ההמבורגר האולטימטיבי

ההמבורגר האולטימטיבי


שלום
http://www.tuningburger.hu/
Premium: Rockefeller Burger
Homemade bun, angus beef patty, baked goose liver, romaine lettuce, red onion, tomato, pickles, Irish cheddar, smoked bacon, baked apple, truffle pesto, saffron mayonnaise, steak potato, coleslaw, red onion jam.
חזרתי מביקור בבודפשט, ויצא לי לבקר במסעדה שבקישור.
בחרתי ברוקפלר, המבורגר עם כבד אווז. להבדיל מיומנגוס הישראלי שמספרים לך שיש בקציצה גם כבד אווז (?) שם מניחים פיסה יפה בגודל הקציצת בשר, מעל.
היה גם תפוח עץ עם קינמון שהוצאתי. שימו לב למיונז עם זעפרן ופסטו טראפלס...
שלא לדבר על הקלאסי של Irish cheddar, smoked bacon.
בצד הגישו ציפס מפלחי תפ"א עם הקליפה - מעולים וגם סלט כרוב coleslaw עם מיונז.
ללא ספק ההמבורגר הכי טוב שאכלתי עד היום!
מומלץ למי שעתיד לבקר בעיר.

 
אולטימטיבי? על טעם ועל ריח....

כבד אווז עם מיונז זה הכל חוץ מאולטימטיבי... זה עוד סוג של ווריאציה אמריקנית למאכל בסיסי וטעים כמו המבורגר. משו כמו פיצה עם פיסות אננס ואוכמניות.
אפשר היה להוסיף להמבורגר גם שבבי אגוזים, אבקת קקאו ורביכת תות. למה לא?
מקרה מובהק של כל המוסיף גורע. זו דעתי האישית.
 
זה בהחלט כן...


למרות שאישית אני לא מת על קרם ערמונים
האם היית ממליץ על זה לו למישו היה רעיון מבריק של להוסיף לזה בצל מטוגן או אבקת חרדל?...
 
לא אותו הדבר!

שלום נדב
המתכון לקרם ערמונים מכיל ערמונים, רום, סוכר ושמנת מתוקה מוקצפת.
יש לו ואריאציות כמו טורט קרם ערמונים וכו'. או בישול עם ערמונים (לא קרם!).
המבורגר:
על הבסיס (כמו על פיצה נפוליטנה), שזה הקציצה, עם עגבניה, בצל ומלפפון ו-2
חצאי לחמניה, אפשר להוסיף: גבינה - עם בערך 20 ואריאציות, ביצה עין, ביקון,
חזה אווז, אבוקדו, וגם: כבד אווז!
רטבים: יש מקומות שמגישים את ההמבורגר יבש (יומנגוס!) ולידו כמה רטבים.
מיונז וקטשופ סד"כ הבסיס. יש גם חרדל, BBQ וכו'.
מיונז טוב. ספיסי מיונז יותר טעים. המיונז שבקישור, עם זעפרן מאוד טעים!
עוד דוגמא (שאכלתי בגריל של לו בקנדה: רוטב שמנת עם פלפל.
שם הלחמניה הוחלפה בבגט. גם מצויין.
מה שהיה מעניין זה השילוב. כפי שציינתי את התפוח הוצאתי (רק אחרי שטעמתי).
ממה שנותר, לא היה דבר שהייתי מוציא...
אוסיף, שכל המרכיבים היו מהאיכות הגבוהה ביותר ועשיויים היטב.
מה שהפליא אותי ששם לא היה תור. ואילו במקדונלדס כן.
 
זה בדיוק אןתו דבר!

חבל שאתה מתאמץ "להיות צודק בכל מחיר" ולאמר את המילה האחרונה. אני פתחתי ואמרתי שעל טעם וריח וגו' ושזו דעתי האישית.
הפוסט הכאילו מלומד שלך על ההמבורגר הוא לחלוטין לא לענין.
המשך לאכול כבד אווז עם מיונז ואני אמשיך ואוכל קינוח ערמונים ללא חרדל.
סוף פסוק!
 
Let's make a long story short

שלום
איפה ללכת (רצוי בארץ) לאכול את ההמבורגר הראוי לטעמך?
 
אני לא מתגורר בארץ אבל...

בביקורי האחרון, ולפני כ 3 שבועות בערך, הזדמנתי במקרה למסעדת המבורגרים ברח בן יהודה בת"א. אינני יודע את שמה אבל אחפש בהזדמנות לפי חיובי כרטיס הוויזה.. נמצאת בצד של צפונית ל"בית תאילנדי" ובאותו צד של הרחוב.
מ צ ו י ן,
הופתעתי מאוד לטובה הן מאיכות הבשר, הן מהנדיבות היחסית של המנה. חברים אישרו לי מאוחר יותר שהמקום אכן מוכר וידוע.
איפה אסור לאכול? בשום רשת שהיא מסוג מקדונלד ושות...
 

yair_bar

New member
מנהל
בורגר בר 39. הייתה פעם במבנה של בית תאילנדי ועברה לאחרונה

מעט צפונה למקום שהייתה בו מסעדת טעם החיים.
&nbsp
אף פעם לא ניסיתי. מומלץ?
 
