הפעם אשמח להתייעצות על תפריט

Maldini Girl

New member
הפעם אשמח להתייעצות על תפריט

בשישי בערב מארחת חברים. הם כבר הספיקו טיפה לעצבן אותי בדרישות. בגדול זה המצב:
מדובר על בין 5-6 אנשים. מתוכם: אחת שומרת כשרות, ולכן הארוחה חלבית.
אחד לא אוכל דגים.
אחד לא אוכל גבינות (אבל כן חלב/ שמנת אם הם אפויים/ מבושלים)
אחד לא אוכל פטריות.

התפריט שהרכבתי בינתיים:
-מרק אפונה
-סלמון בתנור במרינדה של חרדל ודבש/ עוד אופציה שחשבתי היא לעשות "שניצל דג". אשמח לשמוע מה נשמע לכם עדיף.
-לביבות בטטה, בצד מטבל של שמנת חמוצה ועירית
-לזניית-חצילים
-אורז לבן
-סלט ירוק עם פקאנים
-חלה

קינוח- חשבתי לקנות עוגה ממאפייה חמודה ומוצלחת שיש לי ליד הבית, ואולי גם גלידה.

קצת על הרציונל, כדי שתבינו מדוע הרכבתי כמו שהרכבתי:
-מרק מבחינתי חייב להיות בכל ארוחת שישי
-הדג הוא ה"מנה העיקרית" עבור כולם, עבור הבחור שלא אוכל דגים חשבתי שהלזניה והלביבות יכולות להוות תחליף.
-אני לא יודעת אם הבחור עם הגבינות יאכל לזניה ולכן מציעה גם אופציה של אורז לבן.

איך נשמע לכם? חסר משהו? להוסיף עוד סלט?
 

חנהפ

Active member
נשמע מצויין

למרות שאולי הייתי בוחרת מרק קליל יותר מאפונה (יבשה?)
אולי, אבל אולי הייתי שוקלת לשים על השולחן 2-3 ממרחים לחלה לפני/ביחד עם המרק
 

yair_bar

New member
מנהל
מחליף את האורז בפירה

יתאים מצויין לסלמון (שעדיף בעיניי אם אין שיקול כלכלי על שניצל דג).
&nbsp
לא בטוח לגבי הקשר בין הדג ללזניית חצילים. מבין שזה אמור להיות פתרון לזה שלא אוכל דג, אבל סביר שגם השאר יאכלו מהמנה.
 

עדיקים

Active member
ההמלצות שלי

מכיוון שיש סועד אחד שלא אוכל דגים לא הייתי מכינה סתם אורז אלא אורז מעניין עם ירקות/שקדים וצימוקים שיהיה עשיר יותר עבור מי שאין לו ממש מנה עיקרית.
האם בלזניית החצילים יש גם פסטה?
אם את משדרגת את האורז הלבן הייתי מוותרת על לביבות הבטטה.
למרות שאני לא אוכלת סלמון ואוהבת שניצל דג באירוח כזה חגיגי הייתי מגישה סלמון ולא שניצל דג.
החלה על השולחן היא בשביל הקידוש בלבד? אם לא הייתי מוסיפה לשולחן טחינה/חומוס/סלט נוסף שאפשר לנשנש עם החלה.
 
עוד רעיונות

שלום
1. דג מרוקאי עם סלמון. יש שם גם דג וגם נוזל בשפע לטבול חלה...חוץ מה-1 שלא אוכל דג, זה טוב לכולם. (אין חלב ואין פטריות)
לחתוך את הסלמון לפרוסות. להסיר את העור, להשרות במי מלח ומיץ מ-2 לימונים לפחות לשעה.
לערבב כוס שמן קנולה עם 3 כפות פפריקה מתוקה, כף וחצי כורכום וכפית וחצי כמון מזרחי.
לשפוך לסיר, עם 2-3 גמבות חתוכות לפלחים, 3 גזרים פרוסים לטבעות, חצי שקית חומוס קפוא, ראש שום מקולף וחתוך לחצאים. מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
להוסיף מים חמים לכיסוי החומרי גלם. להוסיף זר כוסברא קצוץ דק.
לסחוט פנימה 2 לימונים, אפשר להוסיף לפלפ חריף לפח הטעם.
לבשל על אש קטנה עד שהגזר והפלפל רכים.
להוסיך את הסלמון, להוסיף עוד זר כוסברא קצוץ דק, להביא לרתיחה ולבשל 20 דקות. להוריד מהאש.

2. מרק זה בד"כ מנה שניה. בסלטים הייתי הולך על משהו שניתן לחבר לחלה כדי להשביע את מי שלא מסתדר עם משהו מהמנות העיקריות...
סלט חצילים רומני (אשמח לתת מתכון אם יתבקש), פלפלים קלואים עם שמן זית ושום, חומוס, טחינה, טפנד זייתים, סלט ביצים, סלט תפ"א. את חמשת האחרונים אפשר לקנות מוכן. גם כשר וגם לא גוזל זמן הכנה.
3. פשטידה צמחונית עם ביצים.
 

