לחם ומרק שמתאימים ל"קערת" מרק?

נטעליג

New member
לחם ומרק שמתאימים ל"קערת" מרק?

איזה סוג בצק מתאים לצורת הגשה כזו ואיזה מרק? אני מניחה שהמרק צריך להיות סמיך במיוחד, ע"ב שמנת למשל?

 

פוקסי99

New member
מרק שעועית

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
2 עגבניות שלמות ללא הקליפה
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
3 כפות מרק עוף
בשר בקר בקוביות וחלק של רגל בקר ומים לפי כמות המרק שמצפים(כ8 כוסות)
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול לא חייבים
לקראת סוף הבישול (כאשר הבשר התרכך)
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת
ממליץ לבשל את הבשר והרגל בסיר לחץ ל3/4 שעה ואז להוסיף לסיר השעועית ולהתחיל
 

פוקסי99

New member
מרק תירס

8 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
250 גרם בשר חזה עוף חתוך לרצועות
קופסה של תירס ללא הנוזלים
2 ביצים
כף גדושה של קורנפלור
מלח
פלפל שחור

מרתיחים את המים כאשר המים רותחים מוסיפים את אבקת המרק
מוסיפים לקערת הבשר חלבון ובוחשים הייטב שיכסה את הרצועות
מוסיפים באיטיות את הבשר למים הרותחים תוך בחישה גם לאחר שכל הבשר בסיר להמשיך לבחוש עוד כדקה
מפרידים את הביצה השניה מוסיפים למים הרותחים את שני החלמונים באיטיות תוך בחישה
ולאחר מכן את החלבון הנוסף כל זה תוך בחישה לקבלת "שערות" של ביצה במרק
שופכים פנימה גם את תוכן קופסת התירס תוך בחישה מנמיכים את האש מוסיפים מלח ופלפל שחור ונותנים למרק לבעבע כ20 דקות
מוצאים רצועה של בשר ובודקים שהיא מבושלת
שמים בכוס כף של קורנפלור מוסיפים מים להמסת האבקה ושופכים תוך בחישה למרק
ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים והמרק מוכן

שידרוג

בפעם הקודמת כאשר הכנתי את המרק הבן טען שבמסעדות המרק יותר סמיך וטעם התירס יותר דומיננטי
וכמו כן יותר מתקתק.
אז ככה:
הוספתי למתכון עוד קופסת תירס
אבל ריסקתי את שיני התירס של קופסה אחד יחד עם הנוזל במעבד מזון
אבל לא למשחה אלה למצב של חתיכות קטנות קטנות
הוספתי למרק בזמן הבישול
 

פוקסי99

New member
מרק גריסים

ניתן לוותר על אבקת העוף ולהוסיף מלח ושורש סלרי
3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
 

Maldini Girl

New member
כן, כדאי שזה יהיה מרק סמיך

אני חושבת שכמו שפוקסי אמר, ייתכן שגם מרק סמיך של קטניות יעשה את העבודה
או לחלופין מרק תפוחי אדמה מוקרם
 

milch

New member
לחם שמתאימים ל"קערת" מרק

מתכון ללחם:

ל-8 כלי הגשה/ככרות:

980 גרם קמח רב-תכליתי או קמח ללחם
1.5 כפות שמרים יבשים
20 גרם מלח
2 כפות שמן צמחי (אין צורך בשמן זית)
625 גרם מים חמימים כ-45 מע' צ'

קמח תירס או סולת לקימוח התחתית

אופציונאלי:

1 חלבון ביצה
1 כף מים

ההכנה:

מחממים תנור עם אבן אפיה ל-210- מע' צ' ומניחים קערה למים בתחתית התנור

- מערבבים את כל החומרים היבשים
- מוסיפים את המים בהדרגה ואת השמן
- מערבלים עד לקבלת בצק גמיש שעובר את "מבחן החלון"
- מעבירים לקערה, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (מומלץ לשקול) ומעצבים כדורים
- מפזרים קמח תירס או סולת על ניר אפיה ומניחים 4 כדורים להתפחה שניה עד שיגדילו את נפחם בכ-75%
- שופכים מים לקערה שבתנור ומחליקים את הכדורים עם הניר על אבן האפיה
- אופים 10 דקות ומנמיחים את הטמפרטורה ל-190 מע' צ' ואופים כ-20 דקות נוספות עד להשחמה קלה ושמיעת צליל חלול עם נקישה על תחתית הלחם
- מוציאים לרשת צינון

אופציונאלי:

- לאחר עיצוב הכדורים אפשר למרוח עם תערובת החלבון+מים ולהשאיר להתפחה שניה
- כעבור 10 הדקות הראשונות של האפיה, למרוח שוב.

לצורך ההגשה חותכים את "ראש הככר ומרוקנים את תוכנו להשארת עובי של 1.5-2 ס"מ.
טיפ והמלצה:
כדי לשמור על זמני התפחה (להמנע מהתפחת יתר) ואפיה, אני ממליץ להכין את המנה בשני חצאים בהפרש של 45-60 דקות ביניהם.

