מיובשות

milch

New member
מיובשות

3.5 קילו ברוטו עגבניות תמר (2.8 שקלים/ק"ג, מה, לא לקנות...), נכנסות לתנור לכ-4 שעות...



 
יצא נפלא.

שלום.
זה הזכיר לי את הילדות
אמי ז"ל היתה מיבשת את העגבניות כך
היתה חוצה אותם לחצי ושמה אותם על מגשים ומפזרת מלח ושמה בשמש.
ואחר כך היתה מחשילה בחוט (היה יצוא שרשרת שהיה עוד כמה ימים בשמש .
אבל הן לא היו עגבניות תמר אלה עגבניות רגליות שגידלנו.
כך גם את הבימה הינו אחרי בית הספר משחילם בחוט ומחוט עד שהיו מתיבשים וכך היה לנו במיה גם בחורף.
אגב גם עלי טבק הינו באותה השיטה משחילים בחוט ומחט ומותחים בין שני עמודים וממש שרשרות של עלי טבק .
מאיר כרמיאל
 

raya

Well-known member
ושיטה נוספת לייבוש עגבניות
או כל פרי / ירק אחר בתמונה המצורפת.
נראה מעולה מה שהכנת.

רעיה
 
רעיה כל הכבוד

שלום לך.לדעתי זאת השיטה הזןלה והטובה ביותר.
כל הכבוד.
מאיר כרמיאל
 

raya

Well-known member
זה לא אני.....
אלא האיש שאיתי.
הוא בנה את המתקן.
 
אפשר לקבל קצת פרטים על הייבוש?
באיזה חום ליבש?
זה אמור להיות יבש לחלוטין?
לכמה זמן ניתן לאחסן אותם?
תודה
 

milch

New member
שתי תבניות בכ-100 מע' + טורבו, כ-4 שעות.

ממליחים מעט לאחר ריקון הזרעים.
לא צריך להיות יבש לחלוטין, צריך להיות בשרני ללא נוזלים.
מפזרים מעט טימין או אורגנו יבש לאחר היבוש.
ממלאים בצנצנת ושופכים שמן, רצוי זית עד כדי כיסוי כל התכולה.
שומרים במקרר. אצלי יש גם של שנתיים.
 
למעלה