צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה

שלום

מצרכים:
1.5 ק"ג בשר בקר טחון בלי שומן.
1 בצל גדול קצוץ דק
1 רסק עגבניות גדול "טל"
1 עגבניות מרוסקות של MUTTI
1 ראש שום קטוש
150 גרם פסטרמה רומנית (זוגלובק)
3 קופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות (גליל)
רוטב BBQ מעושן
מלח, פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה
מעט שמן קנולה ומים רתוחים.

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שמשנה צבע, עם מלח על אש קטנה.
מוסיפים את הבשר ומפרקים עם תרבד עד שמשנה צבע מאדום לחום.
שופכים (עם מכסה) נוזלים אם יש...
מחזירים לאש, מוסיפים את הרסק עגבניות ואת העגבניות המרוסקות, עם קצת מים, לנקות את דפנות השימור ולדלל מעט את התבשיל.
מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את התבלינים ואת השום. מערבבים היטב.
מוסיפים את הפסטרמה פרוסה לחתיכות קטנות ומבשלים כשעה.
מוסיפים את השעועית ומרוטב ה-BBQ (ע"פ הטעם).
מערבבים היטב ומבשלים עוד שעה.

חריף: אפשר להכניס פלפל חריף, או אבקת צ'ילי, לפי הטעם.

להגשה: זו מנה המכילה גם את הבשר וגם את התוספת (שעועית).
הולך טוב עם לחם כפרי או מחמצת לייד. לטבול בנוזל.

בתיאבון
 
למעלה