עוגת גבינה עם קרם שוקולד וקרם דובדבנים ללא קמח וללא סוכר

haviva9

New member
עוגת גבינה עם קרם שוקולד וקרם דובדבנים ללא קמח וללא סוכר

עוגת גבינה נהדרת, צבעונית עם טעמים מרעננים ומרקם של מוס.

החומרים הדרושים:
לתחתית:
1.5-2 כוסות גרנולה או פירורי ביסקוויט
50 גרם חמאה פושרת

למלית הגבינה:

400 גרם (2 קופסאות) ריקוטה 5%
250 גרם (1 קופסא) גבינה 5%
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה 9%
1.5 כוס סוכרלוז
קליפת לימון מגוררת +מיץ
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים שלמות
5 כפות קורנפלור
לקרם דובדבנים:
150 גרם דובדבנים טריים מגולענים או קפואים
1/2 כוס סוכרלוז

לקרם השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 60% ללא סוכר
100 גרם חמאה
2 כפות קקאו
1 כפית מחוקה קפה נמס
קורט קינמון
אופן ההכנה:
התחתית: טוחנים את הגרנולה במעבד ומוסיפים לה את החמאה. מעבדים שוב לתערובת אחידה. מוציאים ומשטחים על תבנית עגולה 24 משומנת ומרופדת בנייר אפיה. מקפיאים ל-20 דקות.

המלית: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים עם וו הגיטרה לקרם אחיד. מחלקים את הכמות לשניים. את המחצית מחלקים שווה בשווה בין קרם הדובדבנים וקרם השוקולד.

קרם הדובדבנים: מרסקים את הדובדבנים עם הסוכרלוז במעבד. מעבירים לקערה ומוסיפים אליו את החלק של מלית הגבינה. מערבבים ידנית לקרם אחיד.

קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד עם כל המרכיבים על בן מארי ומצננים. מעבירים לקערה ומוסיפים אליו את החלק של מלית הגבינה.

עכשיו יש לנו 3 מליות.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים גם קערה עם מים חמים.

ההרכבה:

מוציאים את התבנית מהמקפיא. יוצקים עליה ראשון את קרם השוקולד. מעל את קרם הגבינה ומעליו את קרם הדובדבנים. בעזרת סכין קטנה או מזלג יוצרים (מקשקשים) "דוגמא" על פני העוגה.

עם הכנסת העוגה לתנור מורידים את החום ל-170 ואופים כשעה. משאירים את העוגה עוד שעה בתנור מכובה. לאחר מכן מצננים במקרר מספר שעות.

משחררים את העוגה מהתבנית ונהנים.
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7400594

 
למעלה