שמירה על אוכל חם (שעה וקצת גג)

נטעליג

New member
שמירה על אוכל חם (שעה וקצת גג)

איך שומרים על טמפ' של אוכל מבושל (כמות של מנה אחת ולא סיר שלם) במקום שאין מיקרוגל או פלטת שבת, ומבלי לייבש אותו?
הכוונה למאכלים מבושלים כמו פסטה ברוטב אדום (כן כן אני יודעת שלא מומלץ לאכול פסטה מחוממת), ירקות מבושלים או אורז

 

נטעליג

New member
נצל"ש: קראתי על ספגטי שאופים ב"מעטפה" מפרגמנט

מתאים להכנה של פסטה ברוטב או רק למתכונים "יבשים" יחסית כמו ירקות מוקפצים?
 
לשמור על אוכל חם לכמה זמן?

חסרים פרטים.
אם מדובר לשעה שעתיים אז מיד בגמר הבישול יש לעטוף את הסיר בכמה שכבות (מגבות, שמיכה ישנה וכו') ולאכסן במקום לא מקורר.
מעבר לזה לא נראה לי שניתן לשמור על אוכל חם ממש, ללא אמצעי חימום.
 
ביום בקיץ?

שלום
1. משאירים ברכב.
2. שמים בצידנית (עם בקבוק מים רותחים).
שלא יתיבש, לכסות את הכלי מלמעלה בנילון נצמד.

מבחינה פיסיקאלית, מדובר בכמה מע' C תאבד המסה במשך פרק הזמן שיעבור מרגע ההסרה מהאש ועד לצריכתו.
גם ארון חימום במלון לא מחזיק את המזון בטפ' גבוהה, אלה רק 50-60 מע' C.
אפשר גם בבן מארי, עם פטיליה או נר מתחת (עושים במלונות כשמגישים במקום פתוח, רחוק מנק' חשמל).
 

Maldini Girl

New member
הפתרון היחיד שאני רואה הוא לעטוף בנייר כסף ולשמור בתנור

על חום מאד נמוך, נניח 40-50 מעלות.
אין לי ספק שזה כן ייפגע באוכל אבל כל חלופה אחרת שאני חושבת עליה תפגע יותר
 

חנהפ

Active member
יש טרמוסים שמיועדים למזון

יש תיק שומר חום
אפשר להניח את המנה בקופסא, לעטוף בכמה עיתונים ולטמון בשמיכה/תיק שומר חום
ככה נהגתי לקחת אוכל חם לחייל (נסיעה של שעה וחצי)
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ציידניות רכות

עולות כיום שקלים בודדים במקס סטור ומקומות דומים.
&nbsp
אני משתמש (דווקא למטרת שמירה על אוכל קפוא) בשתיים האחת בתוך השניה.
 

oritta17

New member
לכמה שעות שמירת החום נחוצה, לא ציינת ,

חשוב לציין שמירת החום לשעה אחת, או לשלוש שעות ,
או לחצי יום, או ליותר ?
&nbsp
דבר שני פסטה זה מזון שמחמיץ,אורז וגם רוטב עגבניות,
לכן,לא מומלץ לשמור אותם במזג האויר -הלוהט ,כי יחמיצו.
כיום יש אפשרות לקנות סירי-תרמוס, אשר שומרים על חום המזון במשך 8 שעות.
&nbsp
 
למעלה