התייעצות בנושא בשר בקר,

oritta17

New member
התייעצות בנושא בשר בקר,

בשנה האחרונה התברר לי ,כי רוב האטליזים רוכשים בשר מחו"ל,
ובעיקר מפולין ,וזאת מתוך מטרה להוזיל את המחירים.
רציתי לדעת היכן נמכר בשר הבקר המקומי של מגדלי הבקר בישראל ?
 
יבוא בשר בקר לארץ...

קיים מאז קום המדינה והסיבה לכך היא שאין בארץ מספיק בשר בקר כדי לענות על הביקוש. הארץ ענייה במים ובשטחי מרעה הדרושים לגידול בקר. רוב הבשר הטרי הנמכר בארץ ממקור ישראלי הוא מפרות שלזוויג הולשטיין זקנות, זן של פרות חולבות שתנובת החלב שלהם פחתה עם הגיל ומכאן טעמן הלא כל כך... בשר מרעה אמיתי התפתח בעשורים האחרונים בעיקר ברמת הגולן וגם על איכותו יש הרבה מה לאמר.כשהוא באמת מאיכות טובה הוא נמכר למסעדות או ל"איטליזי צמרת"....
פעם היו מייבאים רק בשר קפוא מתוצרת ארגנטינה מה שאיפשר לכל מיני עבדקנים וחובשי תרבושים לטייל ברחבי העולם על חשבונך. היום התרחבו מקורת היבוא ואמצעי התובלה ומביאים בקר גם חי וגם טרי מהרבה מקורות.
 
למעלה