ריבת מישמש? איך מכינים שתשאר בהירה?

mykal

New member
אולי עם תחליפי סוכר

מה שמכהה את הריבה הוא הסוכר לא הפרי.
יתכן ששימוש בתחליפי סוכר ישאיר אותה בהירה.
 
ערב טוב.

ערב טוב.
תחילה להביא את המשמשים לרתיחה ,בלי סוכר כמובן.
יש לכסות את הלהבה במחבת כזה כמו מדקה (יש כאלה במרכולים הם מחוררים.)
להוסיף סוכר במשקל המשמשים
יש עוד פטנט אבל לא ניסתי אותה ,משהו שניסה סיפר לי .
לקחת סיר שטוח ולשים חצי כמו מים ולהביא לרתיחה ומעל לשים את סיר עם המשמשים,לי נראה שזה יקח המון זמן.
 
60% סוכר ביחס לפרי ובישול קצר

כמובן שריבה כזו פחות עמידה מיחס של 1:1 של סוכר ופרי ולכן נשמרת במקרר.
אני מוסיפה פקטין פירות טבעי לקראת סוף הבישול לייצוב הריבה.
 

חנהפ

Active member


 
בחנויות תבלינים או חנויות מתמחות.

במוצרי בישול ואפיה.
הכמות תלויה בכמות הפקטין שיש בפרי באופן טבעי. במקרה של ריבת משמישים אני מוסיפה כף פקטין מעורבב עם שתי כפות סוכר למניעת התגבשות, רק בדקות האחרונות של בישול הריבה ובוחשת היטב כדי להבטיח שהפקטין לא יתגבש . מומלץ גם להוסיף מיץ לימון למניעת התגבשות הסוכר לאחר צינון הריבה.
 

Gaus

New member
פקטין אפשר להפיק טבעי על ידי הוספת ליבות של תפוח\אגס

אורזים בבד את הליבות עם הגלעינים, מבשלים את הריבה, וכשהיא מוכנה מוציאים את הבד ומשליחים אותו.
ניתן להקפיא ליבות במשך תקופה לפני שרוקחים ריבה.
 

TCHM

New member
הנוסחה המדויקת...

צריך להיות איזון נכון של המרכיבים...
100% פרי
5% מים
68% סוכר
1% מיץ לימון

להניח את כל החומרים בסיר נירוסטה לשעה, לערבב
בעדינות מדי פעם בכדי שהפרי יפריש נוזלים.
לבשל על להבה בינונית עד להמסת הסוכר ולהביא
לרתיחה, להנמיך להבה לרתיחה בינונית
עד להגעה לטמפרטורה של 105 מעלות ולהסיר
מהאש.
שימוש בתחלפי סוכר מצריך הוספת ג'ל כל שהוא
לכן אינו הפתרון.
 

חנהפ

Active member
מעדכנת

בסוף בישלתי בסיר לחץ, את הסוכר הוספתי ממש בסוף לרתיחה קצרה וגם הוספתי פקטין.
יצאה ריבה בהירה וטעימה.
תודה על העיצות

 
למעלה