המלצה למרקים קרים?

Maldini Girl

New member
המלצה למרקים קרים?

אני מתה על מרקים
אבל עם החום הכבד קצת מתחשק לי מרקים קרים, קלילים ומרעננים. כאלה שמתאימים לקיץ.
אשמח להמלצות פרט לגספאצ'ו. תודה!
 


https://www.informationvine.com/ind... for summer recipes&dqi=&am=broad&an=google_s
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה רציני? בשביל זה צריך אותך או פורום מתכונים?

אם יש לך מתכון - בבקשה תשים אותו.
&nbsp
&nbsp
 
לרגע חשבתי שאני חולם!

שלום
כן, אני רציני. אתה לא!
הגברת מלדיני בקשה המלצה למרקים קרים ולא למתכונים!
לא בכותרת: המלצה למרקים קרים
ולא בתוכן: אשמח להמלצות פרט לגספאצ'ו. תודה!
וזה בדיוק מה שעשיתי.
המילה מתכון למרק קר אינה מופיעה כלל. אם אתה רוצה מתכונים למרקים קרים, זה פוסט אחר...אתה מוזמן לפתוח אותו.

לידיעה, הפוסט שלך אישי ופוגעני וללא שום סיבה. זה כאילו שכתבתי לך:
אם כך אתה מתנהל, בשביל מה אנחנו צריכים אותך (כמנהל) בפורום מתכונים?
 

Maldini Girl

New member
מיכאל, נמנעתי מלהגיב לך על תגובתך הראשונה

כי זה היה נראה לי מיותר. אבל לאור תגובתך השניה כן אגיב.
&nbsp
זה פורום מתכונים.
אני לא צריכה לכתוב "בבקשה תנו לי מתכונים" זה מובן מאליו. כן. אני מצטערת ומתעקשת- זה מובן מאליו.
מעבר לכך שלא נהוג פה להעלות קישור ללא מתכון (אפילו לא טרחתי לפתוח את הקישור). אפילו לא טרחת לכתוב האם זה קישור לאתר עם מתכונים או קישור למתכון מוצלח שניסית ואהבת. פשוט שמת לי קישור וזהו זה. יש בזה משהו מעט מזלזל, התעלמתי בהתחלה. אבל לאור האמירה שלך ש"הגברת (אני) לא ביקשה מתכון אלא רק המלצה"... לא יודעת. או שאתה מנסה ללעוג לי- ולא ממש ברור לי למה, כי אני מרגישה שתמיד נהגתי בך בכבוד, או שאתה מנסה להתחכם ולא ברור לי ממש מאיזו סיבה ומאיזה טעם ומה הרווחת אתה מזה, ומה הייתי אמורה אני להרוויח.
תופתע בוודאי לשמוע שלעשות גוגל על "מרקים קרים" גם אני יודעת. אם כתבתי פה כנראה קיוויתי למשהו מומלץ, מניסיון אישי ומוצלח.
חבל לי שככה בחרת.
 
לא עברתי קורס נביאים!

שלום
אני קורא את דבריך, ואני מבין שאת מחפשת רעיונות למרקים קרים.
זה מה שעשיתי. לא ניסיתי להתנבא למה הכוונות שלך מעבר לכתוב.
כמו שכתבתי: לא עברתי קורס נביאים!
לכל רעיון בקישור שלי (למרק קר) את יכולה ללחוץ עליו או אם זה לא מוביל למתכון, להעתיק אותו לשדה החיפוש, להוסיף את המילה מתכון באנגלית: recipe והנה לך הפתרון.
אם את יודעת לעשות גוגל על "מרקים קרים", הייתי משוכנע שתדעי לעשות גם את הצעד הבא. לא מבין למה את החלק זה עלי לעשות עבורך...

