"מצב הצבירה של הביצה"
בצפרדעית, שפת הגסטרונומיה זה נקרא OEUF MOLLET ופירושו מצב שבו הביצה אינה "קשה" אבל גם לא רכה. החלבון התקרש במידה מספקת כדי להישאר בשלמותו ולאפשר את קילוף הביצה (בזהירות) ולהישאר שלם ואילו החלמון מעובה מעט. לא נא אך עדיין נוזלי. לא מצאתי ביטוי מקביל בעברית או באנגלית.
אגב ממש לפני ההגשה לשולחן נהוג לעשות חתך בביצה ולתת לחלמון לנזול כמו בפונדנט שוקולד כדי שהאוכלים לא יחשבו שלפניהם ביצה קשה.
ערכי מספר נסיונות. רמת העשייה של הביצה קשורה במידת הטמפרטורה שלה לפני בישולה, טריותה וכיו"ב משתנים...
בהצלחה.