המלצה למרקים קרים?

bali

New member
מנהל
גם סבתי ההונגריה היתה מכינה מרק דובדבנים קר

ומגישה אותו בתחילת הארוחה.
גם לנו זה היה מוזר ולגמרי קינוחי, אז בשלב כלשהו, כשהיינו רואים את הקערה עם המרק הזה, היינו אוספים את קערות המרק מהשולחן ומניחים בצד, ומחזירים את הקערה למקרר, שתחכה לסוף הארוחה, כי בתור קינוח זה אחלה. בהתחלה היא היתה מוחה, אח"כ הבינה שאין מה לעשות, מרק דובדבנים זה קינוח בשבילנו.
 

tgranot

New member
לגבי הצ'יזקי , יש את הגירסה הבולגרית טרטור.

וריאציה קלה לגירסה של חנה.

1) להוסיף צרור שמיר קצוץ32) אופציונאלי -להוסיף 2-3 אגוזים קצוצים. ומעט נענע קוצוצה (לא בולגרי בעליל, ומבחינתי סוג של חילול קודש, אבל שיהיה למי שמוכן/נה להסתכן
)
2) להוסיף חצי כוס עד כוס מים קרים + קוביות קרח ולהכניס למקרר שעה לפחות על מנת למזג טעמים.
4) לגבי המלפפונים: מי שאינו מחבב את כל ההתעסקות במלפפונים מגורדים בפומפיה על שלל נוזליהן יכול לקצר תהליכים עי חיתוך המלפפונים לעיגולים דקים מאוד, ואז שוב לרצועות.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני יודע שיש מרק על בסיס חצילים ויוגורט

קולים חציל ומערבבים עם יוגורט, מעט שמן זית, מלח ופלפל.
&nbsp
אפשר גם לשלב מעט שום כתוש, עלי נענע וכו'
 

טינטיןS

New member
מרק בורשט קר עם שמנת מתוקה

מתכון מילדותי. אהבתי נורא. אם תרצי נדבר על המתכון :)
 
אתמתכוונת לסביקולניק??

בדיוק אמא שלי הכינה...אני אוכלת עם שמנת חמוצה, מלפפון,בצל ירוק, צנונית וביצה קצוצה ומוסיפה שום כתוש.
&nbsp
את מכירה מרק בשם "שיוול"?....זה מעלי חמציץ (או משהו כזה....)....
&nbsp
 

טינטיןS

New member
הבורשט של ילדותי

היה יותר קינוח, כמו לפתן. לשאלך- שיוול - מעולם לא שמעתי..
 
מרק אבוקדו קר כמובן!

מתכון למרק אבוקדו קר שעושים בבלנד

מרכיבים

2 כוסות מים קרים
2 אבוקדו בשלים, חצויים, מגולענים וקלופים (אני הכי אוהבת זן אס)
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
כוס עלי כוסברה (או פטרוזיליה אם אתם מהנמנעים)
מיץ מליים אחד או חצי לימון (ליים הולך נהדר עם אבוקדו, אז אם זאת העונה זה הכי טוב)
2 כפות שמן זית
1/2 בצל קצוץ גס
3 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף, חצוי ומנוקה מגרעינים (אלא אם אתם אוהבים חריף)
1.5 כפיות מלח
קורט פלפל שחור
כוס קוביות קרח

לקישוט
עגבניה קצוצה דק
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
בצל סגול קצוץ דק

אופן ההכנה

מכניסים את כל המרכיבים מלבד הקרח למעבד מזון או בלנדר חזק. מערבבים דקה עד לקבלת מרקם קרמי סמיך.
מתקנים תיבול ומוסיפים את קוביות הקרח. מפעילים לחצי דקה נוספת.
מעבירים לכלי הגשה, ומעטרים בעגבניה, פלפל חריף ובצל סגול. בתיאבון.
 
למעלה