המוכר והידוע -ציזיקי
[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%A6%D7%99%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%99[/URL]
כיבים:
4-5 מלפפונים עם הקליפה שטופים
כפית גדושה שום כתוש
2 יוגורט
מלח,פלפל שחור
2- 3 כפות שמן זית
שמן זית להגשה
אופן ההכנה:
מגררים את המלפפונים על מגררת גסה
מוסיפים כחצי כפית מלח מערבבים ומניחים ל - 10 דקות
סוחטים היטב
מוסיפים את היוגורט, השום והתבלינים
בוחשים, כדי להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו
והפחות מוכר , אבל מאוד מוצלח מרק דובדבנים קר מהמטבח ההונגרי
750-800 גרם דובדבנים טריים (2 אריזות שקופות), מגולענים או צנצנת דובדבנים משומרים
4 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כף מיץ לימון טרי
פרוסת לימון עם הקליפה
2 כפות קמח
250 סמ"ק שמנת מתוקה
להגשה: שמנת חמוצה
אופציה להגשה: יין אדום
שמים בסיר את הדובדבנים, המים, הסוכר הקינמון, מיץ לימון ופרוסת הלימון.
מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כ 10-15 דקות עד שהדובדבנים מתרככים.
בקערית מערבבים את הקמח עם מעט שמנת מתוקה, עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים לקערית את יתרת השמנת ומערבבים.
יוצקים לאט את תוכן הקערית לסיר הדובדבנים, תוך ערבוב נמרץ.
מבשלים כ4-5 דקות על אש נמוכה,תוך בחישה מפעם לפעם.
טועמים ומתקנים תיבול עם עוד סוכר ואם רוצים עם סרט מקליפת לימון.
מסלקים את פרוסת הלימון.
מקררים את המרק ומעבירים למקרר.
מגישים קר מאד עם כף שמנת חמוצה מלמעלה.
עוד מרק קר מהמטבח ההונגרי
מרק לבן תפו"א או שעועית צהובה
חומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה/שעועית צהובה
1 בצל
זר פטרוזיליה
1 כף מלח
3 כפות קמח
5 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1.5 כוסות שמנת חמוצה
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מניחים בסיר, מכסים ב 10 כוסות מים, ממליחים מוסיפים הפטרוזיליה ובצל שלם ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
מוציאים את הפטרוזיליה והבצל
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים את הפפריקה.
מעבירים את התערובת מהמחבת לסיר המרק. מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות נוספות.
מניחים את המרק בצד להתקרר, כשהוא פושר מוסיפים את השמנת החמוצה ומאחסנים במקרר ל - 24 שעות לפני ההגשה.