוכר
1 כף שומן קוקוס (לא חובה)
1 כף קקאו או עדיף קמח חרובים
ממתיק לפי הטעם
מעט תמצית וניל
 

jen711

New member
החמאת בוטנים שלי בלי תוספות

וגם הקקאו בלי סוכר
אז בטח אצטרך להוסיף ממתיק.
אף פעם לא שמעתי על קמח חורבים.
אני הולכת לנסות את זה מחר.
תודה
 

חנהפ

Active member
למה חמאת בוטנים בנוטלה? מכינים יופי של ממרח מאגוזי לוז

טחונים
רשימת מצרכים לכמעט 2 כוסות של ממרח:
2 כוסות (בערך 250 גרם) אגוזי לוז מקולפים ולא מומלחים (לא נורא אם נשארו קצת קליפות), אם לא מוצאים קלופים, זה גם בסדר, נקלף לבד
חצי כוס אבקת קקאו איכותית
2 כוסות אבקת סוכר
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה
הכנה:
אם קנינו אגוזים לא קלויים, אנחנו צריכים לקלות אותם בבית. זוהי הדרך העדיפה, כי ככל שהקלייה קרובה יותר לזמן ההכנה, הטעם של האגוזים יהיה טוב יותר.
גם אם קנינו אגוזים שכבר ניקלו, אפשר לקלות אותם עוד קצת בבית ולרענן להם את הטעם.
אפשר לקלות את האגוזים בתנור (10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות), או על מחבת, שזו דרך מהירה הרבה יותר. מניחים את אגוזי הלוז (גם אם הם לא קלופים) במחבת, מחממים על חום בינוני ומערבבים מדי פעם, עד שהם משחימים מעט, תוך 3-4 דקות. מסירים אותן מהאש ומניחים להם להתקרר מעט.
[ממרח נוטלה ביתי]
אחרי שהאגוזים התקררו, מניחים אותם בין שני ניירות אפייה, ניירות סופגים או אפילו שתי שקיות נקיות, ומנערים/ממששים אותם חזק, בלי למעוך.
[ממרח נוטלה ביתי]
רוב הקליפות אמורות לרדת בקלות. את אלו שנשארו מורידים בעזרת הידיים, וגם לא נורא אם נשארו מעט קליפות עקשניות שלא מוכנות לרדת.
[ממרח נוטלה ביתי]
מעבירים את האגוזים אל מעבד המזון.
[ממרח נוטלה ביתי]
מפעילים את מעבד המזון ומרסקים את האגוזים.
לאחר כדקה הם יהפכו לאבקה דקה.
[ממרח נוטלה ביתי]
ממשיכים בפעולת הטחינה ושמים לב שלאחר כמה דקות מתחילה להצטבר בתחתית מעבד המזון שכבה שניראית יותר כמו משחה גסה מאשר אבקה, בשלב זה פותחים את המעבד ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת.
בגלל שהיא כל כך דחוסה, אנחנו צריכים לעזור למעבד המזון לעבד את כולה.
ממשיכים כך בסבלנות בפעולת הטחינה כאשר כל דקה או שתיים עוצרים ומערבבים שוב את התערובת.
[ממרח נוטלה ביתי]
לאחר מספר דקות נוספות המשחה תתחיל להיראות קצת יותר רכה ואחידה, לא מאבדים סבלנות וממשיכים לטחון.
[ממרח נוטלה ביתי]
בשלב מסוים המשחה כולה תהפוך פתאום לנוזלית מאוד וממש תיראה כמו מין "רוטב".
[ממרח נוטלה ביתי]
ההגעה לשלב הזה יכולה לקחת הרבה זמן והיא תלויה היכולת של מעבד המזון שלכם, לי היא לוקחת בדרך כלל בין 12-15 דקות. לרושמת המתכון המקורי זה לקח רק 5 דקות במיקסר החזק יותר שלה.
הכי חשוב זה לא להתייאש! תוך כדי ההכנה זה נראה כאילו התערובת בחיים לא תהפוך לנוזל,
אבל תאמינו לי, זה קורה!
עוד דבר חשוב- אם נדמה לכם שהבלנדר התאמץ והתחמם יותר מדי, תנו לו כמה דקות מנוחה ואז המשיכו בטחינה. לא שווה להרוס בלנדר בשביל הממרח, וכדאי לתת גם לו לנוח לפעמים.
אחרי שקיבלנו נוזל, ממשיכים לעבד עוד כמה שניות, רק כדי לוודא לשלא נשארו לנו גושים.
מוסיפים את הקקאו, כוס אחת מהסוכר ושתי כפות שמן (לא את כל השלוש) וקורט מלח.
מערבבים עוד כדקה וטועמים. אם צריך להוסיף עוד סוכר, מוסיפים כל פעם רבע כוס, מערבבים דקה וטועמים, עד שהגענו למתיקות הרצויה, אני הייתי צריך להשתמש שכל הכמות, אבל זה מאוד תלוי באגוזים בהם השתמשנו ובכמה קליפות נשארו לנו, כי הן מוסיפות מעט מרירות.
[ממרח נוטלה ביתי]
אם התערובת קשה מדי, אפשר להוסיף את כף השמן הנוספת ולערבב שוב.
מעבירים את הממרח לצנצנת נקייה, מתאפקים לא לאכול הכל עם כפית ושומרים במקרר עד שבוע.
הממרח מתקשה במקרר ואם רוצים למרוח אותו על פרוסה, יש להוציא אותו כמה דקות לפני כדי שיתרכך.(מהבלוג מבשל ואוכל)
 

jen711

New member
הסיבה היא שאין לי בלנדר

אז אני מעדיפה להשתמש בחמאת בוטנים מוכנה.
היא 100% חמאת בוטנים בלי תוספות.
 

oritta17

New member
תחליף בריא לסוכר: דבש - טעים ובריא מכול תחליף אחר.

 
למעלה