שוקיים הודו - כינוי חיבה: רגלי פיל

שוקיים הודו - כינוי חיבה: רגלי פיל

שלום
חומר גלם לא יקר ועם הרבה בשר (וגם קצת גידים).
אופן הכנה בתנור, עם תיבול או נוזל.
מנה יפה. בגודל בערך כמו שוק כבש

הכנתי אתמול:
מונח על בצל פרוס לטבעות, עם רוטב קארי.
בתבנית אלומיניום, מכוסה ברדיד, לשעה וחצי בתנור חם (240 מע').
הסרתי את הרדיד ועוד כ-20 דק' לכל צד להשחמה.
בתיאבון
 

lseugy

New member
הלו... חבריקו... יש כאן לפחות אהבל אחד (אני) שצריך יותר הסבר

אפשר לפרט שגם הטמבל יבין?
המשפט הראשון אחרי "הכנתי אתמול" כבר היה חידון סתום בשבילי.
מפליא אותך, נכון?
אז יש גם כאלה.
תודה ושבוע טוב.
 

lseugy

New member
תודה מיכאל (והטמבל זה אני פפריקה. מכיר את עצמי ח...ח...ח...)

 
בעברית פשוטה

שלום
פורסים בצל גדול ומקולף, לטבעות ומניחים בתחתית מגש אלומיניום חד פעמי.
על הבצל מניחים 2 שוקיים הודו.
מוסיפים כ-1/3 בקבוק קארי ירוק (יש במדף האוכל האסיאתי במרכולים).
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מע'.
אחרי שעה וחצי מוציאים.
מסירים את הרדיד, מנקזים נוזל אם יש ומחזירים לתנור להשחמה.
אחרי כ-20 דקות הופכים את השוקיים שישחימו גם בצד השני.
כעבור עוד 20 דקות השוקיים מוכנים.
בתיאבון
 

חנהפ

Active member
אכן מנה טעימה

יצא לי להכין פעם בסיר לחץ עם מגוון ירקות
הבשר יוצא רך ונימוח, ממש נופל מהעצם, תבשיל ממש מיוחד
 
למעלה