ממה מורכב התבלין בהרט לחמוצים

lollol345

New member
ממה מורכב התבלין בהרט לחמוצים

מאילו תבלינים מורכב בהרט לחמוצים (התבלין הצהוב בניגוד לבהרט הרגיל החום)?

בתודה מראש
 

TCHM

New member
הכל לפי היצרן...

זרעי שומר
זרעי כוסברה
שום גבישי
לימון מיובש
כורכום
גיוונים:
פלפל חריף
אבקת קארי צהוב במקום הכורכום
זרעי חילבה
 

milch

New member
בהרט

בהרט = תערובת תבלינים
בהר = פלפל אנגלי

TCHM רשם את אחת האפשרויות בלי להתיחס ליעחסי הכמויות.
זה בדיוק כמו "ראס-אל-חנות" ו"גאראם מסלה", כמספר האזורים והמערבבים כך מספר התערובות.
קצת מידע בעברית
 
שלום לך על איזה חמוצים

שלום
איזה חמוצים.
איזה ירקות.
חשוב מאוד.
למשל העירקים שמים כמה סוגי תבלינים.
למשל הפולנים יוסיפו סוכר.
 

פוקסי99

New member
חמוצים עיראקים

כאשר אני מכין חמוצים בנוסח עיראק התבלין שאני משתמש הוא אבקת עמבה
כך זה בירקות מוחמצים. וכך זה בלימונים מוחמצים (תרצו אשלח מתכונים)
אני כובש גם פלפל חריף. לפת. זיתים.
אני פולני ומחמיץ מלפפונים לאורך כל השנה מעולם לא השתמשתי בסוכר
כן משתמש בסוכר להכנת דג מלוח כבוש אבל זה סיפור אחר

 

פוקסי99

New member
ממנגו מיובש מכינים את אבקת העמבה

ההודים קוטפים מנגו בוסר שהוא חמוץ חותכים אותו לפרוסות דקות ומניחים בשמש ליבוש. כאשר פרוסות המנגו יבשות כמו נייר הם טוחנים אותם לאבקה. וזה תבלין העמבה
רוטב העמבה אשר מוכר יותר מכיל כ95% חילבה והשאר אבקת עמבה ופרוסות מנגו
מכוון שאישתי עיראקית אני משתמש בעמבה גם בחמוצים וגם בבישולים שונים. כמו תבשיל הדגים הנקרא סלונה
אני גם מכין את רוטב העמבה בבית
 
בוקר טוב. אצ'ר

בוקר טוב.
נהוג להכין אצ'ר ממנגו יבש .
זה מעדן חירף מטובל .
זה בנוסף להכנת אבקה ממנגו בוסר.
מאיר כרמיאל
 
למעלה