ריבת שזיף דובדבני

LM817

New member
ריבת שזיף דובדבני

שאלה למביני עניין (לא לנחש אם לא יודעים
).
יש לי לא רחוק מהבית הרבה עצי שזיף דובדבני אדום.
אני רוצה להכין ריבה מהם. השאלה היא איך להיפטר מהגלעינים? כי לחתוך אחד אחד יקח שנתיים: הם ממש קטנים עם גלעין גדול(זה לא שזיף מבוית בכל זאת).
בנוסף: איזה עדיף לאסוף עבור ריבה? יש את הממש בשלים, שהם רכים וטעמים ונפלו מהעץ (נמצאים על האדמה) ויש יותר קשים ופחות מתוקים שעוד על העצים.
 
בחניות כלי בית אפשר למצוא מכשיר למטרה זו.אבל

לפי התאור שלך החרצנים גדולים אזי הם לא יעבורו המכשיר.
אולי שתקח חרצין אחד בכיס לשאול בחנות .
אולי יציאו לך מסננת.
מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
שתי שיטות...

הראשונה - קונים מגלען דובדבנים ולפעמים מגלען זיתים גם טוב לצורך הענין.
השיטה השניה - לבשל עם הגלעינים ולהניח במסננת גסה כמו של קוסקוס
ולערבב במעיגה.
לשאלה השניה - עדיף את הפירות הבשלים כל עוד הם שלמים.
 

LM817

New member
אפילו לא ידעתי שיש מכשיר כזה

מסתבר שראיתי מגלען בחנות, לא זוכר איפה ולא הבנתי מה המטרה של זה. עכשיו אני מבין.
לא יודע אם זה יעבור בחור שלו, כי הגלעין הוא יחסית גדול.
אני חושב לנסות את הדרך השניה: לבשל עד לרמה שהפרי "מתפרק" ומאבד את רוב החומר לסירופ ואז לסנן החוצה את הגלעינים.
 

TCHM

New member


תניח את התערובת המבושלת במסננת ותערבב במעיכה עד
שרוב בשר הפרי יעבור.
תשלוף את הגלעינים מהמסננת ותחזיר את יתרת הציפה
לתערובת הריבה.
 
למעלה