מהי טחינה שחורה ? ואיזה סוג טחינה אהוב עליכם ביותר ?

Mor L

New member
תודה רבה
לצערי

אין לנו כותש שום... נשבר חח
האם אפשר לקצוץ את השום דק בסכין או במסננת?
מה היא כמות המים המומלצת? ואיך מוסיפים אותה?
השותפה בדירה שעזבה היתה מכינה טחינה מדהימה אבל לא לימדה אותנו את המתכון, וכשרצינו ללמוד היא הסתבכה בכוונה או שהיא היתה מבולבלת ולא יכולנו ללמוד ממנה כלום...
אני מעדיפה להתחיל עם טחינה לבנה חח
 

bali

New member
מנהל
אפשר בהחלט לקצוץ את השום קטן קטן

עם סכין.
אפשר גם להכין את הטחינה במג׳ימיקס - להתחיל בלקצוץ את השום עם טחינה גולמית ואז להוסיף לימון ומים.
מבחינת כמות המים, על רבע כוס טחינה גולמית הייתי מתחילה בחצי כוס מים, אבל מוסיפים בהדרגה כדי להגיע לסמיכות הרצויה. אם סמיך מדיי מוסיפים עוד מים, אם דליל מדיי אפשר להוסיף עוד טיפה טחינה גולמית.
קחי בחשבון שכשהטחינה המוכנה שוהה במקרר, היא תסמיך עוד קצת.
 

Mor L

New member
תודה רבה
יש לי עוד שאלות


על העטיפה של הטחינה רשום לשים כמות שווה של טחינה ומים.
זה נכון? לא צריך פחות מים מהטחינה?
מתי מוסיפים תבלינים?
עם הערבוב או אחרי שזה כבר במרקם רך ונוזלי?
מצטערת על החפירות
יש לי פשוט ניסיון רע עם זה
 

bali

New member
מנהל
מה שכתוב על האריזה נכון

יחס של 1:1 יתן טחינה די סמיכה אפילו לדעתי. אני בד"כ שמה קצת יותר מים מטחינה, או שתוספת מיץ הלימון מדללת עוד קצת.
את התיבול אני שמה אחרי המים, חוץ מהשום שבד"כ נטחן בהתחלה, אבל אין בעיה להוסיף אותו בסוף. ממילא כשמוכן טועמים ומאזנים את התיבול לפי הטעם האישי.

וזה בסדר גמור לשאול שאלות, זה לא חפירות בעיניי, רק ככה לומדים
 

Mor L

New member
תודה רבה!


אוקיי אני אעשה כך:
כמות מים שווה של טחינה ומים.
חצי לימון סחוט, ואוסיף מים אם יש צורך.
אחרי שזה במרקם הרך והנוזלי אני אוסיף את השום הקצוץ והמלח והפלפל


אני אכתוב איך יצא

תודה!
 

Mor L

New member
יצא מושלם!


אחרי הרבה תיקונים ותוספות זה יצא מושלם! ^^
בתוצאה הסופית שמתי:
1/2 כוס טחינה
1/4 כוס מים
1/2 מיץ לימון סחוט
2 שיני שום כתושות (היה לנו כותש שום חדש שלא ידעתי עליו חח)
מלח
פלפל שחור
וזהו!


בא לי להגיד שאני לא אקנה יותר טחינה מוכנה חח
כי זה חיסכון עצום בכסף לקנות טחינה גולמית
וגם כל הזמן הטחינה במקרר מתקלקלת אחרי כמה ימים...

תודה רבה על הלמידה והסבלנות!
 

bali

New member
מנהל
יש! שמחה שהצליח לך :)

אני הפסקתי לקנות טחינה מוכנה ועברתי לגולמית שאני מערבבת לי ומכינה מתי שרוצה כשראיתי שבמוכנה דוחפים חומרים שלא קשורים בכלל לטחינה (סוכר, שמן וכמובן כל מיני משמרים למיניהם).
שלא לדבר על האופציה של טחינה משומשום מלא עם בוכטה של סידן, לעומת הקנוייה.

בקיצור - אני בעד!
 

Mor L

New member
חח

כשאני אסיים את הקופסה של הטחינה הגולמית הזאת,
אני אקנה טחינה גולמית משומשום מלא

פחדתי לנסות טחינה משומשום מלא על ההתחלה שאולי אני לא אוהב את הטעם,
אז הקופסא הראשונה שקניתי היתה טחינה גולמית מתובלת

ועדיין היה צריך לתבל אותה כהוגן
 

bali

New member
מנהל
טחינה משומשום מלא

לפעמים יש לה טעם קצת מריר, אז טוב שלא ניסית אותה כנסיון ראשון בטחינה גולמית.
מה שכן, אחרי כל מיני נסיונות, מצאתי שיש טחינה משומשום מלא שלא ממש מרגישים בה את המרירות המדוברת -
טחינה משומשום מלא אתיופי של בארכה. על הקופסה יש ציור של שומשום עד חצי הגובה שלה (ככה מזהים אותה לעומת טחינה משומשום מלא רגילה שלהם).

אבל היי, רק מעצם זה שאת מנסה טחינה גולמית ושמה בה רק מה שאת רוצה, זו כבר התקדמות גדולה לעומת טחינה מוכנה קנויה.
 

Mor L

New member
חח תודה רבה


בסניף של שופרסל ליד הבית שלי אין מבחר של דברים
יש בארכה אבל לא זוכרת שראיתי טחינה אתיופי...
מחר אני אבדוק שוב...

המתכון לטחינה גולמית הוא אותו דבר גם לגבי טחינה משומשום מלא?
 

bali

New member
מנהל
אכן, המתכון זהה לטחינה משומשום מלא

הטעם והצבע שלה קצת שונים.
 

oritta17

New member
המלצה טעימה,למי שאוהב ממרח טחינה בטעם חלבה:

מערבבים בקערה 1/2 כוס טחינה גולמית עם 1/2 כוס דבש ,
ולאחר עירבוב טוב,של חצי דקה,תקבלו ממרח בטעם חלבה ,
למרוח בלחמניה טרייה,ולהנות. במיוחד ילדים מתלהבים מהממרח.
 
למעלה