הפעם אשמח להתייעצות על תפריט

התמונה הזו עם ההקרמה המושלמת מגרה אותי


אפשר מתכון?

 

Maldini Girl

New member
בשמחה

1 חב' דפי לזניה (תזדקק בערך לחצי ממנה)
לרוטב עגבניות:
כ400 גרם עגבניות בקופסת שימורים - אני משתמשת במוטי. אני מעדיפה להשתמש בעגבניות שלמות קלופות משומרות.
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור (אולי יהיה צורך במעט סוכר)
לבשמל:
60 גרם חמאה
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
מלח, פלפל לפי הטעם
לחצילים:
2-3 חצילים גדולים, פרוסים.
שמן לטיגון.
להרכבה:
גבינה מגוררת כלשהי לפי ההעדפה האישית. אני השתמשתי פה ב"פרמזן" של תנובה בשל אילוצי כסף וכשרות.
&nbsp
1.מטגנים את החצילים עד להשחמה, מניחים על נייר סופג ומספיגים כמה שמן שניתן.
2.מרוקנים את העגבניות המשומרות לקערה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וטוחנים. אם העגבניות מרוסקות כמובן אין צורך. מוסיפים בזיליקום לפי הטעם וסוכר אם הרוטב חמוץ מידי.
3.בסיר על אש בינונית מכינים בשמל: ממיסים 60 גרם חמאה בסיר ומוסיפים לה 3 כפות יפות של קמח. מערבבים היטב בכף עץ ומוסיפים את החלב. מבשלים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מורידים מהאש ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
4. מרכיבים: בתבנית מניחים שכבת עלי לזניה, עליה מורחים שכבת בשמל, מעליה שכבת עגבניות, מעליה מסדרים שכבת חצילים מטוגנים, גבינה מגוררת וחוזר חלילה. אני עושה בדר"כ 3 שכבות של לזניה. בלזניה הזו ספציפית החצילים הספיקו ל2 שכבות ושכבה שלישית הייתה רק עם בשמל, עגבניות וגבינה.
5. אני בשלב זה מכניסה את הלזניה למקרר לכמה שעות (ועד 24 שעות). אני לא יודעת להסביר אבל משהו בזמן הזה שהיא עומדת עושה לה טוב בעייני. זה לא הכרחי אבל לטעמי מוסיף.
6. מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים כ30-40 דקות. דפי הלזניה צריכים להיות רכים (אני דוקרת בזהירות עם סכין ובודקת לפי זה) והגבינה למעלה צריכה להיות מומסת ומושחמת.
&nbsp
 
למעלה