מרק גולאש הונגרי.

רומי 9121

New member
מרק גולאש הונגרי.
הייתי בבודפשט ואכלתי מרק גולאש במסעדת "פורסייל" המפורסמת מרק גולאש אמיתי. טעם גן עדן. חזרתי לארץ ומיד חיפשתי בגוגל את המתכון אבל לצערי ברוב המתכונים היה חתיכות פלפל, ועגבניות.
במרק שאכלתי במסעדת פורסייל היה בוודאות: קוביות בשר בקר, קוביות גזר,
קוביות תפוחי אדמה ונוקדילי. אולי מישהו יודע את המתכון האמיתי שהוא בלי עגבניות ובלי פלפלים? אשמח אם אקבל גם את התיבול הנכון. הבאתי מבודפשט גם פפריקה הונגרית אורגינל.. תודה על תשובתכם.
 

פוקסי99

New member
המרכיבים שאני מכין גולאש
בשר שריר חתוך לקוביות
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
קוביות תפוחי אדמה
קימל טחון
מלח
ניתן להוסיף גזר אאו רצועות פלפל אדום
 

רומי 9121

New member
תודה פוקסי
 
תשובות
שלום
https://www.youtube.com/watch?v=zA-w3tYPnNE
כבקשתך, ללא פלפל אדום ועגבניות. משום מה זה המתכון השכיח בארץ.
יש בנהריה גולש לא רע במסעדת פינגווין. רק שבפעם ה-1 אחרי שחזרתי מבודפשט השנה, המרק היה טעים, רק הכניסו ירק בגודל מטורף ועם העלים (בגזר). בפעם ה-2 המרק היה עם טעם לוואי לא נעים והוחזר באכזבה גדולה.
יש בת"א מסעדה הונגרית בשם טוליפ (http://tulip.rest.co.il/?gclid=EAIaIQobChMIqNnYrJDc1QIVsQrTCh2pwAWtEAAYASAAEgJHa_D_BwE)

במרק הגולש המקורי (יש גם תַבשִׁיל - Stew או בהונגרית: pörkölt).
במתכון הקלאסי מוסיפים גם קימל. אני אישית לא אוהב קימל.
בצקניות: מעדיף בלי. בלילת קמח ללא טעם.
ההונגרים מכניסים גם משהו מעושן: füstölt. אם הכוונה להכניס נקניק קבנוס מהסופר, אפשר לוותר. אין לו טעם. נסי של מזרע, אם אין בעיות כשרות.

בודפשט. מישום מה אני מקבל מהאוכל שם צרבת נוראית (מתעורר משינה בכאבים!) כנראה בשל הבישול בשומן חיה (disznózsír). אפשר למצוא בארץ שומן אווז כתחליף, אם את מחפשת טעם מקורי.
לטכמי, הפפריקה שלנו בארץ זולה וטובה מהפפריקה ההונגרית. גם אני הבאתי בהתחלה והפסקתי.
וכדי לא לצאת בלא כלום אצרף ברשותך וברשות ההנהלה כמה תמונות לעורר זכרונות נעימים...
 

milch

New member
מרק גולאש הונגרי
כמעט בכל תבשילי הקדרה ההונגריים מוסיפים פלפל אדום ועגבניות.
הפפריקה שהבאת, קרוב לודאי שמקורה בגידולים בנגב שלנו.
זה המתכון לפיו אני מכין:

800 ג"ר בשר לבישול ארוך- צלעות, צוואר, צלי כתף
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית זרעי קימל
כפית קימל טחון
3 עלי דפנה
מלח, פלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את קוביות הבשר.
מטגנים היטב משני הצדדים ומשלבים את השום הפלפלים והתבלינים.
מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.
מעבירים לאש נמוכה מכוסה ומבשלים כשעה.
לאחר שעה משלבים את תפוחי האדמה.
ממשיכים בבישול עוד כשעה וחצי שעתיים. עד שהבשר מתרכך.
בודקים אם צריך- להוסיף מים.
 
למעלה