מהי טחינה שחורה ? ואיזה סוג טחינה אהוב עליכם ביותר ?

oritta17

New member
מהי טחינה שחורה ? ואיזה סוג טחינה אהוב עליכם ביותר ?

מכול שפע מיכלי -הטחינה משומשום המלא, ומיכלי הטחינה השחורה,לא ידעתי במה לבחור.
מישהו יודע מזה טחינה שחורה ?
 

yair_bar

New member
מנהל
2 טחינות מומלצות

הר ברכה וירושלים.
&nbsp
שתינן מצויינות
 

oritta17

New member
מישהו מכיר וכבר ניסה את הטחינה האתיופית ?

אגב,לגבי טחינה שאיננה גולמית:(ללא הקליפה.):
אם הטחינה לא מיוצרת משומשום -מלא, היא פחות איכותית :
כאשר מסירים את הקליפה החיצונית העוטפת את גרגרי -השומשום,למעשה מסירים מהטחינה מכמות הסידן ,ומהסיבים התזונתיים.
הטחינה הגולמית המלאה-עשירה בסידן, (לכן מאוד מתאימה לנמנעים ממוצרי חלב.)
הסידן הרב שיש בטחינה המלאה חשוב לבריאות השיניים ולחיזוק עצמות השלד,
ולחיזוק כלי -הדם ,וכך מניעת בעיות לב ,ולכן כדאי להעדיף את הטחינה הגולמית.
&nbsp
בקשר לטחינה האתיופית : אם מישהו מכיר וניסה אשמח לקבל המלצה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
טחינה גולמית אינה קשורה לקליפה

כשמדברים על טחינה גולמית מתכוונים לשומשום טחון ללא תוספת של תבלינים ו/או נוזלים ללא קשר להמצאות הקליפה.
&nbsp
אשמח לראות מראה מקום למחקר מדעי המאמת את כל מה שכתבת וכן את העובדה שתוספת הסידן שהקליפה מוסיפה לטחינה גם נספגת בגוף,
&nbsp
בכל מקרה אם טחינה מסויימת תהיה לי טעימה זה לא אומר שהיא תנעם גם לחיכך ולהיפך כך שאני לא מבין את הבקשה להמלצה.
קני, נסי והתרשמי, טחינה זה לא מוצר כזה יקר.
 

mיטלמן

Well-known member
אבל אמארה מחירה שווה זהב,

ואין אפשרות להחזרת הצנצנות, או שאפשרי אם תביאי אליו הביתה.
 
ממחזרת במיכל מחזור זכוכית וכן, חומר גלם טוב עולה כסף

אני לא אוכלת כמעט בחוץ ומשקיעה בחומרים טובים כדי לאכול בבית. ונמנעת מפלסטיק כמה שאפשר.
 
תודה, ושוקי גלילי אמין בעיני

טוב אז אולי בעתיד אמנע מזהב מלאה. או אפילו לא אוכל כל הזמן מלאה גם אם אורגנית כי באתיופיה הפיקוח לא משהו, ואולי אמארה הוסיפו אי אילו מרכיבים אסורים כדי להעלות את אחוז הסידן.
בקיצור, אני נהיית חולה רק מהאילו הזה, כנראה אמות מתישהו בכל זאת...
ועדיין אני כן סומכת על מזון אורגני.
 

oritta17

New member
הבהרה לפיקוח של הטחינה האתיופית ,כתשובה למי שחושש בעניין ,,

אז למי שלא יודע, במדינת אתיופיה, הם בכלל לא מייצרים טחינה ,
אלא ,הכפריים האתיופים מגדלים את השומשום ליצוא,
והם לא עוסקים בהכנת טחינה בכלל.
ישראל מייבאת את גרגרי -השומשום מאתיופיה, וביישובי הגליל מייצרים את הטחינה -
שנקראת טחינה אתיופית.
לכן, מי שחושש שהטחינה לא בפיקוח תברואתי-באתיופייה, יכול להירגע,
- באתיופיה לא מייצרים טחינה בכלל, הם רק מגדלים את גרגרי-השומשום לייצוא .
 
אני חושבת שבפיקוח, הכוונה היא לתנאי הגידול

כשיש סרטיפיקט אורגני, זה אומר שהמגדלים עומדים בתנאים כאלה ואחרים. גלילי כנראה התייחס לכך שאי אפשר לסמוך על הפיקוח באתיופיה, שאני לא יודעת אם יש או אין בסיס לטענה הזאת.
 

mיטלמן

Well-known member
oritta17, אני חוששת מתגובות לא ברורות.

כגון זו "וביישובי הגליל מייצרים את הטחינה"
בעיבלין בטחינת הנסיך? למה מילים סתומות, להכנת טחינה נדרש ציוד מיוחד, כלומר מפעל טחינה, לירון אין כזה,
את קרובה של ירון? מדברת בשמו?
עדיף בעיני לא להגיד כלום מאשר משהו כל כך הזוי, בישובי הגליל, כן בטח, בכמה ישובים? למה לא להגיד משהו ברור, מה אתם מסתירים?
שלא יהיה ספק, הטחינה מצוינת.
 

oritta17

New member
טחינה אמהרה ,

הטחינה נקראת כך, ע"ש מחוז אמהרה באתיופייה,אשר בו מגדלים את השומשום ,
ולאחר איסופו מהשדה, משוווקים את גרגרי-השומשום לישראל,
הכנת הטחינה האתיופית מתבצע בישראל, ונקראת "טחינה אמהרה-אתיופית."
 

Mor L

New member
חח עשיתם לי חשק


בעקבות הכותרת בעמוד הבית של תפוז, קניתי טחינה גולמית כדי לנסות להכין לפי המתכונים שרשמו שיש בשרשור
אבל אני רואה פה שרק מדברים על סוגי טחינה XD

למישהו יש מתכון טוב ואמין לטחינה ביתית?

מפחדת לנסות מתכונים מהאינטרנט כי אני לא יכולה לדעת מה ייצא מזה...
 

bali

New member
מנהל
את רוצה מתכון להפוך את הטחינה הגולמית לטחינה מוכנה לאכילה?

אם הבנתי נכון אז הבסיס הוא ככה:

לטחינה "לבנה" רגילה
טחינה גולמית
מיץ לימון טרי
מים קרים
מלח
שום כתוש
אני מוסיפה גם טיפה כמון טחון לטחינה "לבנה".

לגבי כמויות, זה עניין של כמה טחינה רוצים בסוף, ואם רוצים אותה סמיכה או דלילה יותר.
אני מתחילה עם 1/4 כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, שן שום כתושה ומוסיפה מים לפי הצורך. מתבלת ומשפרת טעמים.

עוד אופציה היא להכין טחינה ירוקה. זה אומר טחינה שמשלבים בה עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה או נענע.
במקרה כזה מתחילים בלקצוץ דק דק את עשבי התיבול עם שן שום, הכי נוח במג'ימיקס טוב, משהו כמו חצי חבילה של עשבי תיבול, ואז מוסיפים את הטחינה הגולמית, 1/3 כוס, מיץ מחצי לימון ומתחילים להוסיף מים קרים לפי הצורך תוך כדי עיבוד.
אני עושה כזו עם נענע ושום, וזה יוצא מאד טעים ומעניין. הקלאסית הירוקה היא עם כוסברה ו/או פטרוזיליה.
 
למעלה