הנושא של פוסט בלי מתכון כבר הובא לידיעתי ע"י המנהל בהרחבה בעבר.
לא שהאחרים כאן קדושים וכל פוסט שלהם מכיל מתכון!
לא מזמן התנהל כאן שרשור עם נדב (הבשלן) שדן בנושא.
כך שלא הייתי מעלה על דעתי, מחמת התגובות הקשות פה, לעשות כדבר הזה, של לענות בלי להוסיף מתכון.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה כנראה לא מבין מהו פורום מתכונים

כל פעם מחדש אתה מוכיח לי זאת לצערי.
בפורום מתכונים לא באים לבקש ממישהו קישור למנוע חיפוש.
מבקשים המלצה למתכון שנוסה על ידך ושאתה ממליץ עליו.
בשביל מנוע חיפוש יש את גוגל - לא צריך לבוא לכאן ולכתוב ולחכות שמישהו יבצע חיפוש עבורך.
 
ואתה לצערי לא מבין כ"כ מהו "מנהל פורום"

החביבות ומאור הפנים של תשובותיך מורות על כך. לא ראיתי שאתה מגיב בתקפנות כל אימת שמישו כאן מפרסם צילומים (וזה כן פורום תמונות?) או מפנה ל"אתר" סודי כל זאת בלי אף מתכון גם שמבקשים זאת בפירוש....
ואנא חסוך ממני את הטפות המוסר הצדקניות שלך, הפנייה למיילים ושאר חסימות. בגן ילדים כבר הייתי לפני הרבה שנים וגם אז לא אהבתי במיוחד גננות.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה אכן לא רואה מסרים פרטיים שאני שולח

אבל אתה יודע שאני כן חוסם ומוחק כל מי שמפר את חוקי הפורום.
כמו תמיד - אשמח לקבל תלונות נקודתיות ולטפל בהן
 
לא צריך להפנות אליך תלונות

אני בדיוק לא חושב שמנהל פורום הוא כתובת לתלונות. אנחנו לא ילדים שרצים לגננת ואת מה שיש לנו לאמר על גולש זה או אחר אפשר להגיד בפנים ובמישרין (להוצא מגבלות של הסתה, לשון הרע, פגיעה בזכויות יוצרים וכיו"ב)
לגופו של ענין, מספיק שתעיין בשירשורים ובמה שגולשים כותבים כדי שיהייה לך חומר לתעסוקה. הנה, למה למשל שלא תעיין בעמוד הנוכחי? אני בטוח שעשית זאת...
נ.ב.
אני אישית, אבל זו דעתי האישית, נגד חסימות להוציא מקרים קיצוניים.
להעיר, לערוך ולפעמים נדירות גם למחוק, זה מספיק בתכלית.
 

yair_bar

New member
מנהל
רק על נקודה אחת אני חולק בדבריך

אם כל גולש יתחיל להעיר לגולשים אחרים בפורום זה לא ייגמר טוב, וזה גם לא התפקיד של הגולשים.
בשביל זה יש מנהל. תלונות אפשר לשלוח אליו במסרים פרטיים והוא מטפל
אין שום סיבה שגולשי הפורום יצטרכו לקרוא את דעתך על דברים לא תקינים שעושה פלוני אלמוני ואז את התגובה שלו אליך וכו'
מה גם שלרוב ההודות גולשות למקומות שלא מוסיפים כבוד לפורום
 
אנחנו יכולים להמשיך בוויכוח הזה עד קץ הימים.

לא מדובר ב"כל הגולשים שמביעיעם את דעתם לגבי גולשים אחרים ומעירים להם". מה ההיתממות הזו שלך?
מדובר בתופעה שחצנית של פרסום תמונות מקצועיות ללא מתכונים והתעלמות מתנשאת גם כשאילו מבוקשים. מדובר בקבוצה של גולשים שמנהלת פה צ'אט פרטי של "החברים של נאטשה" שמפנה לכל מיני אתרים סודיים וכו. אתה כרגיל עושה עצמך כאילו אינך מבין. מתאים לך.
מצידי שימשיכו כך עד בלי די. אני את דעתי אביע כל אימת שהם עושים זאת בין אם זה מוצא חן בעיניהם (ובעיניך) ובין אם לאו
עד כאן בנושא.
 

yair_bar

New member
מנהל
מכיוון שאני מנהל הפורום

אתה לא תעשה את מה שבא לך בין אם זה נראה לי ובין אם לא.
&nbsp
ככה מתנהל פורום.
&nbsp
לא בטוח שהבנתי את השימוש שלך במונח מקצועיות. אשמח להסבר
 
אני אעשה את מה שנראה לי ואתה תעשה את מה...

