תחליף לחמאה בקרם שוקולד?

תחליף לחמאה בקרם שוקולד?

אני מכין מתכון לחיתוכיות תמרים ונוטלה שמצאתי פעם בבלוג בתפוז (מאז הוא הוסר משום מה, אז אני לא יכול לפרסם לינק - והמתכון לא שלי... אין לי בעיה להעתיק אותו לכאן אם זה מותר).

בכל אופן, החיתוכיות מורכבות מ-3 שכבות: שכבת תמרים+פתי בר (או שקדים), שכבת קרם נוטלה ושכבת שוקולד.

שכבת קרם הנוטלה היא ממרח נוטלה + חמאה + דבש.
שכבת השוקולד היא שוקולד + חמאה.

אלא מאי?
הבת שלי לא מוכנה לאכול חמאה.

באיזה תחליף (לא מרגרינה בבקשה) אפשר להשתמש?
שמן?
שמנת?
משהו אחר?

תודה!
 

oritta17

New member
בקשר להמרת חמאה,,

לא ציינת על איזה כמות חמאה מדובר.
לרוב הטבעונים משתמשים לעוגות , במקום בחמאה, בשמן קנולה ,ומוסיפים קצת מיץ.
&nbsp
 
כמויות

קרם נוטלה: 370 גר' נוטלה + 100 גר' חמאה
קרם שוקולד: 1 חבילת שוקולד (כנראה 100 ג') + 50 גר' חמאה.
&nbsp
המיץ הוא לטעם? או פונקציונלי?
&nbsp
&nbsp
 
מעבר לטעם ולריח הנפלאים של חמאה הרי...

שיתרונה בכך שמדובר בשומן מוקשה בטמפרטורה רגילה. כל שאר השומנים שהצעת הם נוזליים (שמן, שמנת..) ואני חושש שלא יתאימו למרקם של הקינוח.
נסי גבינת מסקפונה או אם את יכולה להשיג חמאת קקאו.
אני אגב תוהה למה ביתך "לא מוכנה לאכול חמאה" אבל כן מוכנה לאכול שמנת. בסה"כ מדובר באותו מרכיב בדיוק עם שיעור שונה של מים. אני משער מדובר בסוג של גחמה...
נדב.
 
בהחלט גחמה. לא יודע למה.

חמאת קקאו די יקרה לפי חיפוז חפוז.
מסקרפונה הצעה מעניינת... תודה.
 
מסקפונה או פילדלפיה או...

...כל גבינה למריחה "תפלה" ובעלת שיעור נמוך של מלח.
קוקוס הוא תחליף גרוע היות והוא משנה בתכלית את הטעם.
בהצלחה,

נדב
 

mykal

New member
אני הייתי מנסה

שמנת לבישול, או קצפת צמחית.
נראה לי שזה ישמור על המרקם ולא יפחית בטעם.
 
מה שלא יודעים עליו לא מפריע

שלום
אני לא נוגע ביוגורט! או בחלב, או במוצרי גבינה לבנים. מתחיל ממותכת וצפונה.
למה? מסיבות הקבורות בילדות (גיל 2-5).
בהודו ובמסעדות הודיות נהנתי מאוד מבאטר צ'יקן ומעוף מסלה והם עשויית עם יוגורט.
אפשר לטגן ים של דברים בחמאה (במקום בשמן) והם יהיו יותר טעימים. אפילו חביתה. ראה הסרטון האחרון בנושא.
לדעתי, במקום להסב למעדן טעם זר של קוקוס, שמנת צמחית וכו', שחלקם אגב לא מאוד בריאים, יש להכין את החיתוכיות שלא בנוכחות הילדה ולא להגיש אותם עם פירוט התכולות.
 

mykal

New member
לחמאה טעם ספציפי

ולכן לא כ"כ אפשר לא לדעת עליו.
&nbsp
מסכימה שתחליפים עלולים לפגע,
אז אולי כדאי להמנע מלהכין כשמישהו מסוים לא מעונין.
 
לא מבינה אותכם...תחליף מוצלח לחמאה - מרגרינה בטעם חמאה....!

נכון שמרגרינה לא מומלצת כחומר קבע בגלל טיבה ומזיקותה, אבל כתחליף מפעם לפעם אם מטעמי טבעונות, או כשרות או כל דבר אחר (למעט קלוריות...), זה התחליף המושלם שבכלל לא מרגישים ולפעמים מוצלח יותר לדברי מומחי אפיה...
 
לא רק אותנו אינך מבינה, גם את השואלת

קראי שוב את שאלתה ותביני למה לא הצענו לה מרגרינה...
 
מעדיף להמנע ככל האפשר ממרגרינה.

כדברי הממ הידוע:
Joan Dye Gussow — 'As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists.`
&nbsp
רק שבתי לא מסכימה איתי...
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
במקרה הזה הגולש בפירוש ביקש לא מרגרינה

מניח שזו הסיבה שלא המליצו לו עליה.
&nbsp
&nbsp
 

חנהפ

Active member
טוב נו...

מרגרינה לא אבל נטולה כן? יש לך מושג מה יש בנוטלה? שעוד מוסיפים לה 100 גר' חמאה? בעעעע

 
למעלה