Maldini Girl

New member
תודה, וקצת תשובות

בנוגע לאורז- אולי אוסיף לו בצל מטוגן ושקדים קלויים.
גם בסוף זה לא יהיה סלמון אלא שניצל דג בגלל המחירים הפסיכיים של הסלמון.
&nbsp
*בנוגע למרק: דווקא המרק אפונה שלי די קליל וכייפי, וגם הבחור ביקש שאכין אותו. אז נראה לי שבו דווקא אדבוק.
*זה רעיון טוב להוסיף מטבלים לחלה. חומוס וטחינה הם לא אופציה (אלרגיה). אולי אכין חומוס עדשים כתומות, חמאה, פלפלים קלויים.
*בנוגע לפירה- אני מודה שזה רעיון טוב אבל אני לא אוהבת כ"כ פירה וגם לא אוהבת להכין אותו. אז נמנעת.
*בלזניה יש פסטה.
*אולי באמת אוסיף עוד איזשהו סלט. פשוט מניסיוני לרוב סלטים פחות אוכלים, ותמיד יש לי תחושה שאני מכינה הרבה מידי.
*פשטידה ולזניה נראה לי מיותר. ודווקא הלזניה יותר קוסמת לי.
&nbsp
 
לגבי הדג

את יכולה לקחת גם דגים זולים יותר מסלמון (אבל לא פחות טעימים, כמו בקלה או נסיכת הנילוס) ולאפות אותם בתנור עם ירקות (טגני או תיצלי בתנור את כל הירקות שיתחשק לך, תתבלי, ותוסיפי לתבנית שבה תניחי את הדגים, ותאשפזי בתנור עד שיהיה מוכן), או להכין חריימה.
אני מאווווד אוהבת שניצל דג, אבל כמנה עיקרית זה נראה לי קצת יבש (בלי רוטב), וזו גם עבודה שתיקח לך הרבה זמן-לטגן את הדגים.
יתר התפריט מושלם. אין צורך לגעת בכלום.
 

oritta17

New member
אפשר להכין סלט טעים מתפו"א :

לבשל תפוחי אדמה עד לריכוך ,ולמעוך לפירה,
לקצוץ דק דק ,בצל בגודל בינוני.
לבשל 5 ביצים, ולקצוץ ןלהניח בקערה
להוסיף 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל,ואת בבצל הקצוץ דק דק ,
ולערבב הכול ביחד עם התפו"א,
ולפזר כף פטרוזילה קצוצה מעל.
מתקבל סלט תפו"א ,קל להכנה ,טעים ומשביע.
 

oritta17

New member
אולי להמיר למרק קליל ,כי מרק אפונה מחמם ודי כבד לעיכול.

אולי מרק ירקות עם קישואים ,גזר שמיר ותבלינים ?
 

צנצנת26

New member
האורז מרגיש לי מיותר

הייתי מחליפה אותו באיזו פשטידה טובה, או בפאי רועים כשאת מילוי הבשר מחליפות פטריות. לא יודעת, איכשהו אורז הולך טוב לצד איזה ירק מבושל עם רוטב, כזה שמשתדך טוב לאורז. אבל הפעם האורז מרגיש לי קצת גלמוד.
 

Maldini Girl

New member
יכולה להבין את כוונתך

אבל האורז נבחר מכמה טעמים...
אורז זה משהו פשוט שכולם אוכלים. בלי "אני לא אוכל חלב, אני לא אוכל את זה ואת זה". זה משהו שתמיד יאכלו. אני גם חולת אורז (אורז הוא אחד המאכלים האהובים עליי בעולם) כך שגם אם יישאר - פשוט אוכל ממנו בימים הבאים.
בנוגע לעוד פשטידה - מכיוון שיש לזניה אז עוד פשטידה מרגישה לי מיותרת. הפאי רועים עם הפטריות נשמע מעניין אבל - א. כמות כזו של פטריות היא די יקרה. ב. כמו שציינתי יש אחד שלא אוכל פטריות. נכון שמותר שתהיה מנה על השולחן שאחד לא אוכל אותה, אבל במקרה הזה מכיוון שפטריות זה מוצר מאד יקר נוח לי לדלג עליו.
אני גם חושבת שהשניצל דג ילך טוב עם האורז. אני מתכוונת להוסיף לו בצל מטוגן, שקדים קלויים וחמוציות עם קצת יין אדום וסילאן כדי שלא יהיה יבש.
&nbsp
כמו כן קיבלתי את עצותיכם בנוגע למטבלים לחלה.
אחד המשתתפים אמר שהוא יהיה אחראי על הכנת מטבל אחד לבחירתו. כנראה משהו עם עגבניות, ואני אכין סלט ביצים קטן ואולי גם ספיחה אם ישאר לי חציל ועגבניות מהלזניה.
 