שאתה חושב שאתה צריך לעשות.
ןכשאתה לא יודע להשיב לענין אתה כרגיל עובר לפורמליסטיקה. מה אתה "מנהל"...? לא ידענו.
 

חנהפ

Active member
המוכר והידוע -ציזיקי

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%A6%D7%99%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%99[/URL]

כיבים:
4-5 מלפפונים עם הקליפה שטופים
כפית גדושה שום כתוש
2 יוגורט
מלח,פלפל שחור
2- 3 כפות שמן זית
שמן זית להגשה
אופן ההכנה:
מגררים את המלפפונים על מגררת גסה
מוסיפים כחצי כפית מלח מערבבים ומניחים ל - 10 דקות
סוחטים היטב
מוסיפים את היוגורט, השום והתבלינים
בוחשים, כדי להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו

והפחות מוכר , אבל מאוד מוצלח מרק דובדבנים קר מהמטבח ההונגרי
750-800 גרם דובדבנים טריים (2 אריזות שקופות), מגולענים או צנצנת דובדבנים משומרים
4 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כף מיץ לימון טרי
פרוסת לימון עם הקליפה
2 כפות קמח
250 סמ"ק שמנת מתוקה

להגשה: שמנת חמוצה
אופציה להגשה: יין אדום

שמים בסיר את הדובדבנים, המים, הסוכר הקינמון, מיץ לימון ופרוסת הלימון.
מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כ 10-15 דקות עד שהדובדבנים מתרככים.
בקערית מערבבים את הקמח עם מעט שמנת מתוקה, עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים לקערית את יתרת השמנת ומערבבים.
יוצקים לאט את תוכן הקערית לסיר הדובדבנים, תוך ערבוב נמרץ.
מבשלים כ4-5 דקות על אש נמוכה,תוך בחישה מפעם לפעם.
טועמים ומתקנים תיבול עם עוד סוכר ואם רוצים עם סרט מקליפת לימון.
מסלקים את פרוסת הלימון.
מקררים את המרק ומעבירים למקרר.
מגישים קר מאד עם כף שמנת חמוצה מלמעלה.


עוד מרק קר מהמטבח ההונגרי מרק לבן תפו"א או שעועית צהובה

חומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה/שעועית צהובה
1 בצל
זר פטרוזיליה
1 כף מלח
3 כפות קמח
5 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1.5 כוסות שמנת חמוצה
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מניחים בסיר, מכסים ב 10 כוסות מים, ממליחים מוסיפים הפטרוזיליה ובצל שלם ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
מוציאים את הפטרוזיליה והבצל
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים את הפפריקה.
מעבירים את התערובת מהמחבת לסיר המרק. מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות נוספות.
מניחים את המרק בצד להתקרר, כשהוא פושר מוסיפים את השמנת החמוצה ומאחסנים במקרר ל - 24 שעות לפני ההגשה.
 

Maldini Girl

New member
תודה רבה על ההצעות

בציזיקי עד היום השתמשתי כרוטב:)
והמתכון של המרק תפו"א ממש מעניין. אני גם עושה לפעמים מרק תפו"א קר אבל מאד מאד שונה (עם חלב ושמנת).
הדובדבנים גם מעניין, אך האם הוא לכיוון המרק או הקינוח יותר?
 

milch

New member
מרקים קרים

בנוסף למה שכבר נרשם:
1. מרקים עם שמנת חמוצה (ככל שידוע לי המקור הונגרי): תפו"א, שעועית צהובה/ירוקה, חסה.
2. על בסיס מרק עגבניות עם שעועית צהובה/ירוקה.
3. מרק דובדבנים.
 

חנהפ

Active member
למרות מתיקותו הוא אינו משמש קינוח אלא פתיח

לגבי הציזיקי, כשמדובר במרק אני מכינה עם קצת פחות מלפפונים כך שהמרק סמיך פחות
 
למעלה