המרק החביב עלי - מרק קרם שום!
 

milch

New member
לא שמנת, רביכה על בסיס שמן או חמאה

מרק שום הונגרי
יש אפשרות למרק חלבי בתוספת חלב או שמנת חמוצה (או גם וגם), ויש גם אפשרות למרק פרווה על בסיס ציר ירקות או ציר עוף (אפשר כמובן מאבקת מרק), בכל מקרה אחד מהמרקים ה"עניים" במצרכים אך עשירים בטעם.

המצרכים:
2 ראשי שום קלופים וכתושים דק.
3 כפות שמן צמחי (או חמאה אם מעדיפים).
2 כפות קמח
1/2 1 ליטר ציר ירקות או עוף. (אפשר להחליף את מחציתו בחלב אם רוצים).
מלח ופלפל לפי הטעם.
אגוז מוסקט מגורר (אופציונאלי).
פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור (אופציונאלי).
יש המוסיפים למשוואה גם בצל אחד קצוץ דק בשלב הכנת הרביכה.

להגשה:
קוביות לחם (עדיף לא טרי), קלויות בתנור עד פריכות.

ההכנה:
בסיר בינוני למזוג את השמן ולפזר מעליו את הקמח ותוך ערבוב מתמיד להכין רביכה בהירה. להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן תוך ערבוב עד שהגוון הופך לחום בהיר מאוד וניחוח השום משתחרר. למזוג בזרם איטי את הנוזל לרביכה ולבחוש כל הזמן לוודא שאין גושים ורק אז להמשיך למזוג את הנוזל. לתבל לפי הטעם האישי במלח ופלפל. להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות בבעבוע עדין. לבחוש מדי פעם על מנת לוודא שהתחתית לא נחרכת.
להגיש עם קוביות לחם קלוי. (קרוטונים).
לשדרוג אפשר לגרר מעט גבינה מעל. לאפות בתנור ראש שום ולמרוח את השום האפוי על טוסטונים כתוספת פיקנטית,
לא לבנות על לילה רומנטי אחרי האכילה....
 

milch

New member
הפתעת אותי + התנצלות


למיטב זיכרוני (יתכן ואני טועה) באותה תקופה בשנת 2012 לא הייתי חבר בפורום "תרבות הונגריה".
מה שכן, ב-2013 כש ביקרתי בטרנסילבניה, במסעדה על שפת "אגם הדב" אכלתי את המרק. אחת מבנות הדודה שהיתה איתי בקשה שאחפש לה מתכון. כך עשיתי עם חזרתנו לארץ. את המתכון מצאתי באתר הונגרי כך שאנסה ללחפש את האתר (בלי נדר).
אני שם לב שהמתכון כתוב וערוך זהה לחלוטין למה שפרסמת, אין לי שמץ של מושג איך זה קרה ולכן, אמנם לא נטלתי קרדיט על המתכון, אני אומר שכולו שלך וקבלי התנצלות שלא זכרתי (עדיין לא זוכר
) את מקור המתכון שהעליתי.
 
הכל בסדר


הניסוח נראה לי מוכר. כמו שציינת זה מתכון עממי נפוץ מאוד בהונגריה. מהסוג שניתן להכין כשכמעט ואין כלום בבית. בטוחה שיש ברשת בהונגרית רבים וסומים. אלה המתכונים שאני הכי אוהבת. בהמשך בשרשור בקישור יש גם מתכון למרק קימל שאהבתי בילדות. שוב מתכון "עני" מחומרים שזמינים כשאין כמעט מצרכים זמינים. אני מאוהבת ב"מטבחים העניים" של כל העדות. בעיני זו אמנות.
קל להכין ארוחה נהדרת ממצרכים יקרים. להכין ארוחה נהדרת ממצרכים בסיסיים ודלים, זו גאונות.
 

milch

New member
תודה!

אני איתך לגמרי עם מאכלי מטבחים עניים, מאד מתחבר לזה.
מרק קימל - אני במוכה גדולה!
כשהייתי ילד אימי ז"ל הכריחה אותי לאכול את המרק הזה בטענה שיגדלו לי שערות יפות
. ניסתה להקל עלי ע"י הוספת קרוטונים.
נכון להיום, אני מאד אוהב קימל ובמיוחד את המרק שזוגתי מכינה (מבוכה אמרתי כבר?).
לפעמים אני מכין גבינה צהובה מסוג HAVARTI עם זרעי קימל.
בתמונה המצורפת גבינה מיושנת 4.5 חודשים.

 
הגבינה נראית מעולה כמו כל מה שיוצא מתחת לידיך.

קימל הוא כמו הכוסברה
יש שאוהבים מאוד ויש שלא מסוגלים לאכול.
 

milch

New member
תודה רבה!

קימל = כוסברה?

לעת זיקנה התאהבתי גם בכוסברה
.
 
למעלה