פרגיות

רוני1955

Active member
פרגיות

אני סקרן לדעת למה ומתי התחילו להשתמש במילה "פרגית" לתאור ירך עוף ללא עצם. הרי "פרגית" בשפה העברית היא תרנגולת צעירה, ואין כל קשר בינה לבין ירך עות ללא עצמות. מישהו יוכל להאיר את עיני?
 

oritta17

New member
שאלה שאלתית ,פרגית-נשמע טוב יותר,נראה כמו המצאה של קצבים ,,,

 
תשובות

שלום
מתנצל שבתשובתי אין מתכון. גם בשאלה אין!
https://he.wiktionary.org/wiki/פרגית
ויקופדיה אומר:שהירך ללא העצם מכונה בסלנג: "פרגיות".
https://he.wikipedia.org/wiki/בשר_עוף
בהתיחס לעוף (גודל): https://www.hashulchan.co.il/article/מדריך-העוף-השלם/
לסיכום:
פרגית זה עוף קטן. הכינוי לנתח (ירך בלי עצם) כפרגית הוא סלנג.
יש גם כינוי סלנג פרגית לאישה, לא הבאתי את הקישורים...
 

רוני1955

Active member
תשובה מצוינת. רק מה?

אבל אין בינה ובין השאלה כלום. כל מה שכתבת, ידוע. לא זה מה ששאלתי.
 
אה נכון...

ב-1985, ב-3 לחודש אוגוסט, בשעה 11:27 בבוקר.
אין לי קישור. יש לי מתכון.
 

yair_bar

New member
מנהל
קראת את השאלה?

הוא לא ביקש קישורים מויקיפדיה או הסברים מה זה פרגית. הוא שואל אם מישהו יודע למה המונח פרגית הפך לסלנג לירך עוף בלי עצם.
&nbsp
&nbsp
 
הסבר

שלום
נראה לי שאתה מחפש להכנס לפינה, אז בבקשה.
לא מאמין שיש פה בפורום או בכלל, אנשים שהמציאו מושג או מתכון ואחראים לו.
אז רוב הידע הגיע ממקום כל שהוא. כמו הבדיחות.
משנמצא שהמונח פרגית או פרגיות כתאור לירך עוץ ללא עצם הוא סלנג (מה שלא נכתב במקור ע"י פותח השרשור), אז הבאתי את הקישור לכך שמדובר בסלנג ולא
למילה מהאקדמיה ללשון.
עכשיו לשאלה המהותית ביותר בשרשור, מתי בדיוק המילה נכנסה ללקסיקון (אפילו כסלנג)?
ועל כך דווקא עניתי בלי קישור! גם בלי מתכון

מעבר לזה, לא ראיתי בשאלת המקור מאומה שלא נענו במפורט ע"י 2 התשובות שלי. השאלה מה חסר לך: קישור בשני או ידע אישי בראשון?
 

yair_bar

New member
מנהל
חסרה לי סבלנות להתחכמויות שלך

חבל שאתה לא מבין את זה ומנסה אותי שוב ושוב ושוב
 
היי רוני .פרגית =>

פרגית אכן הוא עוף צעיר המשול לעוף רך
החלק של העוף לו נדבק הכינוי פרגית בשל היותו רך יותר מחלקי העוף האחרים
 

oritta17

New member
ועדיין זה שם מטעה לנתחי העוף הבוגר.

המטרה בשיווק וגביית מחיר גבוה.
 

yair_bar

New member
מנהל
זה לא רק עניין שיווקי לדעתי

אין חולק שהנתח המכונה פרגית בסופו של דבר הוא הנתח העסיסי של העוף. פעולה הפירוק מהירך לוקחת זמן וכרוכה בפחת די גדול.
&nbsp
אף אחד לא מונע ממך לקנות לבד ירך ולפרק - אבל לרוב הבשלנים הביתיים זה ניג'וס גדול.
 