ybo4

New member
את אדם סבלני ומכיל

מבחינתי, המגבלות שעליך להטיל על עצמך כדי לארח מספר חברים עצומות.
לי הארוחה נראית מספקת ביותר. לגבי הדג - אינני האדם המתאים להתייחס, משום שאינני מבינה עד היום את אוכלי הדגים...
שיהיה בהצלחה
 

Maldini Girl

New member
תודה :)

אין ספק שזה נהיה מורכב כל פעם מחדש.
הפעם החברה שומרת הכשרות מצטרפת. זו פעם ראשונה שהיא מסכימה להצטרף, לרוב נמנעת מענייני כשרות. הכשרתי ערימה שלמה של כלים וברגעים אלו התנור שלי עובר הכשרה גם כן.
&nbsp
הבעיה בארוחות האלה שלפעמים בסוף אני מרגישה שאני מבשלת מאילוצים ובטח לא את מה שאני הכי הייתי רוצה.
התכנית המקורית שלי לארוחה היום הייתה עוף ברוטב של ריבת תפוחי עץ. אבל ברגע שעברנו לארוחה חלבית זו כבר לא הייתה אופציה.
 

Maldini Girl

New member
חוזרת לסכם את אתמול

אז מה היה בסוף?
-מרק אפונה, שהיה להיט ממש.
-סלט ירוק עם פקאנים
-חלה קנויה.
-תוספות לחלה:
ספיחה, חריפה שיצאה יופי.
סלט ביצים ותפו"א במיונז ביתי
עגבניות מיובשות בשמ"ז עם גבינת פטה כבשים ועירית.
&nbsp
עיקריות:
-שניצל דג, שהיה גם להיט. הוגש עם המיונז הביתי ועם רבעי לימון.
-אורז עם בצל מטוגן וחמוציות שבושלו ביין וסילאן, ולמעלה פוזרו שקדים קלויים.
-לזניה חצילים- היא הייתה סופר טעימה אבל בדיעבד בכמות מאד גדולה. תזכורת לעצמי, בפעם הבאה בארוחה כזאת לעשות תבנית אינגליש קייק של לזניה.
-לביבות בטטה עם מטבל של שמנת חמוצה ועירית.
&nbsp
לקינוח היו תאנים טריות וגלידה - שניהם קנויים.
&nbsp
מצרפת קצת תמונות, לא הכי מגרות. לא ממש היה לי זמן לצלם. אבל האמת שהייתה ארוחה להיט והיה ממש כיף.
אם מישהו מעוניין למתכון של משהו אשמח לתת.















 
מגבלות אכילה של האורחים

שלום
לצערי יש לי במשפחה 1 שמכיל 95% מהמגבלות ועוד שהוזכרו!
סיוט, וגם מגביל באופן שניתן להכין לאחרים. אז יוצא שכולם חייבים לאכול:
כשר, בלי דג, בלי גבינה, בלי...
לפעמים אני חושב שעדיף לבשל להם מנה כרצונם, ובזה תם העניין. כל הייתר לא חייבים לקבל את גזר הדין של המגבלות הללו.וכמובן להקל על מי שמכין אותם.
 

נטעליג

New member
איך את מכינה את המרק- אפונה קפואה\טריה? כתבת שזה מרק קליל

אז מנחשת שלא אפונה יבשה מסוג כלשהו
.
 

Maldini Girl

New member
משתמשת באפונה סנפרוסט

קוצצת בצל אחד ומבשלת אותו עם מעט חמאה בסיר עד לשקיפות, מוסיפה את האפונה סנפרוסט, מערבבת ומוסיפה מים/ חלב/ ציר עוף/ ציר ירקות (תלוי מה יש לי ותלוי במגבלות המרק). אתמול למשל הוספתי ממש קצת חלב והרבה מים. בישלתי עד לריכוך מלא.
סיננתי מנוזלים (שמרתי אותם), טחנתי והעברתי במסננת דקה, כך שנוצרה מחית חלקה לחלוטין, ואז החזרתי בהדרגה את הנוזלים לקבלת המרקם הרצוי.
אם אני צריכה להכין כמות גדולה של מרק (נניח מעל 4 מנות) אני מוסיפה לאפונה גם תפוח אדמה אחד גדול, קלוף וחתוך לקוביות בינונית. זה מוסיף לו גוף ואז אפשר להוסיף גם עוד נוזלים.
&nbsp
ה"קלילות" שלו בעצם מותנית בכמות הנוזלים שמוסיפים לו ובסוגם. נניח לתחושתי חלב ושמנת מכבידים על המרק, גם אם מעשירים אותו מאד.
 
למעלה