קצת מהזמן האחרון

Maldini Girl

New member
קצת מהזמן האחרון

לפני בערך חצי שנה החלטתי שמגיע לי להתפנק ולקחתי את עצמי לסדנת בישול איטלקי 5 דקות מהבית שלי.
הסדנה הייתה מצד אחד פשוטה ובסיסית ("יסודות המטבח האיטלקי") ומצד שני קולעת, ברורה ומקצועית. כל הדברים שנרתעתי מהם במשך כל כך הרבה זמן כי הם לא הצליחו לי התבהרו פתאום, וביניהם בעיקר בצק פסטה וריזוטו. שני דברים שבאופן קבוע הייתי מפשלת בהם.

אני לא אתיימר להגיד שמאז אני מכינה רק פסטה טרייה, אבל בהחלט עשיתי מאז כמה פעמים פסטה טרייה ובכולם היא יצאה מוצלחת.

אז בתור התחלה הנה שני ריזוטואים מהזמן האחרון
אחד ריזוטו "לבן" (ציר עוף, יין לבן, אפונה ופטריות)
השני, ריזוטו "אדום" (ציר עוף מושחם יותר, יין אדום, פטריות מוקפצות, מחית דלעת ערמונים ושקדי עגל)



 

Maldini Girl

New member
פסטות

פסטה ראשונה:
פסטה "ים תיכונית": רוטב על בסיס שמן זית, ציר דגים, פטרוזיליה, זיתים שחורים, שום קונפי, עגבניות שרי צלויות (ובמקרה הספציפי הזה יש גם ארטישוקים) הוספתי להם פילה של דג (וואלה, כבר לא זוכרת איזה) שנאפה בנייר אפייה בתנור עם שמ"ז ועשבי תיבול, ופוררנו אותו אל תוך המנה.

פסטה שניה:
השבוע חשקה נפשי לנסות דווקא פסטה ממולאת. עשיתי טורטליני ממולא במחית של דלעת ערמונים (מעורבבת עם מלח, פלפל וטיפה שמנת מתוקה).
רוטב: יין אדום וציר עוף, טיפה סילאן ושקדי עגל צלויים (בשאריות של המנה הזאת השתמשתי כדי להכין את הריזוטו מההודעה הראשונה)
וידוי: יצא ממש טעים אבל- הבצק יצא לי מעט עבה מידי והקיפולים שלו לא ממש הצליחו לי. אצטרך לעבוד על זה עוד כנראה.





 

Maldini Girl

New member
בישול בראנר

בן זוגי טבח במקצועו. תמיד צוחקים עליי שאני הסטודנטית היחידה שחוזרת בערב מהלימודים ואוכלת ריזוטו עם קוקי סאן ז'אק, ושהכלי בישול שלה עולים פי 3 מהאוכל שהיא אוכלת (לפחות פי 3). המטבח שלנו מאובזר מאד בכל מיני מכשירים שאני לרוב לא משתמשת בהם וגם פיתחתי כלפיהם אנטיות, כי הם תופסים הרבה מקום.
אבל אז הוא הכניס לחיינו את הראנר ואת הבישול בסו-ויד. יש לנו בבית מכונת ואקום, וגיליתי עולם ומלואו.
אז אחרי תקופה די ארוכה של התנגדות למכשיר הזה החלטתי דווקא לאמץ אותו.
בתמונה: כרעיים מבושלות בסו ויד. אחרי הבישול הן עברו צלייה במחבת לצורך השחמה (וניסיון לתת קריספיות לעור שלא ממש צלח). על המשקעים של הצלייה הכנתי רוטב של שמנת, חרדל וטימין.
את המנה ליווה פירה של תפו"א ובטטות.

 

yair_bar

New member
מנהל
פעם הבאה במקום מחבת תשתמשי במבער של קרם ברולה

 
למעלה