עוף

שלום
בעוף ולא רק, הבישול עם העצם מניב טעם שללא העצם הולך לאיבוד.
מצד שני, למעט החזה עוף, רק הירך ללא עצם מתאים לפופיטים ולמתכונים מסוימים.
השוק והכנף לא. ובזה נגמר העוף...
יש הבדל מהותי בבשר החזה (בעוף) שהוא לבן ונוטה להתיבש, לעומת בשר הכרעיים (שוק + ירך) שבהם העוף משתמש (בכלובי הגידול) והוא בעל מרקם וטעם שונים.
פירוק עוף זו טכניקה ודרושה גם סכין מיוחדת. אני מעדיף לבשל עם העצם ולאכול
עד העצם.
בקנדה הירך נמכר נקי: בלי עצם ובלי עור, מגולגל בתבניות. זה בשר נקי נטו.
בארץ, כרעיים מכילים לצערי שאריות עור, שומן, חלק מהישבן, עצם נוצות ומה לא.
המחיר בהתאם: 19.90 ש"ח לק"ג במבצע, מוגבל ל-4 או 3 ק"ג. אחרת זה 29.90!
חצי או יותר ממשקלו הולכים לפח.
 

Maldini Girl

New member
חייבת להודות שחיי השתנו לטובה כשקלטתי כמה פשוט לפרק לבד

ירכיים לפרגית.
זה אמנם קצת ניג'וס, אבל באמת רק קצת. אם יש סכין טובה, זמן וסבלנות זה מאד פשוט. לא רק שזה פשוט, אותי מגעיל ומעצבן שהפרגיות מהקצבים/ סופר אף פעם לא נקיות- הן מלאות בחלקי עצמות, סחוסים וגידים שאני מורידה כשאני מפרקת את העוף בעצמי.
לא רק זה, כרעיים עולות בערך שליש מחיר מפרגית (אצלינו פרגית בין 60-70 ש"ח לקילו וכרעיים יכולות גם להיות 10-20 ש"ח לקילו) ובזמן הפירוק מרוויחים גם את העצמות, מבחינתי זה לא פחת בכלל - העצמות משמשות אותי להכנת צירים וככה מרוויחים מכל העולמות - גם חוסכים כסף (החישוב שלי הוא שאני צריכה לקנות בערך פי 2 כרעיים מכמות הפרגיות שאני רוצה. כלומר, אם אני רוצה 2 קילו פרגיות אקנה כ4 קילו כרעיים, אם אמרנו שכרעיים עולות שליש מחיר יש פה רווח), גם מרוויחים פרגיות נקיות יותר וגם עצמות לציר.
&nbsp
אגב, אני חושבת שהפירוק ממש פשוט, בטוח יש מדריכים באינטרנט אבל אני פשוט הלכתי לפי האינטואיציה ויוצא לי נפלא. מה שגם די אומר ש"כל אחד יכול" :)
 

oritta17

New member
Maldini הזכרת לי נשכחות,

כשהייתי בת 5 ראיתי את סבתי בזמנו, כיצד היא מפרקת עופות שלמים,
מפרידה ומנקה כול חלק בנפרד, סוג של ריפוי בעיסוק,במשך שעות במטבח.
 

DANIAVNI

Well-known member
נכון ויש עוד כמה שיקולים

1. הפרגיות במבצע בסופר הן הרבה פעמים ירכיים שתוקפן עומד לפוג
ולכן מפרקים לפרגית ומוכרים בהנחה
2. אי אפשר לקבל פרגית מוכנה שהעור נשאר עליה
ויש מתכונים שבהם נדרשת פרגית עם העור
3. אפשר גם לפרק את כל הכרע ולא רק ירך ואז לקבל חתיכה הרבה
יותר מאסיבית
4. מי שיודע לפרק כרע יכול להמשיך וללמוד עוד קצת ולפרק עוף שלם
שאיתו יש הרבה דברים לעשות כמו עוף ממולא או עוף טבקה.
5. זה פשוט כיף .
 

Maldini Girl

New member
בנוגע לעור דווקא בכמה מקומות אני רואה שמוכרים פרגית עם העור

בדבאח למשל, ולפעמים גם בסופר אלונית (נדמה לי שהם שלוחה של מגה אבל לא בטוחה)
&nbsp
ובנוגע לפירוק עוף, כשאני מניחה שכוונתך לפרק עוף מכל עצמותיו, איכשהו לצערי זה משהו שעדיין לא הצלחתי. ניסיתי איזה פעמיים ולא הלך לי. אולי אני צריכה לתת לזה עוד ניסיון.
 

Maldini Girl

New member
לא יודעת אם הכוונה הייתה לשרשר אליי או בטעות

ציינתי שאני יודעת ומאד נהנית לפרק כרעיים לפרגיות
הבעיה היא שטרם הצלחתי לקחת עוף שלם ולהוציא מכולו את העצמות שלו (ולהשאירו שלם לצרכי מילוי) אע"פ שניסיתי לעבוד עם הדרכה ביו טיוב
 
למעלה