מצאתי את חיוב האשראי


המקום נקרא "בורגר בר" והוא נמצא ברח' בן יהודה 38.
2 המבורגרים 200גר כ"א עם צ'יפס, 1 משקה ו 2 בירות= 98 ש"ח
איכות הבשר היתה באמת מעולה. ראיתי גם אוכלי אנטרקוט שנהנו מאוד. חבל שהמקום הוא לא מי יודע אבל לארוחה מהירה יחס האיכות / מחיר שווה בהחלט.
 

Maldini Girl

New member
האמת שממש חסר לי לאחרונה בישראל המבורגרים מעולים

אבל ההמבורגר של אלן טלמור (פורט 19) מאד טעים
וגם של הוטרינה, אם היא עוד קיימת, היה מאד טוב בזמנו
ואני עדיין מאד אוהבת את ההמבורגר של מרינדו (עכשיו אני יודעת שהם גם בשרונה)
 

Maldini Girl

New member
לא הייתי בסניף בשרונה, מבאס לשמוע

הייתה תקופה שעבדתי שם והבשר היה מעולה. עזבתי כבר לפני די הרבה שנים וכן שמתי לב בשנים האחרונות לירידה באיכות הבשר, אבל דווקא ההמבורגרים תמיד נותרו טובים. כל פעם כשאני אוכלת שם המבורגר (תמיד במסעדה המקורית) הוא טעים לי מאד. בגזרת הסטייקים שלהם למשל- הם ממש לא מה שהיו וחבל.
&nbsp
אגב סתם מעניין- למה התאכזבת?
איכות הבשר?
 
הבשר היה בסדר

איכות התיבול. אנשים לא מבינים שבשר בקר טוב זקוק למעט תיבול. כשמציפים בשר טוב בקטשופ, מיונז ועוד כל מיני הרי שהוא מפסיק להיות סטייק/המבורגר והופך להיות משו אחר. את המרינדות וה DRESSINGS למיניהם הפיצו האמריקנים בעולם. הוא נולד במדינות עניות ונועד להסתיר טעם רע ו/או ריקבון של הבשר שנשמר בתנאים לא טובים בארצות חמות. האמריקנים הוסיפו לכל המטבלים למיניהם תועפות של סוכר כאהוב עליהם והרי לך למה המבורגר ללא תבלינים (להוציא מל"פ כמובן שהם לא בדיוק "תבלינים") הוא הטעים ביותר אם הבשר טוב. במרינדו אכלנו גם המבורגר וגם שניצל. שניהם היו מוצפים ברטבים למינהם.
 

Maldini Girl

New member
וואי הזוי

במסעדת האם מגיעים ללא רטבים בכלל, הרטבים מגיעים בצד ואפשר להוסיף אם רוצים. אגב הרטבים שלהם לא מהז'אנר המוצלח לטעמי.
מוזר שיש כאלה הבדלים ובעיקר חבל אם באמת גורע.
 

yair_bar

New member
מנהל
שניהם קיימים

ויטרינה סגרו את הסניף באבן גבירול בגלל שיפוצים במבנה. הם אמורים לפתוח שוב בקרוב באבן גבירול/שלמה המלך (איפה שהייתה מסעדת אלבה והקונדטוריה ג'ראלד).
&nbsp
יש להם סניף פתוח בלילנבלום (איפה שהיה וולפנייטס).
&nbsp
אלן טלמור עדיין פתוח בשלמה המלך מול הקוסם
&nbsp
למה את לא מכינה לבד בבית? לא עבודה קשה ותוצאה מצויינת
 

Maldini Girl

New member
כי אין קשר בין הכנה בבית לבין זה שאתה מחפש המבורגר טוב

ביציאות.
&nbsp
יש לי בן זוג שמכין המבורגרים מעלפים. בעיקר כי הוא מקפיד על קניית בשר משובח ועל יחסים טובים של שומן ומיעוט בתבלינים. זה תענוג גדול כשהוא מכין לנו את זה.
עם זאת, זה לא קורה הרבה. בשר טוב עולה הרבה. בירושלים הוא כנראה אפילו פחות נגיש מאשר בתל אביב.
המבורגר הוא אחד המאכלים האהובים עליי. כשאני יוצאת למסעדות פשוטות, ברים וכדומה הרבה פעמים אני מזמינה המבורגר כי גם קשה לעשות אותו רע (רע סטייל רשתות מקדונלדס/ בורגראנץ' וחבריהם). ולצערי, אני מרגישה שיש ממש מחסור בכאלה שהם משובחים ומצוינים לאחרונה.
בירושלים למשל, עוד לא מצאתי את ה"המבורגר המושלם". הכי קרוב לזה בינתיים הוא ההמבורגר של בורגר מרקט שהוא בהחלט טוב, אבל רק טוב.
 
למעלה