קארי תאילנדי

קארי תאילנדי

שלום
לאחרונה התחלתי להתעניין בעולם תבשילי הקארי
כמעט בכל מקום שיצא לי לטעום קארי מאוד נהנתי מהטעמים החזקים (אפילו שאני אוכלת רק גרסאות צימחוניות של התבשילים)

*אבל* כשאני מכינה בבית אני לא מצליחה להגיע לטעמים כ"כ חזקים ומיוחדים.
הצבע יותר עדין, הטעם יותר עדין..
אם אני מוסיפה מהמשחה כמות שתעניק את הצבע שאותו אני רואה במסעדות- הטעם נוראי והמליחות משתלטת על הכל, אז אני שמה בערך 4 כפיות על צנצנת קוקוס אחת.
יש המלצות? הערות? תבלינים נוספים מלבד המשחה שכדאי להוסיף, אולי סוג אחר של קארי (אני משתמשת במזרח ומערב)?

תודה רבה
 
"עולם תבשילי הקארי" זו הגדרה כוללנית מידי...

לעולם לא תשיגי טעמם של תבשילי קארי הודיים עם קארי תאילנדי ולהיפך. בסה"כ מדובר בתערובות של תבלינים ויש מהם מאות האופיניים לכל מטבח והמיועדים לכל מיני תבשילים. ובכללצ בכל מטבח הן התאילנדי והן ההודי (או כל מטבח אחר) אין משיגים את הטעם המיוחל רק באמצעות משחות או תערובות יבשות של קארי. יש להוסיף עוד תבלינים, עוד עשבים וכיו"ב תלוי בכל תבשיל ותבשיל. השתדלי להסתמך על מתכונים והתייעצי גם בחנויות בהם את קונה את המשחות . הסבירי להם מה התבשילים שאת מכינה, מה את אוהבת וכיוב ואולי תתקרבי למטרתך. מה להוסיף וכמה היא שאלה שקשה לענות עליה.
 
כתבתי תאילנדי

ובכל המתכונים שאני מסתכלת ומחפשת תמיד מסתפקים במשחה + רוטב דגים (שלא רלוונטי אלי) + סוכר חום
 
קראתי היטב מה כתבת

ותשובתי התייחסה לעניין בכללותו. אי אפשר לענות על שאלתך כשאיננו יודעים מה התבשיל אליו את מכוונת. אולי דווקא "מה שלא רלוונטי "אליך" הוא מה שנותן טעם למנה? ומה לגבי שרשים מסוג גלנגל ו/או ג'ינג'ר ומה לגבי כפיר ליים למון ליים ולמון גראס למשל ורבים וטובים אחרים.
זה כמו לענות על "באיזה ראס אל חנות להשתמש" או אבקות ומשחות מכל סוג ולכל מטבח.
בהצלחה.
 

נטעליג

New member
אם אני מבינה מה את מחפשת מבחינת טעם+צמחוניות

אולי להכין את תערובת התיבול לבד?
לצבע המודגש אולי להוסיף ירוקים טריים? (אני יודעת שבמחית שמכינים בבית יש הרבה ירוק, כמו כוסברה) גם לפני וגם אחרי הבישול.
במקום רוטב דגים לא יודעת מה ניתן להמליץ לך, אבל תוכלי לבקש מראש מתכון שמתאים לך ולא תצטרכי לעשות "התאמות".
 
פעם שלישית בול


שלום
מאחר והמתכון לא ניתן (על ידך) אזי אני מניח שהכמויות בהתאם.
פעם ראשונה שמת מעט מדי, וקיבלת פחות צבע וטעם.
פעם שניה הוספת יתר על המידה, והטעם היה חזק מדי.
פעם שלישית, כמות ביניים אמורה להיות טובה.
בהתחשב באותן כמויות ואותו תבלין קארי.
 
לדעתי המרכיב העיקר זה עלי קארי

בוקר טוב.
שכחתי איך זה נקרא .אבל זה עלי קארי שזה מעדן ועלים גדלים בעץ .
לנו בבית יש עץ כזה ומשרת אותנו במאגלי דגים ובשר .
ויש כאלה המכנים ממנו ממרח חריף.
מאיר כרמיאל
 
למעלה