עזרה עם כרובית

oritta17

New member
סלט עם כרובית.,

ההמלצה שלי:
לפרק את הכרובית הטריה לפרחים גדולים,
להכניס למעבד המזון לכמה שניות עד לקבלת פירורים
את פירורי-הכרובית להעביר לקערה,לתבל בשמן -זית ,מלח פלפל,ומיץ לימון לפי טעמכם.
על קרש חיתוך לחתוך קוביות קטנות של פלפלים בכול הצבעים :
פלפל -אדום, צהוב וכתום /ירוק,
לחתוך עגבניות ,מלפפונים,לקוביות קטנות ,אפשר להוסיף קוביות קטנטנות קולרבי,
להוסיף בצל ירוק קצוץ דק.
לפזר על הסלט חופן עלי -פטרוזיליה ,חופן עלי -סלרי קצוצים ,וחופן עלי- נענע .
למי שגם אוהב כוסברה שיוסיף חופן עלי -כוסברה קצוצים .
את כול הירקות החתוכים,להוסיף לקערה עם פירורי -הכרובית,
להוסיף תיבול , ולערבב היטב ב-2 כפות גדולות,
ומתקבל סלט טרי עם פירורי כרובית,- עשיר בטעמים.
&nbsp
.
 

Maldini Girl

New member
״טאבולה״ כרובית

בפומפיה מגרדים כרובית חיה ומוסיפים: נענע קצוצה,עגבניה קצוצה, בצל סגול קצוץ,
פטרוזיליה קצוצה, אפשר גם חמוציות וגבינה מלוחה (בולגרית למשל). מתבלים בשמ״ז, מלח, פלפל ולימון.
 

ornme1

New member
סלט כרובית אפויה

מפרקים כרובית קטנה עד בינונית לפרחים, בערך במידות של 3ס"מ על 2 ס"מ על 1.5 ס"מ. (כמובן שזה רק על מנת לתת קנה מידה).
שמים את הפרחים בשקית ניילון ושופכים לשקית בערך שליש כוס שמן זית ומנערים היטב כך שכל הפרחים מכוסים.
מניחים בתבנית תנור, זורים מעל מלח גס (אטלנטי מומלץ) ואופים בערך חצי שעה בחום 200 מעלות עד שהפרחים משחימים. (שומרים שלא ישרפו!!)
לרוטב: קוצצים דקדק מלפפון חמוץ, מערבבים אותו עם שלוש כפות חומץ + כפית שטוחה סוכר (אני אוהבת מתוק, מי שלא אוהב אפשר בלי)
שופכים את הרוטב על פרחי הכרובית. מגישים פושר או קר.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
תודה רבה לכולם


יש אופציה אחרת לסלט כרובית חוץ מלגרד אותה?
אני מכינה סלט בורגול שזה דומה וגם, היה לי בראש פרחי כרובית קטנים מבושלים מעורבב עם בצל סגול ו.. שם אני תקועה

&nbsp
תודה רבה, מעריכה את עזרתכם
 

oritta17

New member
כתבת בעצמך בתוכן הודעה "מחפשת סלט נחמד עם כרובית "

אבל אפשר משהו אחר וגם טעים מאוד:
אפשרות אחת: להכין שניצל מפרחי-כרובית אפוייים בתנור.(כמו שניצל רגיל:קמח ,ביצה, ופירורי לחם,לא]ות בחום בינוני -180מעלות עד להזהבה יפה.)
&nbsp
&nbsp
אפשרות נוספת:
כרובית שלמה ,לבשל אותה בסיר מים רותחים,כ- 15 דקות,
לשטוף במי ברז ולסנן .
להעביר לתבנית ולהבריש מכול הכיוונים,בתערובת תבלינים: שמן ,מלח ,פפריקה ,
אבקת שום ,מיץ לימון. או למרוח את הכרובית ב-טחינה גולמית מתובלת היטב.,
ולאפות בתנור בחום בינוני עד להזהבה יפה של הכרובית.
&nbsp
 

oritta17

New member
הכוונה היא להודעת הכותרת ,שהקלדת לפני כן -בשעה 14:47

 
בבקשה ניוקי כרובית ובטטה

1 כרובית גדולה מנוקה ומפורקת לפרחים.
2 בטטות בינוניות בקליפתן,
2 חלמונים,
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור טחון
קמח - להתחיל מכוס 1 להכין 1/2 1 ולהוסיף על פי הצורך.
ההכנה:
את הכרובית והבטטות רצוי לבשל במיקרו ללא תוספת מים (את הבטטות אפשר בתנור רכיל בקליפתן עד לריכוך מלא). אם אין ברירה אפשר לחלוט את הכרובית במים עד לריכוך ואח"כ לייבש בתנור. על מנת להמנע מנוזלים כמה שניתן.
את הכרובית המרוככת לטחון במעבד מזון או מיקסר מוט למחית חלקה. אין את אפקט הדבק שקורה בתוחי אדמה ולכן אין בעיה לטחון. את הבטטה לקלף ולמעוך.
להוסיף חלמונים ותבלינים ולהתחיל ללוש תוך הוספת קמח על פי הנדרש עד שנוצר בצק שניתן לעבוד איתו.וכמעט ולא דביק.. על משטח מקומח בנדיבות ליצור גלילות בעובי של 1.5 ס"מ בערך ובאמצעות קלף או סכין לחתוך לקטעים של 1.5 ס"מ. מניחים את חתיכות הבצק על משטח מקומח אני העברתי כל חתיכה על מכשיר עץ שמיועד לניוקי. (לא חובה ודי מפרך אבל מוסיף למראה) משאירים כחצי שעה על משטח מקומח להייבש ולהתייצב מעט.
מרתיחים מים בסיר לפסטה. עם כפית מלח מבשלים את הניוקי ב 3 מחזורים, עד שצפים על פני המים. מוציאים מהסיר בכף מחוררת לתבנית מצופה בנייר אפיה ומרוססים במעט שמן מה שמאפשר לניוקי מעט זמן להתייצב.
בינתיים מכינים רוטב פטריות.
בצל בינוני קצוץ דק.
20 גר' חמאה
1 סלסלת פטריות שמפיניון מנוקות וחתוכות לפרוסות.
5 פטריות פורטבלו מנוקות מקליפה והתחתית החומה, פרוסות.
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% שומן.
מעט מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל לבן טחון
במחבת חמה ממיסים חמאה ומטגנית בצל לשקיפות. מוסיפים פטריות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שמנת ותבלינים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים עד לצימצום הנוזלים לקבלת רוטב סמיך.
אפשר להוסיף אגוז מוסקט, מעט יין לבן יבש ועשבי תיבול לפי הטעם.
מכיוון שהלקוח העיקרי שלי היה ילד, לא הוספתי אף אחד מהנ"ל
 
שאלה על הניוקי

אחרי ששמים בתבנית אפיה ומרססים שמן - אופים / מטגנים?
אם לא, מה השמן עושה?
&nbsp
תודה!
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
מעדכנת

קודם כל תודה למי שהגיב וניסה לעזור
אחרי קריאה בכל מיני מתכונים לסלטים, הרכבתי משהו בעצמי ויצא מדהים.
בישלתי פירחי כרובית קטנים. תפא קוביות.
הוספתי פטרוזיליה בצל סגול בצל ירוק וזיתי קלמטה, סוג של..
רוטב של- שמז מלפ דבש חרדל
ויצא ממש טעים. ממליצה בחום
 

oritta17

New member
השילוב מאוד מעניין של כרובית ותפו"א.

בהחלט רעיון נחמד שכדאי לנסות.
 
למעלה