לחם שיפון 40%

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
לחם שיפון 40%

מצריך מעט נסיון בעבודה עם בצק בהידרציה גבוהה.
300 גר' קמח לבן
200 גר' קמח שיפון
10 גר' גלוטן
400 גר' מים

8 גר' שמרים יבשים
3 כפות מים
קורט סוכר

10 גר' מלח
לנפות את הקמחים לקערה, להוסיף את המים ולערבב מעט להרטבת הקמחים בלבד ולהניח לשעתיים עד 8 שעות.
לערבב בקערה קטנה את השמרים, המים והסוכר ולהניח לתסיסה.
להוסיף את השמרים לקערה ולהתחיל ללוש בעזרת וו הגיטרה, להוסיף את המלח וללוש עוד 3 דקות.
להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח, להניח למנוחה של 15 דקות.
לבצע מתיחה וקיפול שליש על שליש משני הצדדים ולהניח למנוחה של 20 דקות.
לחזור על הפעולה עוד 5 פעמים עם מנוחה בכל פעם.
לעצב את הבצק לכיכר או שניים ולהניח לתפיחה עד כמעט הכפלת הנפח. בסיום התפיחה ניתן לחרוץ את הבצק אם רוצים.
לחמם את התנור ל-250 מעלות עם אבן אפיה או תבנית תנור כחצי שעה לאחר הגעה לטמפרטורה, להחליק את הלחם לאבן ולאפות עם תבנית קטנה ובה מים חמים לאדים בתחתית התנור ל-10 דקות, להוציא את תבנית המים ולהמשיך לאפות עד השחמה וצליל חלול בהקשה.



 

TCHM

New member
סלט מוחמצים

תערובת ירקות מוחמצים פרוסים, הירקות מוחמצים כל סוג
בנפרד ובתוספת תיבול מעט שונה.
כמות המלח, חומץ וסוכר לפי הטעם האישי.
להחמצת הירקות:
על כל כוס מים - 1/4 כוס חומץ, 1 כפית מלח, 1 כף סוכר.
מכניסים את הירק לסיר, מכסים במים במדידת מספר הכוסות.
מוסיפים את החומץ, המלח והסוכר ומערבבים, מחממים עד לרתיחה
ועוד 5 דקות ברתיחה קלה ומסירים מהאש.
מעבירים לצנצנות, מכסים בנוזל וסוגרים, מניחים לספיגת טעמים של יום.
ניתן להוסיף שום, פלפל חריף, צמחי תבלין, גרגרי חרדל, גרגרי פלפל
אנגלי וכו'.
להכנת הסלט - פורסים את הירקות ומניחים בקערה, מוסיפים מספר
עלי בזיליקום ויוצקים מעל מעט מנוזל הכבישה, מזלפים מעל מעט שמן זית
ומגישים.
בתמונה 3 סוגי פלפלים מוחמצים, שומר מוחמץ, בצל סגול ועגבניות קלופות
ומגולענות קצוצות גס.

 

TCHM

New member
פלפלונים מוחמצים למילוי

למילוי - סלט ביצים, גבינת שמנת, לבנה, סלט טונה וכו'.
ההחמצה כמו במתכון הקודם.



 
למעלה