אבקש הצעות לסלמון בתנור ורוטב

אבקש הצעות לסלמון בתנור ורוטב

שלום וחג שמח

עלי להכין לחג סלמון.
אודה לכל מי שיעזור במתכון מנצח לסלמון בתנור (או במחבת) ומעל רוטב.
בתודה מראש למשיבים
 

Maldini Girl

New member
כמה הצעות

1. סלמון ברוטב שמנת-חרדל (ו/או ללא גמבה)
צולה את הסלמון במחבת.
מוציאה לצלחת בצד.
באותה מחבת שופכת מעט יין לבן על משקעי הסלמון ומצמצמת מעט. מוסיפה שמנת מתוקה וכף חרדל גרגירים. מתבלת במלח, פלפל, אפשר גם טימין.
עוד אופציה היא באותה מחבת אחרי הסלמון להקפיץ במשך כמה רגעים קוביות קטנות של גמבה אדומה, ולעשות את אותו תהליך (לא מוסיפה יין לבן במקרה זה)

אופציה נוספת:
מכינה סלמון בתנור, פשוט שופכת עליו שמנת מתוקה מתובלת במלח, פלפל ואגוז מוסקט, אפשר גם טימין ועירית.
מפזרת מסביב פטריות שלמות/ חצויות ללא הרגל ועגבניות שרי ואופה כ15-20 דק', תלוי בגודל הנתח ובעצמת התנור, על 180 מעלות.

אופציה שלישית:
מכינה חמאת עגבניות: קולפת מספר עגבניות שרי ומרסקת במעבד מזון עם כ200 גרם חמאה. מוסיפה בזיליקום, מלח, פלפל. אפשר גם מעט גרידת לימון אם אוהבים. מורחת את הסלמון ואופה בתנור 15-20 דק' על 180 מעלות
(200 גרם חמאה זה לכמות די גדולה של סלמון. לנתח קטן יותר כדאי לצמצם את הכמות.

אופציה רביעית:
צולה במחבת את הסלמון.
ממיסה במחבת חמאה ומתבלת בעשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, עירית (מה שאוהבים) ומעט מלח ופלפל.
מרטיבים את הדג ברוטב החמאה.

בתמונה הראשונה- סלמון ברוטב שמנת חרדל
בתמונה השניה- ברוטב של החמאה המתובלת.



 
סלומון


שלום וחג שמח

חומרי גלם:
1 נתח סלמון (חצי דג מפולט במשקל 1.5 ק"ג, עם העור) טרי.
לסלמון הטרי יתרון גדול על הסלמון הקפוא, גם במחיר! ובמיוחד בטעם ובמרקם.
סלמון קפוא, מגיר בהפשרתו כמות נוזל שבשקילתם, הופכים את הקפוא ליקר אף יותר מהטרי! מבחינת המרקם, הקפוא מתחיל להתפרק בטמפ' החדר, וטעמו פחות טוב משל הטרי. לכן מומלץ לא לקנות קפוא. לפני החג, שופרסל הורידו מחיר ל-79.90 ש"ח/ק"ג, למרות שבעצם העלו אותו ל-99.90 ש"ח ונתנו 20 ש"ח
הנחה לקופה לחברי מועדון. שופרסל!

למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון (שטוחות)
3 כפות רוטב סויה
6 כפות שמן זית
4 שיני שום קטושים.
לערבב היטב עד שהרוטב מתחבר לשמן (בהתחלה זה כמו החרדל והסויה כבועה שקועה בשמן).
לחתוך מהדג רצועות ברוחב 4-5 ס"מ להניח על הצד עם העור, ולמרוח מעל במרינדה בנדיבות. להניח בצד במקרר לכמה שעות...
לטגן את הדג במעט שמן זית (המרינדה תשחרר עוד) עם הצד העליון קודם.
זה הצד היפה שאתו נשים למעלה בהגשה.
טיגון של כ-3-4 דקות לכל צד, עד לקבלת צבע שחום יפה.
להניח את הרצועות בכערה או תבנית.
רוטב:
לסחוט מיץ מ-2 לימונים למחבת, ולהמיס בו חמאה (שלמה, אני שמתי 2).
כאשר הרוטב מצתמצם קצת, לשפוך בנדיבות עם כף מעל הדג.

יצא מעולה. מעדן.
כל מי שאכל ממנו החמיא.

הריחות בזמן הבישול נפלאים. מומלץ להכין ולהגיש.
אני לקחתי את זה לארוחה, כך שזה חומם שוב. עדין יצא מעולה.

יש להיזהר שלא לבשל OVER DONE מפני שהדג מתיבש.
 
למעלה